marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Samsung posodablja prejšnje generacije naprav


21.08.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung z aktualno posodobitvijo prinaša izbrane funkcije najnovejšega uporabniškega vmesnika One UI v prejšnje generacije naprav. Ta prelomna izdaja je del stalnega poslanstva podjetja, da izboljša ekosistem Galaxy in uporabnikom pomaga povečati njihovo mobilno produktivnost in zabavo.

Posodobitev bo pomagala približati vodilne inovacije, predstavljene v telefonih Galaxy Z Fold5 in Galaxy Z Flip5 ter Galaxy Tab S9 seriji in Galaxy Watch6 seriji, večjemu številu uporabnikov po vsem svetu

Da bi uporabnikom zagotovili brezhibno in izboljšano izkušnjo z napravo, bo posodobitev programske opreme One UI 5.1.1 za telefona Galaxy Z Fold4 in Galaxy Z Flip4 na voljo že ta mesec. Posodobitve za telefone Galaxy Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2 in Z Flip pa bodo na voljo postopoma. Uporabniki tabličnih računalnikov Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 in Tab Active 4 Pro bodo v okviru posodobitve One UI 5.1.1 deležni tudi novih uporabniško usmerjenih funkcij. Poleg tega bodo uporabniki pametnih ur Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 in Watch4 Classic deležni ključnih posodobitev iz posodobitve One UI 5 Watch.

Odkrijte nove načine interakcije z napravo
Uporabniški vmesnik One UI 5.1.1 uporabnikom Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4 s prepogljivim načinom (Flex Mode) omogoča, da uživajo ob najljubših medijih in vsebinah lažje kot kdaj koli prej, zahvaljujoč številnim izboljšanim funkcijam in lastnostim.

S to nadgradnjo zdaj lažje prikažete ali skrijete kontrolno ploščo za prepogljivi način (Flex Mode Panel). Ko postavite telefon v prepogljivi način, bo ikona za navigacijo lebdela na zaslonu in vam omogočila enostaven dostop. Uživajte v bolj prilagojeni izkušnji z navigacijo prepogljivega načina tako, da preprosto povlečete in spustite ikono v orodno vrstico. Ta prilagodljiva navigacija omogoča enostaven dostop do funkcij, kot so prikaz več oken (Multi Window), sledilna plošča (touchpad), zajem zaslona in druge.

Z novo posodobitvijo je gumb v vrstici za predvajanje medijev z 10-sekundnim hitrim previjanjem naprej in nazaj ter dostopom do funkcij prikazan na enem priročnem mestu, ko se aktivira navigacija za prepogljivi način. Prav tako lahko pritisnete navzdol za lažje premikanje po vrstici poteka vsebine medija. Ko uživate v filmu v prepogljivem načinu, lahko s prilagojeno orodno vrstico na navigaciji kar najbolje uživate v svoji najljubši vsebini, tako da z enim samim dotikom previjate nazaj ali hitro naprej. Lahko pa odprete novo okno v večokenskem načinu (Multi Window) in odgovorite na sporočilo ali poiščete mnenja na spletu, vse to brez prekinitve gledanja.

Naredite več naenkrat za še bolj vsestranske izkušnje z napravo
S posodobitvijo se izboljša večopravilnost prepogljivih telefonov in tabličnih računalnikov. Medtem ko uživate v videoposnetku na Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4 ali Galaxy Tab S8, lahko v pojavnem oknu preprosto odprete Samsung Internet in nekaj poiščete, medtem ko se vsebina še vedno predvaja. Ko končate z brskanjem, lahko okno preprosto povlečete na rob zaslona, kjer se bo brez težav umaknilo na svoje mesto. Če želite znova dostopati do storitve Samsung Internet, preprosto tapnite pojavno okno in odprite okno.

Intuitivno preklopite iz pojavnega okna v večokenski način (Multi Window) tako, da pritisnete in držite gumb na vrhu pojavnega okna. Nova posodobitev podpira lažji zagon in nadzor zaslona, saj omogoča nemoten preklop v deljeno okno in enostaven nadzor zaslona s preprostim dolgim pritiskom na gumb pojavnega okna.

Na glavnem zaslonu prepogljivega telefona in tabličnega računalnika je zdaj podprto vlečenje in spuščanje z dvema rokama, tako da lahko z eno roko odprete želeno aplikacijo in nato z drugo roko povlečete datoteko, ikono aplikacije ali drug element v želeno mapo ali na želeno mesto. S to posodobitvijo lahko več fotografij iz Galerije še hitreje nemoteno delite s prijatelji prek aplikacij za komunikacijo.

Z najnovejšo posodobitvijo lahko uporabniki Galaxy Z Fold4 in Galaxy Tab S8 zaradi inovativnih dodatkov v opravilni vrstici dosežejo novo raven produktivnosti pri delu in zabavi. Zdaj opravilna vrstica omogoča bliskovito hitro preklapljanje opravil z dostopom do največ štirih nedavnih aplikacij.

Z uro Galaxy Watch do boljšega počutja in samoizražanja na višjem nivoju
Posodobitev One UI 5 Watch prinaša v uri Galaxy Watch5 in Galaxy Watch4 več prilagojenih funkcij za dobro počutje, ki pomagajo doseči bolj zdravo življenje, ter več prilagodljivih možnosti nastavitev, ki se lahko popolnoma ujemajo z vašim življenjskim slogom.

Z nadgrajeno funkcijo upravljanja spanja lahko uporabniki bolje razumejo svoje osebne vzorce spanja prek bolj intuitivnega uporabniškega vmesnika s poglobljeno analizo ocene spanja, doslednosti spanja in simbolov spanja v obliki živali. Uporabniki lahko do funkcije nasvetov za boljše spanje (Sleep Coaching) dostopajo tudi neposredno z zapestja, kar jim omogoča bolj priročno spremljanje napredka in ohranjanje motivacije čez dan.

Poleg tega je za miren spanec pomembno ohranjati spanju prijazno okolje. Ko je čas za spanje, lahko ura Galaxy Watch s samodejnim prilagajanjem nastavitev povezanih domačih naprav pomaga vzpostaviti optimalno okolje za spanje. Poleg tega se ob vklopu načina spanja (Sleep Mode) aktivira nevidni infrardeči senzor LED na uri, ki zmanjša tudi najmanjše moteče dejavnike.

Posodobitev ure z One UI 5 Watch omogoča uporabo prilagojenih orodij za fitnes, s katerimi lahko sami določite svoje fitnes cilje in jih tudi dosežete. Funkcija personaliziranega območja srčnega utripa (Personalized Heart Rate zone) analizira vaše telesne zmogljivosti in določi pet optimalnih stopenj intenzivnosti teka, poleg več kot 100 obstoječih sledilnikov vadbe pa lahko zdaj s funkcijo Tek po stezi (Track Run) beležite svoje teke na stezi ter celo sestavite in spremljate svojo vadbeno rutino s funkcijo Vadba po meri (Custom Workout). Za uporabnike naprave Galaxy Watch5 Pro so na voljo še bolj izpopolnjene funkcije GPX, saj lahko uporabniki zdaj s pomočjo podatkovne zbirke datotek GPX bolj priročno raziskujejo in osvajajo nove poti. Poleg tega lahko preprosto iščete in prenesete različne datoteke poti GPX v okolici svoje lokacije. Funkcija Vadba po poti (Route Workout) je razširjena na podporo za tek in hojo ter pohodništvo in kolesarjenj.

Poleg tega imajo uporabniki ur Galaxy Watch5 in Galaxy Watch4 dostop do še večjega nabora elegantnih in informativnih številčnic, ki se lahko popolnoma prilagodijo slogu in ciljem. To jesen bodo lahko tudi uporabniki naprav Galaxy Watch Active2 in Galaxy Watch3 uživali v nekaterih od teh novih številčnic - Stretched time in Perpetual - in se tako izražali v slogu.

Izboljšana izkušnja ekosistema Galaxy
Najnovejša posodobitev uporabniškega vmesnika One UI optimizira upravljanje kamere pametnega telefona. Z dodanim namenskim gumbom za hiter dostop na uri Galaxy Watch lahko fotoaparat svojega pametnega telefona Galaxy Z Flip4 lažje upravljate na daljavo neposredno z zapestja in tako nemoteno preklapljate načine fotoaparata ter celo upravljate zoom kamere.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki