marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - 4nm čipovje za srednji razred
04.10.2023

Qualcomm je predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - čipovje, izdelano na podlagi 4nm tehnologije, ki naj bi bilo rešitev za proizvajalce telefonov, ki želijo zmogljivo platformo, ki se lahko umesti v precej nižji proračun kot čipi Gen 8.

slikaEvropska komisija želi, da Apple odpre svoj ekosistem za konkurente
02.10.2023

Evropska komisija, izvršilna veja Evropske unije, je uvedla zakon o digitalnih trgih (DMA), da bi zagotovila višjo stopnjo konkurence in velikim podjetjem preprečila zlorabo njihove tržne moči. Eno od ciljnih podjetij je Apple, komisar za notranji trg Thierry Breton pa je po poročanju agencije Reuters Timu Cooku dejal, da mora odpreti ekosistem za konkurente.

slikaMicrosoft Surface Duo ne bo več prejemal posodobitev programske opreme
29.09.2023

Microsoft Surface Duo, ki je bil izdan septembra 2020, ne bo več prejemal posodobitev programske opreme. To vključuje nadgradnje različic operacijskega sistema Android in varnostne popravke.

slikaNemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji
27.09.2023

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

članki

Samsung ponovno med peterico najboljših blagovnih znamk na svetu


14.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Svetovalno podjetje za blagovne znamke Interbrand je podjetju Samsung Electronics v minulih dneh podelilo priznanje za eno od petih najboljših blagovnih znamk na lestvici Best Global Brands 2022. Interbrand vsako leto objavi seznam 100 najboljših blagovnih znamk na svetu.

Vrednost blagovne znamke Samsung je bila tokrat ocenjena na 87,7 milijarde USD, kar predstavlja kar 17-odstotno rast v primerjavi z letom prej, ko je vrednost znašala 74,6 milijarde USD. Podjetje se je tako že tretje leto zapored uvrstilo na peto mesto omenjene lestvice.

Dosežek temelji na uspešnem finančnem poslovanju, ki je zdaj že blizu ravni pred pandemijo ter večjem povpraševanju po večjem pomnilniku, zaradi povečane uporabe podatkov. Leta 2021 je Samsung dosegel 20-odstotno rast vrednosti blagovne znamke v primerjavi z letom 2020. Podobno rast pa je, kot že rečeno, zabeležil tudi v zadnjem letu. Podjetje se je na seznam top 10 blagovnih znamk prvič uvrstilo leta 2012. Tedaj je zasedelo deveto mesto. Leta 2017 je bilo uvrščeno na šesto mesto, od leta 2020 dalje pa vztraja na petem mestu lestvice.

“Podjetju Samsung je zahvaljujoč podpori naših globalnih strank uspelo dve leti zapored zabeležiti dvomestno rast vrednosti blagovne znamke,” je povedala YH Lee, izvršna podpredsednica in direktorica za trženje podjetja Samsung Electronics. “Še naprej bo delovalo povezano in na ta način zagotavljalo še boljšo in bolj navdihujočo izkušnjo za vse uporabnike.”

Dejavniki, ki jih je Interbrand upošteval pri oblikovanju vrednosti blagovne znamke Samsung.

Konec leta 2021 je podjetje Samsung Electronics, da bi povečalo sinergijo med svojimi izdelki in uporabnikom zagotovilo novo raven izkušenj, združilo oddelek “SET” in ustvarilo oddelek “Device eXperience”. Da bi okrepil svoje izkušnje na področju povezovanja večih naprav je Samsung vzpostavil tudi center za izkušnje z več napravami (Customer eXperience-Multi Device Experience Center) in v vse kategorije izdelkov vključil SmartThings. Slednji uporabnikom omogoča, da povežejo in kar najbolje izkoristijo Samsung naprave in naprave drugih proizvajalcev, ki jih že imajo v lasti.

V sklopu teh prizadevanje je bil ustanovljen tudi Samsung laboratorij za prihodnje generacije, ki spodbuja pristne pogovore o dejavnostih naslednje generacije. Spoznanja iz laboratorija so bila uporabljena pri izdelkih in trženjskih dejavnostih podjetja.

Poleg inovativnih izdelkov, ki temeljijo na izkušnjah potrošnikov, so k rasti prispevali tudi razvoj naprednih tehnologij, kot so umetna inteligenca, 5G, avtomobilska industrija in robotika ter dosledne naložbe.

Prepoznana prizadevanja na različnih področjih izdelkov za boljšo uporabniško izkušnjo spadajo v kategorije mobilna telefonija, omrežjem, zaslonska tehnologija, naprave za dom in polprevodniki.

Interbrandove najboljše svetovne blagovne znamke so uvrščene na seznam glede na oceno vrednosti posamezne blagovne znamke, ki je rezultat celovite analize finančne uspešnosti podjetja, vpliva blagovne znamke na nakupe kupcev in konkurenčnosti blagovne znamke.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki