marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaDružina Samsung Galaxy S23 naj bi imela funkcije satelitske komunikacije
02.12.2022

Zdi se, da se je Samsung pripravljen znova zgledovati po Applu in slediti stopinjam ameriškega podjetja, ko gre za uvedbo satelitske komunikacije v pametne telefone. Apple ima v telefonih iPhone 14 in iPhone 14 Pro funkcijo zasilnega klica SOS, ki deluje prek satelita in deluje prek partnerstva s podjetjem Globalstar, Samsung pa naj bi zdaj sodeloval s podjetjem Iridium.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

članki

Samsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022


13.10.2021
Objavil: Dare Gliha

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

Samsung želi ostati konkurenčen kljub svetovnemu pomanjkanju komponent. Si-young je ponovil, da bo Samsung vodilni pri najnaprednejših tehnologijah, hkrati pa bodo pri tem naredili še korak dlje. Tudi v času pomanjkanja čipov pričakujejo, da bo le nekaj podjetij zmožnih "sodelovati v tekmi" za povečanje obsega proizvodnje.

Za začetek pri Samsungu za leto 2025 načrtujejo množično proizvodnjo čipov v 2nm procesu. Trenutno generacijo pametnih telefonov Samsunga in Appla (čipe proizvajajo pri Samsungu, Qualcommu in TSMC) poganja čipovje, ki temelji na 5nm procesu.

Samsung pričakuje, da bo v prvi polovici leta 2022 začel proizvajati prve 3nm čipe. Ti novi čipi bi morali povečati zmogljivost za 30 % in porabiti polovico manj energije, hkrati pa zavzamejo do 35 odstotkov manj prostora kot čipi v tehnologiji 5nm.

3nm čipe bodo proizvajali v Samsungovi tovarni v Pyeongtaeku v Koreji, ki se trenutno širi za podporo večjim proizvodnim zahtevam. Druga generacija 3nm čipov naj bi se pričela proizvajati v letu 2023. Samsung je še razkril, da so tudi čipi v 2nm procesu že v zgodnji fazi razvoja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki