marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

slikaSamsung Internet 15.0 Beta zagotavlja še več zasebnosti
21.07.2021

Samsung je izdal beta različico Samsung Internet 15.0, ki predstavlja nove funkcije za olajšanje življenja uporabnikov in nadaljnjo zaščito uporabniških podatkov z izboljšanimi funkcijami zasebnosti.

slikaXiaomi prvič v zgodovini na drugem mestu najbolj prodajanih pametnih telefonov na svetu
19.07.2021

Znamka pametnih telefonov Xiaomi je po podatkih vodilnega podjetja za analitike na svetovnem tehnološkem trgu Canalys, v drugem kvartalu 2021 zasedla 2. mesto po priljubljenosti pametnih telefonov med kupci po vsem svetu. Prvič v zgodovini se je Xiaomi zavihtel tik pod vrh lestvice najboljših, s 17 % deležem in 83 % medletno rastjo ter s tem premagal tudi konkurenčni Apple.

slikaExynos 2200 bo hitrejši kot Snapdragona 895
16.07.2021

Samsungov Exynos 2200 se je pred kratkim pojavil na 3DMarkovem preizkusu Wild Life in dosegel impresivnih 8134 točk. To je precej nad Snapdragonom 888, še pomembneje pa je, da je ta rezultat tudi višji od prihajajočega Snapdragona, ki naj bi se imenoval Snapdragon 895.

članki

Samsung napovedal novosti, ki prihajajo v letu 2021


23.12.2020
Objavil: Dare Gliha

TM Roh, predsednik in vodja oddelka za poslovne mobilne komunikacije pri Samsung Electronics, je v svojem zadnjem blogu povzel ključne dogodke v letu 2020 in napovedal novosti, ki jih bo Samsung predstavil v prihodnem letu.

V objavi je napovedal, da se bodo naslednje leto v družbi osredotočili na izboljšanje večopravilnosti, kamer, prepogljivih tehnologij, umetne inteligence, življenjske dobe baterije ter personalizacijo in povezljivost z drugimi napravami. Poleg tega je iz njegovih besed mogoče zaznati prihod novega Galaxy pametnega telefona, ki bo vseboval vse najboljše lastnosti serije.

"Ko sem mislil, da ne morem biti več obseden z novimi tehnologijami, mi je leto 2020 pokazalo, da se motim. V hipu smo se morali navaditi na novo normalnost in postati bolj prilagodljivi. To nam je omogočila tehnologija," je napisal TM Roh, predsednik in vodja oddelka za poslovne mobilne komunikacije pri Samsung Electronics.

Pregled leta 2020

TM Roh je izpostavil, da je Samsung postal vodilni v 5G tehnologijah in napovedal, da sedaj intenzivno delajo na dodatnem razvoju 5G tehnologij, zmogljivostih umetne inteligence in IoT tehnologiji, kar bo omogočilo še boljšo prilagoditev naprav potrebam in željam uporabnikov.

"Naša vizija pametnih naprav, ki se zlahka povežejo s pametnimi telefoni, je postala resničnost. Sedaj je 5G v središču pozornosti - na tem smo aktivno delali deset let. Leta 2019 smo predstavili prvi 5G napravi, Galaxy S10 5G in Galaxy Tab S6 5G, sedaj pa je v našem portfelju že kar 20 naprav, ki podpirajo 5G povezljivost," dodaja TM Roh.
TM Roh je v svoji objavi tudi izpostavil tehnologijo prepogljivih pametnih telefonov, kot so Galaxy Fold, Galay Z Flip in najnovejši Galaxy Z Fold2. Še posebej je izpostavil Galaxy Z Fold2 kot primer naprave, ki predstavlja razvojno vizijo družbe Samsung za leto 2021.

TM Roh je izpostavil tudi prizadevanja družbe Samsung za boljši svet in trajnostni način življenja: "V partnerstvu z Razvojnim programom Združenih narodov (UNDP) spodbujamo 17 globalnih ciljev trajnostnega razvoja prek več kot 80 milijonov pametnih telefonov. Prek Samsung Global Goals aplikacije smo mobilizirani Galaxy skupnost."
Napovedi za leto 2021

TM Roh je napovedal, kaj Samsung pripravlja za prihodnje leto: "Od videoklicev, različnih druženj na daljavo in službenih sestankov - video zmogljivosti so postale pomembnejše kot kadarkoli prej. Z vrhunskimi zmogljivostmi Samsung pametnih telefonov bo 2021 resnično epsko leto."
TM Roh je pojasnil, da si Samsung močno prizadeva razširiti zmogljivosti umetne inteligence, tako da se naprave Galaxy nenehno učijo uporabniških navad. Poleg tega razvojni inženirji intenzivno delajo na naprednejših zmogljivostih kamere, življenjski dobi baterije, prostoru za shranjevanje, optimizaciji zaslona in drugem. Načrtuje se tudi razširitev možnosti personalizacije naprave, da bi uporabnike spodbudili k večji produktivnosti in boljšemu občutku za zabavo. "V sodelovanju z drugimi smo že izboljšali tehnologije, kot je UWB, in kmalu bomo predstavili neverjetne možnosti povezovanja s pametnimi avtomobili ter lociranja osebnih stvari - od ključev do denarnic."

Novi Galaxy na vidiku?

Na koncu blog objave je TM Roh obljubil, da bo Samsung še naprej razvijal vrhunske prepogljive tehnologije in kamere ter uporabnikom nudil naprave, ki bodo izdelane po njihovih potrebah in željah. "Pozorni smo bili na priljubljene Galaxy funkcije, ki temeljijo na uporabniški izkušnji - nedvomno jih bomo še naprej vključevali v najnovejše modele. Samsung bo vedno neutrudno rušil tehnološke meje, saj sodobne rešitve omejuje le naša domišljija," je zaključil TM Roh, predsednik in vodja oddelka za poslovne mobilne komunikacije pri Samsung Electronics.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki