marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Samsung začel s prodajo mobilnika z 10 MP kamero


24.10.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Po besedah družbe Samsung bodo na južnokorejski trg dali v prodajo prvi mobilnik s kamero, ki se lahko pohvali z ločljivostjo 10 MP in sicer z oznako SCH-B600. Korejci so že leta 2000 predstavili sploh prvi mobilnik z vgrajeno digitalno kamero, oktobra 2004 so predstavili mobilnik s 5 MP kamero in pa julija 2005 premierno mobilnik z vgrajeno 7 MP kamero.

Samsungov mobilnik z vgrajeno 10 MP kamero je 6 mm tanjši in 10 gramov lažji, kot mobilnik s 7 MP kamero (SCH-V770). Telefon se ločuje od prejšnjih modelov z vgrajenin mobilnim TV sprejemnikom in satelitskim standardom. B600 tako ponuja enako sofisticiranost slikanja kot pri klasičnih digitalnih kamerah. Vgrajena kamera pa se ponaša tudi s 3-kratno optično in pa 5-kratno digitalno povečavo.

Za optimalne slike pa ima zadeva vgrajeno še avtomatsko ostrenje slike ter bliskavico. B600 ima vgrajeno tudi funkcijo avtomatskega ostrenja slike z LED lučko, ki pomaga zajeti čisto in ostro sliko tudi v temnejših pogojih. Zadeva je postavljena ob leči, avtomatsko zazna razdaljo in nastavi primerne nastavitve fokusa za optimalno slikanje.

Kamera v mobilniku podpira tudi nastavljanje beline, ročno fokusiranje, neprenehno slikanje in slikanje v intervalih. Podpira pa tudi MMCmicro pomnilniško kartico. Prav tako bomo našli TV izhod, ki bo uporaben za pregledovanje slik na TV sprejemniku.

Oblika mobilnika spominja na pravo digitalno kamero. Sprednji del je oblikovan v stilu tabličnega mobilnika, zadnji konec pa je uporabljen za digitalno kamero.

Ostale napredne funkcije, ki jih mobilnik podpira pa so: MP3 predvajalnik, poslovni bralnik kartic in pa 128-tonska polifonija. Cena omenjenega telefona v Koreji pa bo okoli 900 ameriških zelencev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki