marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

Samsung načrtuje novo skupino za razvoj mobilnih čipov


29.12.2022
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji mesec je Qualcomm potrdil, da bodo telefoni Galaxy S23 globalno uporabljali Snapdragon 8 Gen 2. Vsi trije prihajajoči telefoni (S23, S23+ in S23 Ultra) so bili na Geekbench testih opremljeni s tem procesorjem, a pri The Elec menijo, da Samsung ni obupal nad razvojem svojih čipov.

Že leta je Samsung svojo Exynos proizvodnjo čipov izvažal v Samsung System LSI – ločeno entiteto iz oddelka Samsung MX (Mobile eXperience). Po novem poročilu Samsung zdaj znotraj mobilne divizije oblikuje novo razvojno ekipo chipset/AP. Oddelek bo vodil izvršni podpredsednik Choi Won-joon, ki se je Samsungu pridružil že leta 2016 iz Qualcomma.

Obstajale so govorice, da namerava Samsung v 2023 in 2024 predstaviti svoj prvi ekskluzivni čipset po meri za seriji Galaxy S, ob tem pa v tem obdobju ne načrtujejo novih Exynos čipov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki