marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

Samsung predstavlja REX, novo družino cenovno dostopnih pametnih telefonov


18.02.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, predstavlja novo družino pametnih mobilnih telefonov REX, ki združujejo inteligenco in zmožnost dostavljanja dostopnih mobilnih izkušenj naslednje generacije.

“Kot vodilni proizvajalec mobilnih telefonov in eno najinovativnejših podjetij je Samsung zavezan k razvoju najboljših mobilnih rešitev, zasnovanih za najrazličnejše življenjske sloge in žepe uporabnikov. Z družino pametnih telefonov REX želimo osvojiti uporabnike na komunikacijsko razvijajočih se tržiščih. Naprave REX uporabnikom nudijo vse osnovne funkcije, ki jih uporabniki pričakujejo od cenovno dostopnega pametnega mobilnega telefona,” je povedal JK Shin, predsednik in vodja oddelka IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics.

Družino pametnih telefonov Samsung REX sestavljajo štirje modeli - REX 90, REX 80, REX 70 in REX 60. Vsak izmed mobilnih telefonov se lahko pohvali z vrsto edinstvenih funkcij, ukrojenih po meri življenjskega sloga uporabnikov, ki jim je namenjen. Mobilne telefone iz družine Samsung REX odlikuje tudi cenovna dostopnost, saj se njihove prodajne cene gibajo med 50 in 100 ameriškimi dolarji.

Pametna zasnova in intuitiven uporabniški vmesnik za enostavno uporabo
Preprost in uporabniku prijazen uporabniški vmesnik Touchwiz omogoča enostavno upravljanje s telefonom. Menijske izbire so organizirane v pregledne ikone, razvrščene v postavitev 4x4. Dostop do družabnih omrežij je dosegljiv na dotik ustrezne ikone, mobilni telefoni REX pa ponujajo tudi vrsto praktičnih in vsakodnevno uporabnih aplikacij in dodatkov, denimo za prikaz vremena, ipd.

Stilska podoba in kompakten videz
Zaobljen dizajn telefonov Samsung REX so navdahnile elegantne naravne poteze. Kompaktne zunanje mere mobilnih telefonov zagotavljajo dober oprijem in enostavno upravljanje telefona z eno roko. Brušeno kovinsko ohišje pa mobilnim telefonom daje sodoben in prefinjen videz.

Preprosto povezani z Dual SIM Always-On
Dodano vrednost v očeh uporabnikov telefonov REX predstavlja rešitev Dual SIM Always-On. Ta prinaša možnost vstavitve dveh kartic SIM in sočasno upravljanje z dvema telefonskima številkama. Te možnosti bodo veseli predvsem uporabniki, ki na tak način ločujejo svoje službeno in zasebno življenje oziroma delo in zabavo. Funkcija Always On poskrbi, da uporabnik ne zamudi nobenega klica, saj zna klic z ene kartice SIM preusmeriti na drugo. Hibridna zasnova rabe dveh kartic SIM omogoča tudi opravljanje pogovora na eni številki in sočasen prenos podatkov na drugi.

Več zabave in pametne mobilnosti
Kot se za čeprav vstopne modele pametnih telefonov spodobi, telefoni REX omogočajo hitro brskanje po spletu, saj imajo nameščen mobilni spletni brskalnik Opera Mini. Aplikacija Samsung ChatON, ki deluje na različnih platformah, uporabnikom omogoča stalen stik s prijatelji, saj nudi takojšen dostop do priljubljenih družabnih omrežij in spletnih klepetalnic.

"S funkcionalnostmi založeni telefoni predstavljajo veliko priložnost za proizvajalce mobilnih telefonov, še posebej na tržiščih, kjer igra cena pomembno vlogo pri nakupni odločitvi. IHS ocenjuje, da bo v letu 2013 po svetu prodanih okoli 653 milijonov pametnih mobilnih telefonov. Pametni telefoni vstopnega razreda morajo s funkcijami prav tako tekmovati z zmogljivejšimi in dražjimi tekmeci. Nepogrešljive funkcije poleg tehnologije dotika pa so predvsem dostop do družabnih omrežij, igre ter mobilni dostop do interneta, seveda vse našteto ob privlačni ceni mobilnega telefona," je povedal Ian Fogg, analitik s področja mobilnih naprav in telekomunikacij v raziskovalnem podjetju IHS.

Z napravami REX želi Samsung spodbuditi rabo mobilnih komunikacij na komunikacijsko razvijajočih se tržiščih. Ti telefoni so opremljeni z na dotik občutljivimi zasloni in vrsto pametnih funkcij, ki pomagajo razvijati mobilne navade uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki