marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Samsung objavil zmagovalce tekmovanja bada 2.0 Power App Race


13.07.2012
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics Co. je objavila zmagovalce tekmovanja bada 2.0 Power App Race. Globalno tekmovanje v razvoju mobilnih aplikacij za platformo Samsung bada je končano, najboljšim desetim aplikacijam pa je Samsung namenil po 100 tisoč ameriških dolarjev.

Tekmovanje bada 2.0 Power App Race se je pričelo lanskega oktobra, ko je Samsung razvijalce povabil k ustvarjanju inovativnih aplikacij na platformi bada 2.0. Kriterij uspeha je bil preprost – nagrajene bodo tiste aplikacije, ki jih bodo uporabniki najpogosteje namestili na svoje mobilne telefone. Na tekmovanju je sodelovalo več kot tisoč razvijalcev posameznikov in priznanih razvijalskih ekip iz več kot 50 držav. Denarno nagrado je prejelo prvih deset aplikacij, med njimi je bilo kar pet iger.

Prva aplikacija, ki je dosegla mejnik 100 tisoč prenosov, je bila dirkaška igra TurboFly HD. Francoski razvijalec Marc Fortin je v TurboFly HD igralcem omogočil zanimivo ulično dirkanje in ga še nadgradil z dirkanjem po nebu in puščavi, uporabniško izkušnjo pa še dopolnjuje vrsta dirkališč v 3D-podobi. Fortin je že namignil, da bo zmagovalno aplikacijo uporabnikom pametnih telefonov Samsung Wave ponudil brezplačno. TurboFly HD in še devet drugih aplikacij, ki so prve presegle mejnik sto tisoč prenosov iz aplikacijske trgovine Samsung Apps, je tako prejelo nagrado v višini 100.000 ameriških dolarjev.

Zmagovalne aplikacije bo Samsung v prihodnje promoviral kot t. i. Power Apps, to oznako pa si bodo prislužile tudi nekatere druge mobilne aplikacije, ki so tudi dosegle visoko število prenosov.

“Z veseljem objavljamo zmagovalce tekmovanja bada 2.0 Power App Race, ki je razvijalce aplikacij po vsem svetu spodbudilo k pripravi rešitev za našo mobilno platformo. Odkar smo svetu predstavili platformo Samsung bada, gradimo in izboljšujemo svoj mobilni ekosistem ter njegovo konkurenčnost. Zavezani smo k nadaljnjemu razvoju platforme in rešitev ter želimo razvijalcem po vsem svetu dokazati, da ima naš ekosistem velik potencial rasti in ponuja veliko priložnosti za uspeh aplikacij,” je povedal Kang-Hyun Kwon, podpredsednik oddelka Media Solution Center v družbi Samsung Electronics.

Samsung bo v prihodnje predstavil še več programov za razvijalce aplikacij, prav tako pa podjetje načrtuje pripravo več dogodkov za razvijalce, kjer se lahko podrobneje seznanijo s Samsungovimi mobilnimi platformami. Naslednje tekmovanje s področja razvoja aplikacij bo Samsung Smart App Challenge, kjer se bodo razvijalci aplikacij za pametne naprave potegovali za nove nagrade. Več informacij o tekmovanju bada 2.0 Power App Race najdete na spletni strani, namenjeni razvijalcem aplikacij (http://developer.bada.com).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki