marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

članki

Samsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022


13.10.2021
Objavil: Dare Gliha

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

Samsung želi ostati konkurenčen kljub svetovnemu pomanjkanju komponent. Si-young je ponovil, da bo Samsung vodilni pri najnaprednejših tehnologijah, hkrati pa bodo pri tem naredili še korak dlje. Tudi v času pomanjkanja čipov pričakujejo, da bo le nekaj podjetij zmožnih "sodelovati v tekmi" za povečanje obsega proizvodnje.

Za začetek pri Samsungu za leto 2025 načrtujejo množično proizvodnjo čipov v 2nm procesu. Trenutno generacijo pametnih telefonov Samsunga in Appla (čipe proizvajajo pri Samsungu, Qualcommu in TSMC) poganja čipovje, ki temelji na 5nm procesu.

Samsung pričakuje, da bo v prvi polovici leta 2022 začel proizvajati prve 3nm čipe. Ti novi čipi bi morali povečati zmogljivost za 30 % in porabiti polovico manj energije, hkrati pa zavzamejo do 35 odstotkov manj prostora kot čipi v tehnologiji 5nm.

3nm čipe bodo proizvajali v Samsungovi tovarni v Pyeongtaeku v Koreji, ki se trenutno širi za podporo večjim proizvodnim zahtevam. Druga generacija 3nm čipov naj bi se pričela proizvajati v letu 2023. Samsung je še razkril, da so tudi čipi v 2nm procesu že v zgodnji fazi razvoja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki