marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

Samsung napovedal prvi 12 nm DDR5 DRAM


03.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung je napovedal posodobljeno različico svojega pomnilnika DDR5 DRAM s kapaciteto 16 Gb. Pomnilnik je izdelan na podlagi procesne tehnologije 1 nm, s čimer je nadgrajen s 14 nm EUV izdelka, ki je trenutno na trgu.

Novi pomnilnik DDR5 DRAM naj bi bil združljiv tudi z izdelki družbe AMD - optimiziran in potrjen je bil na platformah Zen.

Jooyoung Lee, podpredsednik za izdelke in tehnologijo DRAM pri Samsungu, je dejal, da bo novi standard ključni dejavnik pri uveljavljanju pomnilnika DDR5 DRAM na celotnem trgu. Izdelan je z uporabo novega materiala, ki povečuje kapacitivnost celic, in lastniške tehnologije zasnove, ki izboljšuje kritične lastnosti vezja.

Novi DRAM temelji na litografiji EUV (Extreme ultraviolet), ki omogoča večjo gostoto matrice in 20 % boljšo produktivnost rezin. Porabi tudi 23 % manj energije, kar podjetjem IT odpira vrata za okolju prijaznejše delovanje.

Prve pomnilniške kartice z novim pomnilnikom DDR5 DRAM naj bi začeli dobavljati leta 2023.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki