marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

članki

Samsung ponovno med peterico najboljših blagovnih znamk na svetu


14.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Svetovalno podjetje za blagovne znamke Interbrand je podjetju Samsung Electronics v minulih dneh podelilo priznanje za eno od petih najboljših blagovnih znamk na lestvici Best Global Brands 2022. Interbrand vsako leto objavi seznam 100 najboljših blagovnih znamk na svetu.

Vrednost blagovne znamke Samsung je bila tokrat ocenjena na 87,7 milijarde USD, kar predstavlja kar 17-odstotno rast v primerjavi z letom prej, ko je vrednost znašala 74,6 milijarde USD. Podjetje se je tako že tretje leto zapored uvrstilo na peto mesto omenjene lestvice.

Dosežek temelji na uspešnem finančnem poslovanju, ki je zdaj že blizu ravni pred pandemijo ter večjem povpraševanju po večjem pomnilniku, zaradi povečane uporabe podatkov. Leta 2021 je Samsung dosegel 20-odstotno rast vrednosti blagovne znamke v primerjavi z letom 2020. Podobno rast pa je, kot že rečeno, zabeležil tudi v zadnjem letu. Podjetje se je na seznam top 10 blagovnih znamk prvič uvrstilo leta 2012. Tedaj je zasedelo deveto mesto. Leta 2017 je bilo uvrščeno na šesto mesto, od leta 2020 dalje pa vztraja na petem mestu lestvice.

“Podjetju Samsung je zahvaljujoč podpori naših globalnih strank uspelo dve leti zapored zabeležiti dvomestno rast vrednosti blagovne znamke,” je povedala YH Lee, izvršna podpredsednica in direktorica za trženje podjetja Samsung Electronics. “Še naprej bo delovalo povezano in na ta način zagotavljalo še boljšo in bolj navdihujočo izkušnjo za vse uporabnike.”

Dejavniki, ki jih je Interbrand upošteval pri oblikovanju vrednosti blagovne znamke Samsung.

Konec leta 2021 je podjetje Samsung Electronics, da bi povečalo sinergijo med svojimi izdelki in uporabnikom zagotovilo novo raven izkušenj, združilo oddelek “SET” in ustvarilo oddelek “Device eXperience”. Da bi okrepil svoje izkušnje na področju povezovanja večih naprav je Samsung vzpostavil tudi center za izkušnje z več napravami (Customer eXperience-Multi Device Experience Center) in v vse kategorije izdelkov vključil SmartThings. Slednji uporabnikom omogoča, da povežejo in kar najbolje izkoristijo Samsung naprave in naprave drugih proizvajalcev, ki jih že imajo v lasti.

V sklopu teh prizadevanje je bil ustanovljen tudi Samsung laboratorij za prihodnje generacije, ki spodbuja pristne pogovore o dejavnostih naslednje generacije. Spoznanja iz laboratorija so bila uporabljena pri izdelkih in trženjskih dejavnostih podjetja.

Poleg inovativnih izdelkov, ki temeljijo na izkušnjah potrošnikov, so k rasti prispevali tudi razvoj naprednih tehnologij, kot so umetna inteligenca, 5G, avtomobilska industrija in robotika ter dosledne naložbe.

Prepoznana prizadevanja na različnih področjih izdelkov za boljšo uporabniško izkušnjo spadajo v kategorije mobilna telefonija, omrežjem, zaslonska tehnologija, naprave za dom in polprevodniki.

Interbrandove najboljše svetovne blagovne znamke so uvrščene na seznam glede na oceno vrednosti posamezne blagovne znamke, ki je rezultat celovite analize finančne uspešnosti podjetja, vpliva blagovne znamke na nakupe kupcev in konkurenčnosti blagovne znamke.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki