marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei objavil letno poročilo za 2019
03.04.2020

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

slikaPrvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva
01.04.2020

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

članki

Samsung priznal napako na čitalcu prstnih odtisov pri S10 in Note10


23.10.2019
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji teden se je pojavila novica, da je uporabnica mobilnika Samsung Galaxy S10 odkrila varnostno luknjo pri delovanju čitalca prstnih odtisov. Napaka je omogočala, da vsakdo odklene mobilnik zaradi varnostne luknje v samem čitalcu.

Težava je pravzaprav v uporabi poceni silikonskih folij za zaščito zaslona. Le-te imajo namreč na spodnji strani matrike s pikami, to pa je povzročilo, da je ultrazvočni čitalec prstnih odtisov za vsak uporabljen prstni odtis mislil, da je pravi. Samsung je bil o težavi obveščen, prvi je popravek za težavo dobil Galaxy S10 5G.

V uradni izjavi so zapisali, da je težava omejena na uporabnike, ki uporabljajo določene silikonske zaščite za zaslon. Uporabnikom svetujejo, naj zato le-te odstranijo, nato izbrišejo vse shranjene prstne odtise, ter nato le-te ponovno registrirajo, seveda brez uporabe zaščite zaslona.

Pri podjetju bodo programsko nadgradnjo za vse mobilnike predvidoma pripravili prihodnji teden, do takrat pa priporočajo zgornji ukrep. Popravek pravzaprav ne bo naredil ničesar revolucionarnega. Uporabnik bo lahko še vedno uporabljal tako zaščito zaslona, a v tem primeru čitalec prstih odtisov ne bo deloval.

Celotno izjavo lahko preberete na spletni strani Samsunga.

fotografije
komentarji