marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Samsung predstavlja novo linijo pomnilniških kartic


07.04.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je danes oznanil novo linijo naprednih kartic SD in microSD, ki so idealne za digitalne fotoaparate in mobilne naprave. Izdelki bodo dostopni v kategorijah PRO, EVO in Standard, primerni pa bodo za različne potrebe in zahteve običajnih uporabnikov in profesionalcev.

Samsungova bogata izbira kartic SD in microSD v kategorijah PRO, EVO in Standard je na voljo v različnih velikostih – od 4 GB do 64 GB. Pomnilniške kartice SD se najpogosteje uporabljajo v digitalnih in DSLR fotoaparatih ter videokamerah, microSD pa v mobilnih napravah, kot so pametni telefoni in tablični računalniki ter nekateri fotoaparatih, ki imajo režo za kartice microSD.

Nove kartice imajo prenovljeno zunanjost in blagovno znamko, vsaka kategorija pa ima svojo osvežujočo barvo – srebrno (professional silver) za kategorijo PRO, oranžno (romantic orange) za EVO in smaragdno modro (emerald blue) za Standard. Na vsaki kartici je z belimi številkami označena njihova prostornina.

Samsungove kartice ustrezajo vse večjim zahtevam po visoko-zmogljivih, zanesljivih pomnilniških karticah z veliko kapaciteto. Kartice PRO in EVO podpirajo ultra-visoko hitrost prenosa podatkov (UHS-I, Grade 1) – PRO do 90 MB/s, EVO pa do 48 MB/s.

Širok izbor različnih kapacitet bo zadovoljil različnim potrebam uporabnikov po pomnilniški prostornini. Na kartico prostornine 64 GB lahko, na primer, s kompaktnim fotoaparatom posnamemo do 670 minut videa polne visoke ločljivosti (Full HD) pri 30 fps.

Nove Samsungove kartice so tudi zanesljivejše – so odporne na vodo, skrajne temperature, rentgenske žarke in magnete, zato lahko prestanejo še tako zahtevne razmere. Vsi modeli zdržijo brez poškodb v morski vodi do 24 ur in zmorejo delovanje na operativni temperaturi od 25 °C do 85°C ter prenesejo neoperativne temperature od -40 °C do 85 °C. Rentgenski žarki ne vplivajo na podatke na karticah, odporne pa so tudi na magnetno polje gostote do 15.000 gaussa (1,5 tesla). To pa še ni vse – kartice ostanejo cele, tudi če jih povozi 1,9-tonsko vozilo.

»Samsung ostaja na vodilnem položaju izdelave visoko-zmogljivih pomnilniških kartic, konkurenčnost naših izdelkov pa bomo utrdili z večjo učinkovitostjo, kakovostjo, širokim izborom kapacitete in prefinjenim dizajnom,« je pojasnil Unsoo Kim, višji podpredsednik trženja blagovnih znamk pri družbi Samsung Electronics. »V prihodnosti bomo ustvarili novo generacijo kartic s še višjimi hitrostmi in večjo prostornino, ki bodo pogodu našim kupcem, s tem pa bomo samo še utrdili Samsungov vodilni položaj na trgu pomnilniških kartic.«

Samsung zavzema vodilno vlogo na svetovnem trgu kartic NAND Flash že od leta 2002, lani pa je prevzel večinski tržni delež kartic SSD, zgolj dve leti po tem, ko je vstopil na to tržišče. Samsung načrtuje še nadaljnjo krepitev in širitev na trgu pomnilniških kartic.

Samsungove nove kartice so na voljo od danes, s čimer bo družba povečala svojo prisotnost na trgih v Evropi, ZDA, Koreji, na Kitajskem in drugih območjih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki