marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Samsung prikazal izdelavo mobilnika Galaxy Alpha


29.08.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung svojim kupcem zagotavlja najkakovostnejše izdelke, ki postanejo sestaven del njihovega življenja. V primeru pametnega telefona Galaxy Alpha so nove oblikovne smernice in vrhunska tehnologija botrovali nastanku lepe in kompaktne naprave. Samsungova ekipa za raziskave in razvoj je pri telefonu Galaxy Alpha zasnovala pravo kovinsko ohišje z zaobljenimi robovi, prevlečeno s sijočim materialom.

Izdelava
V začetku proizvodnje CNC-stroji izrežejo in oblikujejo kovinsko ohišje telefona. Nato naredijo prostor za baterijo in okvir za zaslon, ki ga spojijo z ohišjem. Na koncu obdelajo zunanje robove ohišja, da dobijo značilno obliko telefona Galaxy Alpha, v katerih so nameščeni tudi glavni gumbi in antena.


Kovino nato s postopkom anodizacije prebarvajo na želeni odtenek modre, črne, zlate, srebrne ali bele. Pri tem postopku ohišje kljub barvanju uspe ohraniti svoj naraven kovinski lesk zaradi zaščitne prozorne plasti. Robove zatem dokončno obdelajo z diamantnim brusilnikom, da dobijo značilen svetleč videz, obenem pa telefon zaradi zaobljenih robov lažje držimo. Med tem postopkom v okvir namestijo zaslon, ki prispeva h krasnemu kontrastu med bleščečim kovinskim robom in matiranim hrbtiščem.

Preizkus kakovosti
Ko je Galaxy Alpha sestavljen, ga pošljejo v preizkuševalni laboratorij, kjer z vrsto testov preizkusijo njegovo obstojnost. En od teh je »preizkus padca«, pri katerem telefon večkrat spustijo z različnih višin, da ugotovijo odpornost njegovega kovinskega ohišja. Pri tem preizkusu se je Galaxy Alpha odrezal najbolje od vseh naprav Galaxy, kar je zasluga zaobljenih kovinskih robov. Izvedejo tudi »preizkus pregibanja«, pri katerem ugotavljajo silo, s katero lahko pritiskamo na napravo na obeh koncih, preden se prelomi ali poči, in »preizkus zvijanja«, s katero določijo vzdržljivost ohišja pri zvijanju.

Če želimo dobiti kakovostno napravo, ki bo ustrezala zahtevam kupcev po vsem svetu, so lahko postopki razvoja in preizkušanja zelo zahtevni in dolgotrajni. Končni rezultat je izredni Galaxy Alpha, v katerem so združeni kompaktno in lahko kovinsko ohišje ter vrhunska strojna in programska oprema.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki