marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Samsung preizkuša polnilnik PD z močjo 65 W


06.08.2021
Objavil: Dare Gliha

Samsung že nekaj časa dela na polnilniku z močjo 65 W in tehnologijo Power Delivery, precej informacij se o tem najde tudi na spletu. Prvič je bil omenjen že lani septembra b pridobitvi certifikata EP-TA865, nazadnje pa letošnjega januarja, ko je zaokrožilo nekaj slik naprave. Sedaj pa se je pojavil še dokument o certificiranju pri danski UL (Demko).

Le-ta se nanaša na isti polnilnik EP-TA865 in v veliki meri ponovno potrjuje vse njegove specifikacije, ki so jih že našteli drugi viri. Ne preseneča, da polnilec poleg izbirne specifikacije PPS uporablja napajanje USB Power Delivery in lahko zagotavlja 65 W pri standardnih 20 voltih moči in 3,25 A. Napajalnik lahko oddaja tudi 5 V, 9 V in 15 V, kar pomeni, da ustreza splošnemu PD standardu in je tako precej vsestranski polnilnik, ki ga je mogoče enostavno uporabiti za druge naprave, vključno z nekaterimi prenosniki.

Samsung naj bi preizkušal podporo 65 W na družini naprav Galaxy S22, ki bodo verjetno predstavljene na prihajajočem dogodku unpacked, ki bo 11. avgusta. Zelo verjetno pa te moči polnjenja ne bo podpiral Galaxy Z Fold3, ki naj bi imel še vedno "zgolj" 15 W polnjenje.

Na koncu pa se poraja tudi vprašanje, kako konzervativen bo Samsung s svojo 65 W polnilno tehniko, zlasti po poizkusih 45 W polnjenja naprav Galaxy Note 10+, kjer se je izkazalo, da polnjenje pri tej moči nima večjih prednosti pred polnjenjem z močjo 25 W.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki