marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Samsung omogočil drugo funkcijo gumba Bixby


04.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Bixby je bila pred kratkim nadgrajena na napravah Galaxy S8, S9, Note8 in Note9, ki tečejo na Samsungovem One UI in Androidu 9. Sedaj je mogoče namenski gumb, s katerim se Bixby zažene nameniti tudi za kake druge funkcije.

Tako lahko npr. nastavite, da so ob pritisku gumba odpre neka aplikacija ali pa lahko pokličete kontakt iz imenika. Se je pa ugotovilo, da je Samsung onemogočil uporabo konkurenčnih rešitev, kot je Google Assistant, Amazon Alexa, ter Cortana. Na forumu XDA-Developers so medtem za Google Assistant in Cortano že našli način, kako zaobiti to prepreko, za Alexo pa trenutno še ni rešitve.

Tako je za uporabo asistenta drugega proizvajalca potrebno namestiti APK skripto in jo izbrati kot Bixbyjevo dejanje z enim pritiskom. To bo zahtevalo glasovni ukaz, na zaslonu pa se izpiše »Dokončanje dejanja z uporabo«, kjer izberete Google Assistant ali Cortano.

Več informacij glede postopka si lahko preberete na forumu XDA-Developers.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki