marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Samsung z optičnim navigacijskim senzorjem


10.01.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Samsungu so predstavili prvi mobilnik, ki ima vgrajen optično navigacijski senzor, ki se odziva na prste uporabnikov. Posledično premikajo kurzor po menijih, zelo podobno kot miško na osebnem računalniku. S tem so pri Samsungu omogočili novo 360 stopinjsko svobodo pri upravljanju uporabniškega vmesnika.

Uporabniki lahko zapeljejo kurzor nesposredno na ikono in jo potem tudi kliknejo. Uporabniški vmesnik je podoben tistemu iz osebnega računalnika. Omenjeni senzor pa se med ko poslušajem glasbe lahko uporabi tudi za križarjenje po glasbenih listah.

Senzor pa omogoča tudi "pametno osvetlitev". Funkcija služi k samodejnemu uravnavanju svetlobe na LCD zaslonu in na tipkovnici. Z uporabo omenjene funkcije so uporabniki zaščiteni pred napenjanjem oči, posledično pa nastane tudi manjša poraba energije. Mobilnik ima tudi 2 MP kamero, GPS in bluetooth.

Kitae Lee, predsednik Samsungove telekomunikacijskega in omrežnega oddelka je povedal: "Medtem, ko je vse bolj pomemben uporabniku prijazen uporabniški vmesnik, smo raziskali in razvili metode, ki izboljšajo intuicijo pri uporabi mobilnih telefonov. Nadaljevali bomo pri združevanju inovativnih idej in najnovejše tehnologije, tako da bodo največ od tega imeli prav naši končni uporabniki."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki