marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Samsung napovedal prvi 12 nm DDR5 DRAM


03.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung je napovedal posodobljeno različico svojega pomnilnika DDR5 DRAM s kapaciteto 16 Gb. Pomnilnik je izdelan na podlagi procesne tehnologije 1 nm, s čimer je nadgrajen s 14 nm EUV izdelka, ki je trenutno na trgu.

Novi pomnilnik DDR5 DRAM naj bi bil združljiv tudi z izdelki družbe AMD - optimiziran in potrjen je bil na platformah Zen.

Jooyoung Lee, podpredsednik za izdelke in tehnologijo DRAM pri Samsungu, je dejal, da bo novi standard ključni dejavnik pri uveljavljanju pomnilnika DDR5 DRAM na celotnem trgu. Izdelan je z uporabo novega materiala, ki povečuje kapacitivnost celic, in lastniške tehnologije zasnove, ki izboljšuje kritične lastnosti vezja.

Novi DRAM temelji na litografiji EUV (Extreme ultraviolet), ki omogoča večjo gostoto matrice in 20 % boljšo produktivnost rezin. Porabi tudi 23 % manj energije, kar podjetjem IT odpira vrata za okolju prijaznejše delovanje.

Prve pomnilniške kartice z novim pomnilnikom DDR5 DRAM naj bi začeli dobavljati leta 2023.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki