marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Samsung najavil trajnostno vizijo za mobilne tehnologije: Galaxy for the Planet


20.08.2021
Objavil: Dare Gliha

Samsung je najavil Galaxy for the Planet, trajnostno platformo svojega oddelka za poslovne mobilne komunikacije, ki jo poganjajo obseg, inovacije in duh odprtega sodelovanja za otipljive podnebne ukrepe na vseh področjih, kjer posluje družba Samsung. Ta je vzpostavila začetni nabor ciljev do leta 2025 za zmanjšanje okoljskega odtisa in izrabe virov od proizvodnje do zavrženja izdelkov Galaxy.

»Verjamemo, da ima vsak svojo vlogo pri ustvarjanju inovativnih rešitev, ki varujejo planet za naslednje generacije. Družba Samsung razume, da mora naš trud ustrezati našemu obsegu, vplivu in razsežnosti celotnega ekosistema Galaxy širom sveta,« pravi TM Roh, predsednik in vodja oddelka za poslovne mobilne komunikacije pri podjetju Samsung Electronics. »Galaxy for the Planet predstavlja pomemben korak na naši poti k ustvarjanju bolj trajnostnega sveta in to bomo storili z odprtostjo, transparentnostjo in sodelovanjem, ki je vodilo za vse, kar počnemo.«

Boljši vpliv na okolje do leta 2025
Družba Samsung verjame, da je integracija trajnostnih praks v vseh proizvodnih fazah ključna za čim večje zmanjšanje vpliva na okolje ter ustvarjanje boljše prihodnosti za skupnosti širom sveta in naslednjo generacijo izumiteljev. Družba si bo prizadevala, da doseže svoje začetne cilje do leta 2025, in stremela k razvijanju svojih zavez kot odgovor na nove izzive po letu 2025.

Vgraditi reciklirane materiale v vse nove mobilne izdelke do leta 2025
Za krepitev bolj krožnega gospodarstva družba Samsung vlaga v nove in inovativne ekološko ozaveščene materiale za svoje izdelke. S ciljem uporabljanja recikliranih materialov v vseh novih mobilnih izdelkih do leta 2025 bo družba Samsung uporabila različne reciklirane materiale v svojih izdelkih upoštevajoč trdnost, estetiko in vzdržljivost teh materialov.

Izločiti vso plastiko iz embalaže mobilnih izdelkov do leta 2025
Družba Samsung si prizadeva, da bi popolnoma izkoreninila uporabo plastike v embalaži izdelkov do leta 2025 – zmanjšala, odstranila in nadomestila nepotrebne vire in materiale, ki se običajno uporabljajo za embalažo naprav, ter vključila ekološko ozaveščene rešitve.

Znižati porabo energije v stanju pripravljenosti pri vseh polnilnikih pametnih telefonov pod 0,005W do leta 2025
Prioriteta družbe Samsung je tehnologija varčevanja z energijo, ki povečuje energetsko učinkovitost in zmanjšuje porabo električne energije. Družba Samsung je uspešno znižala porabo električne energije v stanju pripravljenosti pri vseh polnilnikih pametnih telefonov na 0,02W, kar je ena najbolj energetsko učinkovitih vrednosti v mobilni industriji. Družba Samsung se bo opirala na ta napredek in si prizadevala doseči ničelno porabo pomnilnikov pametnih telefonov v stanju pripravljenosti. Cilj je zmanjšati porabo pod 0,005W do leta 2025.

Doseči nič odpadkov v deponijah do leta 2025
Družba Samsung v največji meri zmanjšuje odpadke, proizvedene v tovarnah mobilnih naprav, z zavezo, da bo vse odpadke z deponij preusmerila do leta 2025. Družba si bo tudi prizadevala zmanjšati e-odpadke na globalni ravni z optimizacijo življenjskega cikla proizvodov, izboljšanjem procesov snovanja proizvodov in skozi pobude kot so Galaxy Upcycling, Certified Re-Newed in programi Trade-In.

Nadaljevanje duha odprtosti družbe Samsung
Družba Samsung bo še naprej odkrivala nove načine za reševanje podnebne krize in širila svojo vlogo pri pospeševanju napredka za doseganje Ciljev trajnostnega razvoja. Družba se posveča transparentnemu poročanju o napredku in sodelovanju z drugimi podjetji iz panoge in partnerji na svoji trajnostni poti.

Proizvodi družbe Samsung so domišljeno zasnovani, da čim bolj zmanjšajo vpliv na okolje tekom svojega celotnega življenjskega cikla, vključno z energetsko učinkovitimi polprevodnimi čipi, trajnostno embalažo, tehnologijo za varčevanje z energijo in možnostjo predelave starih naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki