marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Samsung znižal količino pametnih telefonov pod raven iz leta 2021


31.08.2022
Objavil: Dare Gliha

Tržni učinki pandemije se morda zmanjšujejo, vendar so se pojavile nove težave, ki otežujejo položaj proizvajalcev pametnih telefonov. Zaradi tega je moral Samsung ponovno oceniti svojo proizvodno strategijo za letošnje leto, poroča TheElec.

Po navedbah vira je bil prvotni proizvodni cilj 334 milijonov pametnih telefonov (284 milijonov naj bi jih Samsung izdelal v lastnih obratih, preostalih 50 milijonov pa naj bi prepustil partnerskim proizvajalcem ODM). Od tega je bilo načrtovano poslati 300 milijonov enot, vendar naj bi podjetje to številko zmanjšalo na 260 milijonov in znižalo proizvodni cilj za oktober in november na 34 milijonov enot, kar je veliko manj kot običajno za to obdobje, trdijo poznavalci.

Za primerjavo: Samsung je imel zaradi pandemije šibko leto 2020 in je v tem letu poslal 250 milijonov pametnih telefonov. Leta 2020 je izdelal 300 milijonov enot in jih poslal 270 milijonov (10 milijonov več od novega cilja za letošnje leto).

Viri s prstom kažejo na naraščajočo inflacijo, manjše povpraševanje potrošnikov in težave v dobavni verigi, ki so razlog za znižanje letošnjih ciljev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki