marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Samsung postavlja nove standarde in napoveduje prihod najpomembnejše naprave serije S


24.01.2022
Objavil: Dare Gliha

TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics je na svojem blogu razkril svoje razmišljanje o pametnih telefonih in namignil nekaj malih skrivnosti o novih izdelkih, ki prihajajo v februarju.

Razvoj pametnega telefona je posegel v čisto vsa področja našega življenja. Postali smo navajeni, da lahko posnamemo, raziskujemo ali komuniciramo s komerkoli in kjerkoli le z dotikom zaslona. Pametni telefon je velik napredek in Samsung tega nikoli ni jemal samoumevno.

Roh na začetku zbere misli: »Mobilne inovacije se razvijajo s svetom, a to ni dovolj. Najprej moramo sprejeti, da tehnologija lahko spremeni naš način doživljanja sveta okoli nas in nam olajša življenje. Nenehno si prizadevamo, da pametni telefon naredi nekaj novega.«

»Ni dovolj, da se mobilne inovacije samo razvijajo s svetom. Moramo biti korak naprej, da lahko naša tehnologija pomaga spremeniti način, kako doživljamo vse okoli nas in nam olajša življenje. Zato si nenehno prizadevamo premikati meje, kaj lahko naredi pametni telefon,« opisuje Roh politiko v podjetju Samsung.

Premikanje meja v zgodovini pametnega telefona

S prihodom Galaxy Note leta 2011 se je začela priročnost in prenosljivost telefonov. Pametni telefoni z večjim zaslonom in funkcionalnostjo tabličnih računalnikov so postali današnji standard. Nekateri so nasprotovali takratnemu 5,3 paličnemu zaslonu, ki je veljal za ogromnega, vendar nam je prav Note ustvaril »zapuščino« današnje normalnosti. Tudi S Pen je s prihodom vse presenetil, saj je omogočal veliko ustvarjalnosti. Uporabniki so svoje misli lahko hitro zapisali v Samsung Notes.

Roh je tako opisal prihod novih zložljivih telefonov: »V letu 2019 je Samsung na novo definiral pametne telefone. S serijo Galaxy Z Fold so v mobilno industrijo prinesli povsem novo obliko. Vrhunski zložljiv dizajn je spremenil tudi način uporabe telefona. S Flex načinom so videoklici postali prostoročni in enostavnejši, telefon pa nudi tudi večopravilnost z več okni. Telefon se spremeni v tablični računalnik. Zložljivi telefoni so tako postali naslednji korak, saj številna podjetja sedaj sledijo tej ideji.«

Poslušanje in upoštevanje uporabnikov

»V poplavi enakosti pametnih telefonov in ponavljajočih se posodobitev, ostaja naša ambicija trdna: zaznati signale, ki jih preobrazba vznemirja – s poslušanjem vaših povratnih informacij – in še naprej zagotavljati mobilne izkušnje, ki nam vsem dajejo moč, da se razvijamo,« zagotavlja Roh.

Verjame, da so bili marsikateri uporabniki presenečeni, ko Samsung v lanskem letu ni predstavil novega Galaxy Note. Zaveda se navdušenja nad serijo Galaxy Note in pisalom S Pen. Zagotavlja tudi, da nikakor niso pozabili te mobilne izkušnje, ki jih imajo uporabniki tako radi.

Pobuda za nadaljnji razvoj

Že leta obstajajo tudi skeptiki, ki mislijo, da Samsung razmišlja v smeri nemogočega – kot se je izkazalo za prevelik zaslon, nepotrebno pisalo ali profesionalni fotoaparat za nočno fotografijo. Z vsako novo evolucijo naprav Samsung Galaxy, se je na novo oblikovala celotna kategorija mobilnih telefonov. S tem mišljenjem o napredku bodo nadaljevali v mobilni industriji.

V februarju 2022 Samsung tako napoveduje najpomembnejšo napravo serije S, ki so jo kdaj ustvarili. Generacija Galaxy S je tu in združuje najboljše lastnosti Samsung Galaxy v eno vrhunsko napravo.

Posneli boste lahko najboljše in najsvetlejše fotografije in videoposnetke v temni noči. Čez dan pa vas bo navdušil z močjo, hitrostjo in različnimi orodji, ki jih ni mogoče najti drugje. »Uživali boste v vrhunskih inovacijah, ki jih omogoča najpametnejša izkušnja Galaxy doslej. Ob tem se boste počutili dobro, ker ste del najbolj trajnostnega ekosistema Galaxy. Pomagali nam boste ponovno napisati prihodnost pametnih telefonov. Pripravite se na vrhunsko Galaxy izkušnjo,« zaključuje svoj zapis Roh.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki