marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Samsung predstavil razširjen ekosistem in nova orodja za razvijalce


21.10.2022
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics bo v okviru dogodka Samsung Developer Conference 2022 (SDC2022) predstavil vrsto novih orodij, ki bodo razvijalcem in skupnostim pomagala oblikovati navade, ki bodo dodatno prispevale k zdravju, dobremu počutju in varnosti posameznikov po vsem svetu.

Ta orodja ponujajo priložnosti za partnerje s programom Health Connect ter vključujejo program Samsung Privileged Health SDK za izbrane partnerje, API za zaznavanje padcev za zagotavljanje večje varnosti uporabnikov in novo celovito raziskovalno rešitev za izobraževalne, klinične in zdravstvene programerje.

"Misel na zdravje uporabnikov je močno zakoreninjena v naši napredni strojni opremi in senzorski tehnologiji, ki jo podpirata odprti ekosistem in pristop medsebojnega sodelovanja. To je razlog, da z veseljem napovedujem razširjena orodja za razvijalce, vmesnike API in partnersko ponudbo, ki strokovnjakom tretjih oseb, raziskovalnim centrom in univerzam omogoča, da razvijajo možnosti sledenja in vpogleda v nosljive naprave za širše zdravje, dobro počutje in varnost," je dejal TaeJong Jay Yang, izvršni podpredsednik in vodja skupine za raziskave in razvoj na področju zdravja pri Mobile eXperience Business, Samsung Electronics.

Sodobna tehnologija Samsung Privileged Health SDK

Samsung pri razvoju prilagojenih storitev za spremljanje zdravja sodeluje z drugimi vodilnimi podjetji v industriji. Ta sodelovanja prinašajo nova preventivna orodja, ki prepoznavajo zgodnje znake utrujenosti in stresa pri voznikih ter s tem prispevajo k večji varnosti v cestnem prometu.

Eden izmed takšnih primerov je sodelovanje podjetja Samsung s podjetjem Tobii, vodilnim svetovnim podjetjem, ki s pomočjo sledenja očem in pozornosti razvija programsko opremo za spremljanje utrujenosti. V primeru privolitve uporabnika, Privileged Health SDK omogoča družbi Tobii, da v realnem času zazna srčni utrip, ki ga zajamejo senzorji ure Galaxy Watch, ga obdela in določi stopnjo utrujenosti uporabnika. Tudi podjetje Harman, vodilno na področju tehnologije povezanih avtomobilov, audio inovacij in rešitev interneta stvari, je pred kratkim predstavilo Ready Care, celovito avtomobilsko rešitev zaznavanja in prilagajanja, ki prispeva k varnosti in udobju voznikov. Poleg zaznavanja pozornosti, utrujenosti in vitalnih znakov lahko uporabniki dovolijo, da Ready Care meri njihovo kognitivno obremenitev in raven stresa ter na podlagi meritev ponudi predloge alternativnih poti za zmanjšanje ravni voznikovega stresa.

Zdravstvene storitve: Novi API za zaznavanje padcev

Storitve Samsung Health Services zagotavljajo vmesnike API, ki razvijalcem in tretjim osebam omogočajo, da izkoristijo zmogljive senzorje in algoritme ure Galaxy Watch za natančnejše in naprednejše rešitve na področju zdravja uporabnikov. Samsung v ekosistem uvaja nov API, ki ponuja nastavljivo občutljivost za zaznavanje padcev, s čimer poskuša poskrbeti za preventivno varnost in širše področje za potencialno ponudbo.

Razvijalci lahko zdaj ustvarijo storitve, ki s pomočjo uporabe algoritmov za zaznavanje padcev ure Galaxy Watch zaznavajo spotikanje ali padec uporabnika z združevanjem različnih senzorjev, vključno z merilnikom pospeška in žiroskopom. Ta vmesnik API omogoča razvoj aplikacij za uporabnike, ki se lahko nepričakovano ponesrečijo. Poleg tega lahko uporabniki naprav Galaxy prek aplikacije Galaxy Wearable celo prilagodijo ravni občutljivosti neodvisno od tega ali stojijo na mestu, se premikajo ali telovadijo. Tako kot sledenje spanju, ki zazna nemirne gibe ali padce iz postelje ter tako ustvari popolnejšo sliko uporabnikovega spanja, ta vmesnik API odpira nove možnosti tako za razvijalce kot za uporabnike.

Celovita raziskovalna rešitev: Pospeševanje medicinskih storitev in raziskav

Samsung uvaja tudi odprtokodni projekt, ki zagotavlja celovite rešitve. Slednje združujejo SDK, zaledni sistem (en. backend system) in portal za različne zdravstvene aplikacije. Ta celovit nabor orodij, ki je namenjen skrbi za zdravje omogoča raziskave in klinične izkušnje (te se začnejo na ravni razvijalcev) z zagotavljanjem naprednih vpogledov prek ur Galaxy Watch in nosljivih naprav za podporo medicinskim raziskavam različnih ustanov, bolnišnic in centrov dobrega počutja.

Raziskovalci lahko ta odprtokodni projekt uporabijo za izdelavo modulov, ki udeležencem omogočajo, da se lahko nemoteno in z dovolj informacijami pridružijo študiji, ter na ta način poenostavijo postopek vključevanja v študijo. Na voljo so tudi prilagodljive predloge za raziskave, ki odgovarjajo na nenehno spreminjajoče se potrebe organizacij. Od tam se ustrezni podatki in vpogledi lažje zbirajo iz nosljivih naprav, udeleženci pa so skozi celoten postopek vodeni z uporabnimi vpogledi. Šifrirani podatki udeležencev se nato prenesejo v zaledni sistem, kjer zdravstvene in medicinske skupnosti spremljajo in analizirajo zbrane vpoglede, da bi si zagotovile osnovo za načrte zdravljenja bolnikov in prihajajoče raziskave. Več podrobnosti o novem projektu bo udeležencem konference SDC22 predstavil Sebastian Seung, predsednik in vodja oddelka Samsung Research.

Health Connect: Širši vpogled in nadzor nad podatki

Health Connect, ki je bil v sodelovanju z Googlom napovedan letos spomladi, razvijalcem ponuja enoten nabor API-jev, ki omogočajo nemoteno ustvarjanje novih izkušenj na področju telesne pripravljenosti in zdravja. Health Connect, ki je trenutno na voljo v beta različici, uporabnikom ponuja centraliziran nadzor zasebnosti. Kar omogoča enostavno izdajo dovoljenja aplikacijam za zdravje in dobro počutje, s katerimi želijo deliti svoje podatke v napravi. Sedaj sta aplikaciji Samsung Health in Fitbit skupaj z vodilnimi aplikacijami za spodbujanje zdravja in dobre telesne pripravljenosti, kot so Leap Fitness, MyFitnessPal in Withings, sprejeli Health Connect, da bi omogočili bolj učinkovito in celostno izkušnjo dobrega počutja. Razvijalci aplikacij pa lahko ob privoljenju uporabnika določene podatke, ki se izmenjujejo prek sistema Health Connect, uporabijo v svojih aplikacijah, da bi lahko uporabnikom zagotovili še bolj izpopolnjeno informacijo o njihovem zdravju.

Samsung se zavezuje, da bo svoji skupnosti - vključno z uporabniki, tretjimi osebami, razvijalci in drugimi – še naprej zagotavljal izboljšana orodja in vire za vzpostavitev in izkoriščanje bolj povezanih in raznolikih storitev za izboljšane zdravja. Kot del splošnih pobud podjetja Samsung za dobro počutje bo podjetje še naprej zagotavljalo obsežen ekosistem, ki bo podrobneje predstavljen na konferenci SDC22.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki