marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei P40 Pro z naskokom na vrhu lestvice DxOMark
06.04.2020

Portal za testiranje kamer in fotoaparatov, DxOMark, je objavil temeljit preizkus kamer pametnega telefona Huawei P40 Pro, v katerem so mu dodelili 128 točk. S tem se je z naskokom zavihtel na prvo mesto enega najbolj verodostojnih spletnih portalov za testiranje fotografskih zmogljivosti pametnih telefonov.

slikaHuawei objavil letno poročilo za 2019
03.04.2020

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

slikaPrvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva
01.04.2020

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

članki

Samsung omogočil drugo funkcijo gumba Bixby


04.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Bixby je bila pred kratkim nadgrajena na napravah Galaxy S8, S9, Note8 in Note9, ki tečejo na Samsungovem One UI in Androidu 9. Sedaj je mogoče namenski gumb, s katerim se Bixby zažene nameniti tudi za kake druge funkcije.

Tako lahko npr. nastavite, da so ob pritisku gumba odpre neka aplikacija ali pa lahko pokličete kontakt iz imenika. Se je pa ugotovilo, da je Samsung onemogočil uporabo konkurenčnih rešitev, kot je Google Assistant, Amazon Alexa, ter Cortana. Na forumu XDA-Developers so medtem za Google Assistant in Cortano že našli način, kako zaobiti to prepreko, za Alexo pa trenutno še ni rešitve.

Tako je za uporabo asistenta drugega proizvajalca potrebno namestiti APK skripto in jo izbrati kot Bixbyjevo dejanje z enim pritiskom. To bo zahtevalo glasovni ukaz, na zaslonu pa se izpiše »Dokončanje dejanja z uporabo«, kjer izberete Google Assistant ali Cortano.

Več informacij glede postopka si lahko preberete na forumu XDA-Developers.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki