marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Samsung predstavil Galaxy S9 in S9+


25.02.2018
Objavil: Dare Gliha

Samsung je dan pred pričetkom mobilnega kongresa v Barceloni zbranim novinarjem predstavil težko pričakovana naslednika svoje galaksije, modela [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-samsung-galaxy-s9.html]Galaxy S9[/url] in [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-samsung-galaxy-s9-plus.html]S9+[/url]. Glavna razlika glede na predhodnika je izboljšana kamera.

Samsung je prepričan, da sta novinca napravi, ki sta namenjeni sedanjim uporabnikom in novemu načinu uporabe, ki se primarno orientira na kamero in zajemanje posnetkov. Kamera sedaj deluje kor človeško oko in omogoča dve zaslonki, le-ti pa omogočata boljše posnetke tako v izredno svetlih kot temnih prostorih.

Novost je tudi snemanje počasnih posnetkov. Novi hitri procesor galaksijama omogoča snemanje super počasnih posnetkov pri 960 sličicah na sekundo. To bo uporabnikom omogočalo videti tudi take malenkosti, ki so nevidne s prostim očesom.

Kamera pri S9 je enojna, pri S9+ pa dvojna. Poleg kamere imata oba novinca stereo zvočnika podjetja AKG s sistemom prostorskega zvoka Dolby Atmos, brezkončen super AMOLED zaslon in aplikacijo SmartThings za povezan življenski slog.

Vgrajen je tudi optični senzor s katerim lahko uporabnik natančneje spremlja srčni utrip v realnem času. Za zaščito so dodali Knox 3.1, napravi pa podpirata tudi Intelligent Scan, nov način za verifikacijo uporabnika.

Telefona sta odporna na vodo in prah po standardu IP68, omogočata pa tudi brezžično polnjenje. Uporabnik lahko prvič pomnilnik razširi s karticami microSD do kapacitete 400 GB.

Prodaja se bo v Evropi pričela s 16. marcem, na voljo pa bosta v srebrni, polnočno črni, koralno modri in vijolični barvi. Prednaročila so možna že od danes.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki