marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Samsung predstavil novosti na našem trgu


29.11.2011
Objavil: Dare Gliha

Samsung je danes zbranim novinarjem v Mestnem muzeju predstavil novosti, ki jih je pripravil za slovenski trg. Poleg mobilne telefonije so predstavili še trend svetovne prodaje svojih pametnih televizijskih sprejemnikov Smart TV ter fotoaparat NX200, katerega posebnost so izmenljivi objektivi in senzor APS-C.

Slovenskemu trgu tako predstavljajo Galaxy Note, Galaxy Nexus, Galaxy tab 7.7 in dva, ki sta odporna na udarce in vremenske vplive, Galaxy Xcover in Xcover 2. Sprva je bilo načrtovano, da bodo na predstavitvi premierno predstavili Galaxy Note, vendar je bila Slovenija s strani matičnega podjetja izbrana med pet držav, kjer so Note že predstavili.

Zastavonoši sta vsekakor Note in Nexus, saj sta oba mobilnika izredno hitra, hkrati pa imata oba tudi super AMOLED zaslon, zaradi katerega je delo še lažje. Glede na velikost sklepamo, da z modelom Note ciljajo predvsem na vrzel med tablicami in mobilniki, Nexus pa bo zanimiv za vse tiste, ki jim največ pomeni tehnično izpopolnjen in s funkcijami nabit izdelek.

Potrebno je imeniti tudi segment, ki ga Samsung uspešno trži že od modela B2100 dalje (na našem trgu so prodali preko 50.000 kosov tega modela). To je uporaba mobilnika kjerkoli in kadarkoli. Certifikat IP67 omogoča uporabo mobilnika Galaxy Xcover in Xcover2 v vseh vremenskih pogojih, lahko pa ga uporabljate tudi do enega metra pod vodo do kar 30 minut. Galaxy Xcover za svoje delovanje uporablja operacijski sistem Android, po njem pa bodo segli predvsem aktivni uporabniki. Xcover2 je še bolj robusten mobilnik, primarno pa je namenjen zaposlenim, ki večino dela opravijo izven pisarn.

Druženje se je zaključilo v prijetnem vzdušju, kjer smo lahko predstavljene mobilnike tudi preizkusili.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki