marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Samsung odprl muzej inovacij o zgodovini in prihodnosti odkritij v elektroniki


24.04.2014
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics Co., Ltd., je v kompleksu Samsung Digital City v južnokorejskem mestu Suwon odprla Samsungov muzej inovacij (Samsung Innovation Museum ali S/I/M), ki je posvečen preteklosti, sedanjosti in prihodnosti v elektroniki.

Obiskovalci si lahko ogledajo pretekla odkritja v elektrotehniki, ki so jih ustvarjali Michael Faraday, Thomas Edison in Graham Bell, pa tudi pokukajo v prihodnost, da vidijo, kakšne novosti lahko pričakujemo.

»Samsungov muzej inovacij združuje zgodovinske elektrotehnične mojstrovine, ki so postavile temelje tehnološkega napredka, s katerim smo ustvarili današnje vrhunske naprave, ki nam lajšajo življenje,« je na uradnem odprtju povedal Oh-Hyun Kwon, generalni direktor družbe Samsung Electronics. »Muzej omogoča obiskovalcem, da vidijo, kako dolgo razvojno pot smo prehodili in od kod Samsung jemlje navdih za ustvarjanje svojih revolucionarnih naprav.«

Muzej zaseda 10.950 m2 v petih nadstropjih, ki so razdeljena v tri razstavne dvorane. V njih se predstavljajo preteklost, sedanjost in prihodnost industrije elektrotehnike. V 1. in 2. dvorani je na ogled 160 zgodovinskih inovacij, v 3. pa sedanje in morebitne prihodnje inovacije. Vsi razstavni eksponati so natančno opisani, dodatne informacije pa dobimo v posebnih tematskih videoposnetkih.

Razstavna dvorana 1: Doba izumiteljev
Predmeti v razstavni dvorani 1 pripovedujejo zgodbo o začetkih elektrotehnike od 18. do 20. stoletja. Tu je nekaj največjih in najpomembnejših izumov Michaela Faradaya, Thomasa Edisona in Grahama Bella. Dvorana je razdeljena na pet delov: odkritje elektrike; razsvetljava, telekomunikacije, gospodinjski aparati in radio. Vsak del je posebej spravljen pod stožčasto streho, obešeno pod stropom.

Izvirni modeli revolucionarnih odkritij, ki so razstavljeni v 1. dvorani:
• Leydenske steklenice, Pieter van Musschenbroek, 1745
• Brezžični telegraf 'Maggie' Guglielma Marconija, 1896
• Edisonova zgodnja svetilka z žarilno nitko, 1900–1909
• Maytagov električni pralni stroj št. 45, 1911
• Hladilnik GE Monitor Top, 1929

Obiskovalcem so na voljo tudi videoposnetki, ki na zaslonih, vgrajenih v stožčaste strehe, prikazujejo razvoj teh petih inovacij. V dvorani so tudi podrobni opisi začetkov velikanov elektrotehnike, kot so Siemens (ustanovljen 1847); AT&T (1885); Philips (1891); GE ali General Electric (1892); in NEC (1899).

Razstavna dvorana 2: Doba industrijskih inovacij
V tej dvorani so tri cone, ki nudijo vpogled v temelje industrije elektronike: polprevodniki, zasloni in mobilne komunikacije. Prihod polprevodnikov je omogočil procesiranje informacij z veliko hitrostjo, razvoj zaslonov in mobilnih komunikacij pa še danes prispevata k večji in lažji dostopnosti informacij.

Obiskovalci se srečajo s pomembnimi tehnološkimi mejniki, kot so izum tranzistorjev, razvoj integriranega vezja, zgodovina polprevodnikov in napredek tehnologije zaslonov. V coni mobilne tehnologije je na ogled prvi mobitel na svetu, ob njem pa prvi pametni telefon. Tu je še nekaj primerov, kako so Samsungove inovacije v telekomunikacijah koristile ljudem po vsem svetu, kot takrat, ko so na Samsungov telefon s projektorjem GT-i7410 naložili spodbudna sporočila in posnetke za 33 čilskih rudarjev, ki so bili leta 2010 kar 69 dni ujeti v rudniku.

Poleg Samsungovih izdelkov so v tej dvorani tudi naprave drugih vodilnih sodobnih podjetij, kot so Intel, Sony, Sharp, Nokia in Motorola.

Dvorana premore še muzejski laboratorij, v katerem lahko otroci izvedo več o polprevodnikih, zaslonih in mobilnih komunikacijah.

Razstavna dvorana 3: Doba stvaritev
V zadnji dvorani je Samsungova vizija prihodnosti, v njej pa je razstavljena tudi najsodobnejša tehnologija. Dvorana je razdeljena na tri dele: muzejski kino S/I/M Theatre, galerijo izdelkov in Samsungovo galerijo nanum.

V kinu je 180-stopinjski panoramski UHD zaslon, na katerem prikazujejo Samsungovo predanost inovacijam in ustvarjanju boljše prihodnosti.

V galeriji izdelkov je razstavljena prihodnost družbe, kot si jo predstavlja Samsung s pomočjo svojih vodilnih inovacij, kot so poslovne rešitve B2B, ukrivljeni televizorji in pametne storitve za gospodinjstvo Smart Home. V B2B coni je sedem predelov – maloprodaja, zdravstvo, hotelirstvo, državne službe, finance, poslovna mobilnost in izobraževanje – v vsakem pa so razstavljeni različni izdelki, ki jih lahko obiskovalci sami preizkusijo.

V galeriji nanum so spominki Samsungovih socialnih projektov, v katerih je družba sodelovala. Izkupiček od prodanih spominkov je namenjen financiranju socialnih pobud in projektov, ki trenutno potekajo.

Dvorana zgodovine Samsunga
V prvem nadstropju muzeja je dvorana zgodovine Samsunga, ki predstavlja smernice družbe in zgodovino njenih inovacij. Obiskovalci bodo izvedeli več o začetkih Samsunga, o preprekah, ki so družbi stale na poti do uspeha, ter novem načinu razmišljanja družbe, imenovanem »New Management« (slo. novo vodenje), zaradi katerega se je podjetje občutno spremenilo, z njim pa posledično tudi industrija elektronike.

Samsungov muzej inovacij bo odprt od ponedeljka do sobote, od 10.00 do 18.00. Med delovnimi dnevi morajo obiskovalci pred prihodom rezervirati vstopnice na naslovu samsunginnovationmuseum.com, ob sobotah pa rezervacija ni potrebna.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki