marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

Samsung naznanil prihod edinstvenega slikovnega senzorja CMOS


03.08.2015
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je naznanil prihod edinstvenega slikovnega senzorja CMOS s 16 milijoni slikovnih pik velikosti 1.0 μm, ki je primeren za uporabo v najnaprednejših mobilnih napravah. Gre za prvi senzor takšne vrste v industriji mobilne tehnologije.

Novi slikovni senzor S5K3P3, ki skupaj z inovativno tehnologijo ISOCELL omogoča visoko zmogljivost slikovnih pik velikosti 1.0 mikrometer, omogoča tudi manjšo velikost in višino modula slikovnega senzorja in zato predstavlja idealno rešitev za vse tanjše mobilne naprave.

“Kot družba, ki postavlja nove trende na področju slikovnih senzorjev za mobilne naprave, smo zelo veseli, da lahko kot prvi v industriji predstavimo najbolj napredno slikovno tipalo s slikovnimi pikami velikosti 1.0 mikrometer, ki ustreza zahtevam po visoki resoluciji in omogoča tanek dizajn kamer vrhunskih pametnih telefonov,” je dejal Kyushik Hong, podpredsednik in vodja trženja na oddelku S.LSI v družbi Samsung Electronics. “Senzor s 16 milijoni slikovnih pik je šele začetek. V prihodnosti namerava družba Samsung še razširiti kategorijo produktov s slikovnimi pikami velikosti 1.0 mikrometer in še naprej ohranjati položaj vodilnega ponudnika na področju slikovnih senzorjev za izredno zmogljive tanke mobilne naprave.”

Slikovni senzor s 16 milijoni slikovnih pik velikosti 1.0 μm vpliva tudi na končni izgled samega modula, ki je za približno 20 % manjši od senzorskih modulov s 16 milijoni pik velikosti 1.12 μm. S5K3P3 je tako primeren za modul, ki je visok manj kot 5 mm, kar je dobra novica predvsem za oblikovalce novih mobilnih naprav, saj jim to omogoča oblikovanje mobilnih naprav z minimalno izbočeno kamero ne da bi to vplivalo na resolucijo posnete slike.

Senzor S5K3P3 s pomočjo vseh prednosti Samsung tehnologije ISOCELL prinaša kvaliteto slike, ki je primerljiva tisti pri 16 Mp senzorjih s svetlobnimi pikami velikosti 1.12 μm. Tehnologija ISOCELL namreč zmanjša barvno prekrivanje bližnjih pik, saj med pikami ustvari pregrado, jih izolira in s tem močno poveča občutljivost na svetlobo ter učinkovito nadzoruje nabiranje fotonov. Končni rezultat je vrhunska reprodukcija barve v še tako slabih svetlobnih pogojih.

V kombinaciji s tehnologijo ISOCELL in najmanjšimi svetlobnimi pikami velikosti zgolj 1.0 mikrometer bo novi slikovni senzor S5K3P3, ki je od današnjega dne dalje že na voljo proizvajalcem mobilnih naprav, slednjim zagotovo omogočil več možnosti pri oblikovanju novih produktov naslednje generacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki