marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Samsung predstavil finančne rezultate za Q1 2015


30.04.2015
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronic je predstavil finančne rezultate za prvo četrtletje 2015. Čeprav se je prodaja zmanjšala za 11 % glede na Q4 2014, so vseeno zabeležili povečanje dobička.

Diviziji Device Solutios (DS) in IT and Mobile (IM) sta imeli le manjši padec prodaje, črna ovca v podjetju pa je divizija Consumer Electronics (CE), ki je zabeležila kar 28 % padec prodaje. Ta padec je posledica močnega dolarja in posledično manjšega povpraševanja v Evropi in razvijajočih trgih. Tako se tudi ne pričakuje večjega skoka prodaje v Q2 2015.

Divizija IT and Mobile je večji zaslužek pridobila predvsem na račun zmanjševanja oglaševalskih stroškov, zmanjšanje prodaje tabličnih računalnikov in vstopnih mobilnikov pa je prineslo malenkost manjši prihodek. So pa povečali prodajo pametnih mobilnikov, predvsem na račun osnovnih in srednje cenovnih modelov. Za Q2 se pričakuje stagnacija povpraševanja v tem segmentu.

Dobro pa delujeta tudi diviziji semi konduktorjev in zaslonov, saj nista omejeni na sezonsko prodajo. Tako so prodali več DRAM in SSD/UFS produktov, pa tudi premijskih OLED zaslonov. Napovedi za Q2 so v tem segmentu dobre, pričakuje se povečanje prodaje, predvsem na račun SSD data centrov in prodaje LCD TV panelov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki