marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPradeo opozarja na novo varnostno grožnjo za mobilne telefone
15.05.2021

Pradeo, vodilni na področju mobilne varnosti, je naletel na napredno kampanjo za mobilne napade, ki s pomočjo tehnike lažnega predstavljanja ukrade podatke o kreditnih karticah žrtev in jih okuži z zlonamerno programsko opremo, ki se lažno predstavlja kot aplikacija za Android Google Chrome

slikaHMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro
14.05.2021

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

slikaCounterpoint napoveduje 310 milijonov slušalk TWS v letu 2021
12.05.2021

Popularnost pravih brezžičnih stereo slušalk TWS, ki smo jo videli v preteklih letih, naj bi se nadaljevala tudi v letošnjem letu. V svojem najnovejšem poročilu Counterpoint Research napoveduje, da bo leta 2021 prodano okoli 310 milijonov slušalk TWS, kar je za 33 odstotkov več kot 233 milijonov prodanih primerkov leta 2020. Apple, Xiaomi in Samsung naj bi ostali trije največji igralci v tem segmentu.

slikaNapaka v Qualcomm modemih hekerjem omogoča snemanje klicev
10.05.2021

V novem poročilu varnostnega podjetja Check Point Research je navedeno, da lahko hekerji izkoriščajo Qualcommov mobilni modem in ga uporabljajo tudi za snemanje telefonskih klicev. Uporaba teh modemov sega v začetek devetdesetih let in se uporablja v 2G, 3G, 4G in celo 5G napravah ter predstavlja resno ranljivost, saj jo je preprosto izkoristiti na daljavo.

slikaSnapdragon 888 Plus bo poganjal Honorjeve novosti
07.05.2021

Odkar je Huawei prodal blagovno znamko Honor, je družba dobila dovoljenje za ponovno sodelovanje s Qualcommom. Tako že vemo, da pri podjetju delajo na novem mobilniku Honor 50 Pro+, ki naj bi ga poganjal Snapdragon 888. Honor pa naj bi glede na govorice bil le en izmed proizvajalcev, ki bo svoj mobilnik opremil s tem čipom.

članki

Samsung predstavlja REX, novo družino cenovno dostopnih pametnih telefonov


18.02.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, predstavlja novo družino pametnih mobilnih telefonov REX, ki združujejo inteligenco in zmožnost dostavljanja dostopnih mobilnih izkušenj naslednje generacije.

“Kot vodilni proizvajalec mobilnih telefonov in eno najinovativnejših podjetij je Samsung zavezan k razvoju najboljših mobilnih rešitev, zasnovanih za najrazličnejše življenjske sloge in žepe uporabnikov. Z družino pametnih telefonov REX želimo osvojiti uporabnike na komunikacijsko razvijajočih se tržiščih. Naprave REX uporabnikom nudijo vse osnovne funkcije, ki jih uporabniki pričakujejo od cenovno dostopnega pametnega mobilnega telefona,” je povedal JK Shin, predsednik in vodja oddelka IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics.

Družino pametnih telefonov Samsung REX sestavljajo štirje modeli - REX 90, REX 80, REX 70 in REX 60. Vsak izmed mobilnih telefonov se lahko pohvali z vrsto edinstvenih funkcij, ukrojenih po meri življenjskega sloga uporabnikov, ki jim je namenjen. Mobilne telefone iz družine Samsung REX odlikuje tudi cenovna dostopnost, saj se njihove prodajne cene gibajo med 50 in 100 ameriškimi dolarji.

Pametna zasnova in intuitiven uporabniški vmesnik za enostavno uporabo
Preprost in uporabniku prijazen uporabniški vmesnik Touchwiz omogoča enostavno upravljanje s telefonom. Menijske izbire so organizirane v pregledne ikone, razvrščene v postavitev 4x4. Dostop do družabnih omrežij je dosegljiv na dotik ustrezne ikone, mobilni telefoni REX pa ponujajo tudi vrsto praktičnih in vsakodnevno uporabnih aplikacij in dodatkov, denimo za prikaz vremena, ipd.

Stilska podoba in kompakten videz
Zaobljen dizajn telefonov Samsung REX so navdahnile elegantne naravne poteze. Kompaktne zunanje mere mobilnih telefonov zagotavljajo dober oprijem in enostavno upravljanje telefona z eno roko. Brušeno kovinsko ohišje pa mobilnim telefonom daje sodoben in prefinjen videz.

Preprosto povezani z Dual SIM Always-On
Dodano vrednost v očeh uporabnikov telefonov REX predstavlja rešitev Dual SIM Always-On. Ta prinaša možnost vstavitve dveh kartic SIM in sočasno upravljanje z dvema telefonskima številkama. Te možnosti bodo veseli predvsem uporabniki, ki na tak način ločujejo svoje službeno in zasebno življenje oziroma delo in zabavo. Funkcija Always On poskrbi, da uporabnik ne zamudi nobenega klica, saj zna klic z ene kartice SIM preusmeriti na drugo. Hibridna zasnova rabe dveh kartic SIM omogoča tudi opravljanje pogovora na eni številki in sočasen prenos podatkov na drugi.

Več zabave in pametne mobilnosti
Kot se za čeprav vstopne modele pametnih telefonov spodobi, telefoni REX omogočajo hitro brskanje po spletu, saj imajo nameščen mobilni spletni brskalnik Opera Mini. Aplikacija Samsung ChatON, ki deluje na različnih platformah, uporabnikom omogoča stalen stik s prijatelji, saj nudi takojšen dostop do priljubljenih družabnih omrežij in spletnih klepetalnic.

"S funkcionalnostmi založeni telefoni predstavljajo veliko priložnost za proizvajalce mobilnih telefonov, še posebej na tržiščih, kjer igra cena pomembno vlogo pri nakupni odločitvi. IHS ocenjuje, da bo v letu 2013 po svetu prodanih okoli 653 milijonov pametnih mobilnih telefonov. Pametni telefoni vstopnega razreda morajo s funkcijami prav tako tekmovati z zmogljivejšimi in dražjimi tekmeci. Nepogrešljive funkcije poleg tehnologije dotika pa so predvsem dostop do družabnih omrežij, igre ter mobilni dostop do interneta, seveda vse našteto ob privlačni ceni mobilnega telefona," je povedal Ian Fogg, analitik s področja mobilnih naprav in telekomunikacij v raziskovalnem podjetju IHS.

Z napravami REX želi Samsung spodbuditi rabo mobilnih komunikacij na komunikacijsko razvijajočih se tržiščih. Ti telefoni so opremljeni z na dotik občutljivimi zasloni in vrsto pametnih funkcij, ki pomagajo razvijati mobilne navade uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki