marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Samsung priznal napako na čitalcu prstnih odtisov pri S10 in Note10


23.10.2019
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji teden se je pojavila novica, da je uporabnica mobilnika Samsung Galaxy S10 odkrila varnostno luknjo pri delovanju čitalca prstnih odtisov. Napaka je omogočala, da vsakdo odklene mobilnik zaradi varnostne luknje v samem čitalcu.

Težava je pravzaprav v uporabi poceni silikonskih folij za zaščito zaslona. Le-te imajo namreč na spodnji strani matrike s pikami, to pa je povzročilo, da je ultrazvočni čitalec prstnih odtisov za vsak uporabljen prstni odtis mislil, da je pravi. Samsung je bil o težavi obveščen, prvi je popravek za težavo dobil Galaxy S10 5G.

V uradni izjavi so zapisali, da je težava omejena na uporabnike, ki uporabljajo določene silikonske zaščite za zaslon. Uporabnikom svetujejo, naj zato le-te odstranijo, nato izbrišejo vse shranjene prstne odtise, ter nato le-te ponovno registrirajo, seveda brez uporabe zaščite zaslona.

Pri podjetju bodo programsko nadgradnjo za vse mobilnike predvidoma pripravili prihodnji teden, do takrat pa priporočajo zgornji ukrep. Popravek pravzaprav ne bo naredil ničesar revolucionarnega. Uporabnik bo lahko še vedno uporabljal tako zaščito zaslona, a v tem primeru čitalec prstih odtisov ne bo deloval.

Celotno izjavo lahko preberete na spletni strani Samsunga.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki