marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - 4nm čipovje za srednji razred
04.10.2023

Qualcomm je predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - čipovje, izdelano na podlagi 4nm tehnologije, ki naj bi bilo rešitev za proizvajalce telefonov, ki želijo zmogljivo platformo, ki se lahko umesti v precej nižji proračun kot čipi Gen 8.

slikaEvropska komisija želi, da Apple odpre svoj ekosistem za konkurente
02.10.2023

Evropska komisija, izvršilna veja Evropske unije, je uvedla zakon o digitalnih trgih (DMA), da bi zagotovila višjo stopnjo konkurence in velikim podjetjem preprečila zlorabo njihove tržne moči. Eno od ciljnih podjetij je Apple, komisar za notranji trg Thierry Breton pa je po poročanju agencije Reuters Timu Cooku dejal, da mora odpreti ekosistem za konkurente.

slikaMicrosoft Surface Duo ne bo več prejemal posodobitev programske opreme
29.09.2023

Microsoft Surface Duo, ki je bil izdan septembra 2020, ne bo več prejemal posodobitev programske opreme. To vključuje nadgradnje različic operacijskega sistema Android in varnostne popravke.

slikaNemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji
27.09.2023

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

članki

Samsung je v Q1 2022 globalno najuspešnejši prodajalec pametnih telefonov


18.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Analiza podatkov BanklessTimes kaže, da je Samsung v prvem četrtletju leta 2022 dobavil 73,6 milijona pametnih telefonov, kar je največ med vsemi proizvajalci originalne opreme. S tem je Samsung dosegel svetovni tržni delež 23,4 odstotka.

"Samsung je znan po ustvarjanju privlačnih in inovativnih izdelkov, ki zadovoljujejo potrebe potrošnikov," pravi Jonathan Merry, izvršni direktor družbe BanklessTimes. Dodaja še: "V tem trenutku se je na trgu pojavila velika količina izdelkov, ki jih je bilo mogoče dobiti na trgu. "Vodilni položaj na trgu pametnih telefonov je vzpostavil zaradi svoje dolgoročne strategije, ki se osredotoča na modele nižjega in srednjega razreda. Poleg tega mu osredotočenost na izkušnjo končnega uporabnika omogoča, da ponuja široko paleto diferenciranih izdelkov, ki ustvarjajo znatne količine."

Kako se je odrezala Samsungova konkurenca?

Apple je na drugem mestu, saj je prodal 56 milijonov pametnih telefonov. Zaradi tega obsega je Applov tržni delež znašal 18 %, kar pomeni 2,2-odstotni skok v primerjavi z letom poprej (YOY).

Kitajski proizvajalec Xiaomi se je uvrstil na tretje mesto za družbo Apple. Ta je v prvem četrtletju leta 2022 dobavil 39,9 milijona telefonov, kar predstavlja skoraj 13 % vseh svetovnih pošiljk pametnih telefonov v tem obdobju. Pet najboljših dobaviteljev pametnih telefonov po količini sta dopolnila še kitajska proizvajalca Oppo in Vivo.

Tržni delež podjetja Oppo je znašal 8,7 % (27,4 milijona telefonov), medtem ko je podjetje Vivo prispevalo 8,1 % (25,3 milijona telefonov), drugi proizvajalci pa so si z 91,4 milijona pošiljk razdelili 29,1 % trga.

Svetovne pošiljke pametnih telefonov se zmanjšujejo

Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije (IDC) so se svetovne pošiljke pametnih telefonov v 12. četrtletju medletno skrčile za 8,9 %. To je bilo že tretje četrtletje zapored, v katerem je trg pametnih telefonov zabeležil upad pošiljk. V sektorju je bilo proizvedenih približno 314 milijonov enot, kar je približno 3,5 % manj, kot je IDC napovedal februarja.

Raziskovalna direktorica družbe IDC Nabila Popal to zmanjšanje pripisuje trenutnim ozkim grlom pri dobavi ključnih sestavnih delov za izdelavo telefonov. Poleg tega pravi, da sta svetovna inflacija in gospodarska negotovost zmanjšali povpraševanje potrošnikov, zaradi česar so morali proizvajalci originalne opreme zmanjšati načrte za rast.

Ryan Reith pa meni, da je upad povpraševanja le začasen in da se bo povečal, ko se bo svetovno gospodarstvo stabiliziralo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki