marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

slikaHuawei pričakuje manj naročil za serijo Mate 40
09.09.2020

Huawei bo serijo Mate 40 predvidoma predstavil v prihajajočih tednih, če se bodo pri podjetju držali časovnice iz preteklih let. Še pred predstavitvijo pa iz Tajvana že prihajajo napovedi, da so pri podjetju naročili 30 odstotkov manj komponent, kar nakazuje na upad zanimanja s strani potrošnikov.

članki

Samsung prodal že več kot 50 milijonov mobilnikov z zaslonom na dotik


03.12.2009
Objavil: Dare Gliha

Mobilniki, upravljani preko zaslona na dotik, so vse bolj priljubljeni. Tako je v teh dneh bil prodan že 50-milijonti Samsungov mobilnik z zaslonom na dotik in s tem potrdil vodilno vlogo korejskega elektronskega koncerna znotraj tega hitro rastočega tržnega segmenta.

Če je bilo leta 2008 po vsem svetu prodanih vsega skupaj približno deset milijonov Samsungovih mobilnikov z zaslonom na dotik, je bilo v prvih enajstih mesecih letošnjega leta prodanih že 40 milijonov telefonov. Tako je bil vsak peti, od skupno 200 mobilnih telefonov, ki so jih letos prodali pri Samsungu, model z zaslonom na dotik. V prejšnjem letu so ti aparati predstavljali komaj pet odstotkov celotnega posla.

»Tako hitra rast prodaje mobilnikov z zaslonom na dotik kaže kako zelo kupci cenijo, da lahko vse funkcije prikličejo na enostaven in hiter način, le s konico prsta preko prijaznega uporabniškega vmesnika,« pojasnjuje JK Shin, izvršni podpredsednik in vodja poslovne enote za mobilne komunikacije pri podjetju Samsung Electronics. Večina tovrstnih aparatov, in sicer 19 milijonov telefonov je bila prodana v Evropi, sledijo ZDA s 6,3 milijoni telefonov, Kitajska s 3,4 milijoni in Južna Koreja, Samsungov domači trg, s tremi milijoni prodanih telefonov. Raziskave v Koreji so pokazale, da je predvsem »povratni odziv zaslona«, torej tipljiva reakcija mobilnika na dotik uporabnika tista, ki kupca še posebej pritegne.

Samsung prilagaja svoje mobilnike individualnim željam in potrebam posameznega ciljnega trga že v fazi dizajniranja in razvoja, tako z vidika tehnologije kot tudi z vidika videza. Pri tem si podjetje že dve leti prizadeva svojim kupcem ponuditi popolno paleto produktov, vse od poceni začetniških mobilnikov do višje razrednih pametnih telefonov. »Za vsak življenjski slog želimo ponuditi primeren mobilnik,« poudarja filozofijo podjetja JK Shin.

Največji uspeh med mobilniki z zaslonom na dotik je doživel model Star (S5230), visoko zmogljiv multimedijski mobilnik. V prvih šestih mesecih od svojega vstopa na trg maja letos, je bilo prodanih že preko 10 milijonov telefonov. Samo v dveh mesecih, od kar je model Corby (S3650) dosegljiv na prodajnih mestih, pa je bilo prodanih 3 milijone mobilnikov tega modela.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki