marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Samsung posodablja prejšnje generacije naprav


21.08.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung z aktualno posodobitvijo prinaša izbrane funkcije najnovejšega uporabniškega vmesnika One UI v prejšnje generacije naprav. Ta prelomna izdaja je del stalnega poslanstva podjetja, da izboljša ekosistem Galaxy in uporabnikom pomaga povečati njihovo mobilno produktivnost in zabavo.

Posodobitev bo pomagala približati vodilne inovacije, predstavljene v telefonih Galaxy Z Fold5 in Galaxy Z Flip5 ter Galaxy Tab S9 seriji in Galaxy Watch6 seriji, večjemu številu uporabnikov po vsem svetu

Da bi uporabnikom zagotovili brezhibno in izboljšano izkušnjo z napravo, bo posodobitev programske opreme One UI 5.1.1 za telefona Galaxy Z Fold4 in Galaxy Z Flip4 na voljo že ta mesec. Posodobitve za telefone Galaxy Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2 in Z Flip pa bodo na voljo postopoma. Uporabniki tabličnih računalnikov Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 in Tab Active 4 Pro bodo v okviru posodobitve One UI 5.1.1 deležni tudi novih uporabniško usmerjenih funkcij. Poleg tega bodo uporabniki pametnih ur Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 in Watch4 Classic deležni ključnih posodobitev iz posodobitve One UI 5 Watch.

Odkrijte nove načine interakcije z napravo
Uporabniški vmesnik One UI 5.1.1 uporabnikom Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4 s prepogljivim načinom (Flex Mode) omogoča, da uživajo ob najljubših medijih in vsebinah lažje kot kdaj koli prej, zahvaljujoč številnim izboljšanim funkcijam in lastnostim.

S to nadgradnjo zdaj lažje prikažete ali skrijete kontrolno ploščo za prepogljivi način (Flex Mode Panel). Ko postavite telefon v prepogljivi način, bo ikona za navigacijo lebdela na zaslonu in vam omogočila enostaven dostop. Uživajte v bolj prilagojeni izkušnji z navigacijo prepogljivega načina tako, da preprosto povlečete in spustite ikono v orodno vrstico. Ta prilagodljiva navigacija omogoča enostaven dostop do funkcij, kot so prikaz več oken (Multi Window), sledilna plošča (touchpad), zajem zaslona in druge.

Z novo posodobitvijo je gumb v vrstici za predvajanje medijev z 10-sekundnim hitrim previjanjem naprej in nazaj ter dostopom do funkcij prikazan na enem priročnem mestu, ko se aktivira navigacija za prepogljivi način. Prav tako lahko pritisnete navzdol za lažje premikanje po vrstici poteka vsebine medija. Ko uživate v filmu v prepogljivem načinu, lahko s prilagojeno orodno vrstico na navigaciji kar najbolje uživate v svoji najljubši vsebini, tako da z enim samim dotikom previjate nazaj ali hitro naprej. Lahko pa odprete novo okno v večokenskem načinu (Multi Window) in odgovorite na sporočilo ali poiščete mnenja na spletu, vse to brez prekinitve gledanja.

Naredite več naenkrat za še bolj vsestranske izkušnje z napravo
S posodobitvijo se izboljša večopravilnost prepogljivih telefonov in tabličnih računalnikov. Medtem ko uživate v videoposnetku na Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4 ali Galaxy Tab S8, lahko v pojavnem oknu preprosto odprete Samsung Internet in nekaj poiščete, medtem ko se vsebina še vedno predvaja. Ko končate z brskanjem, lahko okno preprosto povlečete na rob zaslona, kjer se bo brez težav umaknilo na svoje mesto. Če želite znova dostopati do storitve Samsung Internet, preprosto tapnite pojavno okno in odprite okno.

Intuitivno preklopite iz pojavnega okna v večokenski način (Multi Window) tako, da pritisnete in držite gumb na vrhu pojavnega okna. Nova posodobitev podpira lažji zagon in nadzor zaslona, saj omogoča nemoten preklop v deljeno okno in enostaven nadzor zaslona s preprostim dolgim pritiskom na gumb pojavnega okna.

Na glavnem zaslonu prepogljivega telefona in tabličnega računalnika je zdaj podprto vlečenje in spuščanje z dvema rokama, tako da lahko z eno roko odprete želeno aplikacijo in nato z drugo roko povlečete datoteko, ikono aplikacije ali drug element v želeno mapo ali na želeno mesto. S to posodobitvijo lahko več fotografij iz Galerije še hitreje nemoteno delite s prijatelji prek aplikacij za komunikacijo.

Z najnovejšo posodobitvijo lahko uporabniki Galaxy Z Fold4 in Galaxy Tab S8 zaradi inovativnih dodatkov v opravilni vrstici dosežejo novo raven produktivnosti pri delu in zabavi. Zdaj opravilna vrstica omogoča bliskovito hitro preklapljanje opravil z dostopom do največ štirih nedavnih aplikacij.

Z uro Galaxy Watch do boljšega počutja in samoizražanja na višjem nivoju
Posodobitev One UI 5 Watch prinaša v uri Galaxy Watch5 in Galaxy Watch4 več prilagojenih funkcij za dobro počutje, ki pomagajo doseči bolj zdravo življenje, ter več prilagodljivih možnosti nastavitev, ki se lahko popolnoma ujemajo z vašim življenjskim slogom.

Z nadgrajeno funkcijo upravljanja spanja lahko uporabniki bolje razumejo svoje osebne vzorce spanja prek bolj intuitivnega uporabniškega vmesnika s poglobljeno analizo ocene spanja, doslednosti spanja in simbolov spanja v obliki živali. Uporabniki lahko do funkcije nasvetov za boljše spanje (Sleep Coaching) dostopajo tudi neposredno z zapestja, kar jim omogoča bolj priročno spremljanje napredka in ohranjanje motivacije čez dan.

Poleg tega je za miren spanec pomembno ohranjati spanju prijazno okolje. Ko je čas za spanje, lahko ura Galaxy Watch s samodejnim prilagajanjem nastavitev povezanih domačih naprav pomaga vzpostaviti optimalno okolje za spanje. Poleg tega se ob vklopu načina spanja (Sleep Mode) aktivira nevidni infrardeči senzor LED na uri, ki zmanjša tudi najmanjše moteče dejavnike.

Posodobitev ure z One UI 5 Watch omogoča uporabo prilagojenih orodij za fitnes, s katerimi lahko sami določite svoje fitnes cilje in jih tudi dosežete. Funkcija personaliziranega območja srčnega utripa (Personalized Heart Rate zone) analizira vaše telesne zmogljivosti in določi pet optimalnih stopenj intenzivnosti teka, poleg več kot 100 obstoječih sledilnikov vadbe pa lahko zdaj s funkcijo Tek po stezi (Track Run) beležite svoje teke na stezi ter celo sestavite in spremljate svojo vadbeno rutino s funkcijo Vadba po meri (Custom Workout). Za uporabnike naprave Galaxy Watch5 Pro so na voljo še bolj izpopolnjene funkcije GPX, saj lahko uporabniki zdaj s pomočjo podatkovne zbirke datotek GPX bolj priročno raziskujejo in osvajajo nove poti. Poleg tega lahko preprosto iščete in prenesete različne datoteke poti GPX v okolici svoje lokacije. Funkcija Vadba po poti (Route Workout) je razširjena na podporo za tek in hojo ter pohodništvo in kolesarjenj.

Poleg tega imajo uporabniki ur Galaxy Watch5 in Galaxy Watch4 dostop do še večjega nabora elegantnih in informativnih številčnic, ki se lahko popolnoma prilagodijo slogu in ciljem. To jesen bodo lahko tudi uporabniki naprav Galaxy Watch Active2 in Galaxy Watch3 uživali v nekaterih od teh novih številčnic - Stretched time in Perpetual - in se tako izražali v slogu.

Izboljšana izkušnja ekosistema Galaxy
Najnovejša posodobitev uporabniškega vmesnika One UI optimizira upravljanje kamere pametnega telefona. Z dodanim namenskim gumbom za hiter dostop na uri Galaxy Watch lahko fotoaparat svojega pametnega telefona Galaxy Z Flip4 lažje upravljate na daljavo neposredno z zapestja in tako nemoteno preklapljate načine fotoaparata ter celo upravljate zoom kamere.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki