marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Samsung naznanil prihod edinstvenega slikovnega senzorja CMOS


03.08.2015
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je naznanil prihod edinstvenega slikovnega senzorja CMOS s 16 milijoni slikovnih pik velikosti 1.0 μm, ki je primeren za uporabo v najnaprednejših mobilnih napravah. Gre za prvi senzor takšne vrste v industriji mobilne tehnologije.

Novi slikovni senzor S5K3P3, ki skupaj z inovativno tehnologijo ISOCELL omogoča visoko zmogljivost slikovnih pik velikosti 1.0 mikrometer, omogoča tudi manjšo velikost in višino modula slikovnega senzorja in zato predstavlja idealno rešitev za vse tanjše mobilne naprave.

“Kot družba, ki postavlja nove trende na področju slikovnih senzorjev za mobilne naprave, smo zelo veseli, da lahko kot prvi v industriji predstavimo najbolj napredno slikovno tipalo s slikovnimi pikami velikosti 1.0 mikrometer, ki ustreza zahtevam po visoki resoluciji in omogoča tanek dizajn kamer vrhunskih pametnih telefonov,” je dejal Kyushik Hong, podpredsednik in vodja trženja na oddelku S.LSI v družbi Samsung Electronics. “Senzor s 16 milijoni slikovnih pik je šele začetek. V prihodnosti namerava družba Samsung še razširiti kategorijo produktov s slikovnimi pikami velikosti 1.0 mikrometer in še naprej ohranjati položaj vodilnega ponudnika na področju slikovnih senzorjev za izredno zmogljive tanke mobilne naprave.”

Slikovni senzor s 16 milijoni slikovnih pik velikosti 1.0 μm vpliva tudi na končni izgled samega modula, ki je za približno 20 % manjši od senzorskih modulov s 16 milijoni pik velikosti 1.12 μm. S5K3P3 je tako primeren za modul, ki je visok manj kot 5 mm, kar je dobra novica predvsem za oblikovalce novih mobilnih naprav, saj jim to omogoča oblikovanje mobilnih naprav z minimalno izbočeno kamero ne da bi to vplivalo na resolucijo posnete slike.

Senzor S5K3P3 s pomočjo vseh prednosti Samsung tehnologije ISOCELL prinaša kvaliteto slike, ki je primerljiva tisti pri 16 Mp senzorjih s svetlobnimi pikami velikosti 1.12 μm. Tehnologija ISOCELL namreč zmanjša barvno prekrivanje bližnjih pik, saj med pikami ustvari pregrado, jih izolira in s tem močno poveča občutljivost na svetlobo ter učinkovito nadzoruje nabiranje fotonov. Končni rezultat je vrhunska reprodukcija barve v še tako slabih svetlobnih pogojih.

V kombinaciji s tehnologijo ISOCELL in najmanjšimi svetlobnimi pikami velikosti zgolj 1.0 mikrometer bo novi slikovni senzor S5K3P3, ki je od današnjega dne dalje že na voljo proizvajalcem mobilnih naprav, slednjim zagotovo omogočil več možnosti pri oblikovanju novih produktov naslednje generacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki