marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

članki

Samsung je v Q1 2022 globalno najuspešnejši prodajalec pametnih telefonov


18.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Analiza podatkov BanklessTimes kaže, da je Samsung v prvem četrtletju leta 2022 dobavil 73,6 milijona pametnih telefonov, kar je največ med vsemi proizvajalci originalne opreme. S tem je Samsung dosegel svetovni tržni delež 23,4 odstotka.

"Samsung je znan po ustvarjanju privlačnih in inovativnih izdelkov, ki zadovoljujejo potrebe potrošnikov," pravi Jonathan Merry, izvršni direktor družbe BanklessTimes. Dodaja še: "V tem trenutku se je na trgu pojavila velika količina izdelkov, ki jih je bilo mogoče dobiti na trgu. "Vodilni položaj na trgu pametnih telefonov je vzpostavil zaradi svoje dolgoročne strategije, ki se osredotoča na modele nižjega in srednjega razreda. Poleg tega mu osredotočenost na izkušnjo končnega uporabnika omogoča, da ponuja široko paleto diferenciranih izdelkov, ki ustvarjajo znatne količine."

Kako se je odrezala Samsungova konkurenca?

Apple je na drugem mestu, saj je prodal 56 milijonov pametnih telefonov. Zaradi tega obsega je Applov tržni delež znašal 18 %, kar pomeni 2,2-odstotni skok v primerjavi z letom poprej (YOY).

Kitajski proizvajalec Xiaomi se je uvrstil na tretje mesto za družbo Apple. Ta je v prvem četrtletju leta 2022 dobavil 39,9 milijona telefonov, kar predstavlja skoraj 13 % vseh svetovnih pošiljk pametnih telefonov v tem obdobju. Pet najboljših dobaviteljev pametnih telefonov po količini sta dopolnila še kitajska proizvajalca Oppo in Vivo.

Tržni delež podjetja Oppo je znašal 8,7 % (27,4 milijona telefonov), medtem ko je podjetje Vivo prispevalo 8,1 % (25,3 milijona telefonov), drugi proizvajalci pa so si z 91,4 milijona pošiljk razdelili 29,1 % trga.

Svetovne pošiljke pametnih telefonov se zmanjšujejo

Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije (IDC) so se svetovne pošiljke pametnih telefonov v 12. četrtletju medletno skrčile za 8,9 %. To je bilo že tretje četrtletje zapored, v katerem je trg pametnih telefonov zabeležil upad pošiljk. V sektorju je bilo proizvedenih približno 314 milijonov enot, kar je približno 3,5 % manj, kot je IDC napovedal februarja.

Raziskovalna direktorica družbe IDC Nabila Popal to zmanjšanje pripisuje trenutnim ozkim grlom pri dobavi ključnih sestavnih delov za izdelavo telefonov. Poleg tega pravi, da sta svetovna inflacija in gospodarska negotovost zmanjšali povpraševanje potrošnikov, zaradi česar so morali proizvajalci originalne opreme zmanjšati načrte za rast.

Ryan Reith pa meni, da je upad povpraševanja le začasen in da se bo povečal, ko se bo svetovno gospodarstvo stabiliziralo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki