marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

Samsung predstavil novosti na našem trgu


29.11.2011
Objavil: Dare Gliha

Samsung je danes zbranim novinarjem v Mestnem muzeju predstavil novosti, ki jih je pripravil za slovenski trg. Poleg mobilne telefonije so predstavili še trend svetovne prodaje svojih pametnih televizijskih sprejemnikov Smart TV ter fotoaparat NX200, katerega posebnost so izmenljivi objektivi in senzor APS-C.

Slovenskemu trgu tako predstavljajo Galaxy Note, Galaxy Nexus, Galaxy tab 7.7 in dva, ki sta odporna na udarce in vremenske vplive, Galaxy Xcover in Xcover 2. Sprva je bilo načrtovano, da bodo na predstavitvi premierno predstavili Galaxy Note, vendar je bila Slovenija s strani matičnega podjetja izbrana med pet držav, kjer so Note že predstavili.

Zastavonoši sta vsekakor Note in Nexus, saj sta oba mobilnika izredno hitra, hkrati pa imata oba tudi super AMOLED zaslon, zaradi katerega je delo še lažje. Glede na velikost sklepamo, da z modelom Note ciljajo predvsem na vrzel med tablicami in mobilniki, Nexus pa bo zanimiv za vse tiste, ki jim največ pomeni tehnično izpopolnjen in s funkcijami nabit izdelek.

Potrebno je imeniti tudi segment, ki ga Samsung uspešno trži že od modela B2100 dalje (na našem trgu so prodali preko 50.000 kosov tega modela). To je uporaba mobilnika kjerkoli in kadarkoli. Certifikat IP67 omogoča uporabo mobilnika Galaxy Xcover in Xcover2 v vseh vremenskih pogojih, lahko pa ga uporabljate tudi do enega metra pod vodo do kar 30 minut. Galaxy Xcover za svoje delovanje uporablja operacijski sistem Android, po njem pa bodo segli predvsem aktivni uporabniki. Xcover2 je še bolj robusten mobilnik, primarno pa je namenjen zaposlenim, ki večino dela opravijo izven pisarn.

Druženje se je zaključilo v prijetnem vzdušju, kjer smo lahko predstavljene mobilnike tudi preizkusili.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki