marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaKuo: iPhone 15 Pro Max bo postal Ultra
23.09.2022

Čeprav je bila serija iPhone 14 šele predstavljena, pa se že pojavljajo govorice o naslednikih. In nekaj zanimivih govoric z nami že delita priljubljena analitika za jabolčne izdelke, Ming Chi Kuo in Mark Gurman.

slikaNapovedana različica USB4 2.0, ki omogoča pasovno širino 80 Gb/s
21.09.2022

Skupina USB Promoter Group je objavila nov standard USB4 različice 2.0, ki omogoča hitrosti prenosa do 80 Gb/s, kar je dvakrat več kot prejšnja različica istega protokola.

slikaRazvijalci za Android se lahko prijavijo na pilotni projekt zaračunavanja v Google Play
19.09.2022

Google je začel nov pilotni projekt, ki razvijalcem aplikacij za Android omogoča sprejemanje plačil z lastnimi sistemi zaračunavanja. Razvijalci po vsem svetu se lahko sedaj prijavijo na program, imenovan "User Choice Billing", ki bi strankam omogočil izbiro med zaračunavanjem prek storitve Google Play ali prek sistema, ki ga izberejo uporabniki aplikacije.

slikaTrgovina mobilnih aplikacij AppGallery dobitnica prestižne nagrade
16.09.2022

Priznana medijska hiša Newsweek je na berlinskem sejmu zabavne elektronike IFA 2022 Huaweievo trgovino za mobilne aplikacije AppGallery imenovala za »vzhajajočo zvezdo«.

slikaEU želi, da bi bile mobilne naprave trajnejše in lažje popravljive
14.09.2022

Evropska komisija bo v novem osnutku predloga preučila možnost, da bi proizvajalce pametnih telefonov in tabličnih računalnikov prisilila, da svoje naprave naredijo vzdržljivejše in lažje zamenljive. Cilj tega predloga je omejiti e-odpadke, in če bo sprejet, bo po besedah komisije zmanjšal količino odpadnega ogljika, ki je enakovredna 5 milijonom avtomobilov na cestah.

članki

Samsung znižal količino pametnih telefonov pod raven iz leta 2021


31.08.2022
Objavil: Dare Gliha

Tržni učinki pandemije se morda zmanjšujejo, vendar so se pojavile nove težave, ki otežujejo položaj proizvajalcev pametnih telefonov. Zaradi tega je moral Samsung ponovno oceniti svojo proizvodno strategijo za letošnje leto, poroča TheElec.

Po navedbah vira je bil prvotni proizvodni cilj 334 milijonov pametnih telefonov (284 milijonov naj bi jih Samsung izdelal v lastnih obratih, preostalih 50 milijonov pa naj bi prepustil partnerskim proizvajalcem ODM). Od tega je bilo načrtovano poslati 300 milijonov enot, vendar naj bi podjetje to številko zmanjšalo na 260 milijonov in znižalo proizvodni cilj za oktober in november na 34 milijonov enot, kar je veliko manj kot običajno za to obdobje, trdijo poznavalci.

Za primerjavo: Samsung je imel zaradi pandemije šibko leto 2020 in je v tem letu poslal 250 milijonov pametnih telefonov. Leta 2020 je izdelal 300 milijonov enot in jih poslal 270 milijonov (10 milijonov več od novega cilja za letošnje leto).

Viri s prstom kažejo na naraščajočo inflacijo, manjše povpraševanje potrošnikov in težave v dobavni verigi, ki so razlog za znižanje letošnjih ciljev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki