marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Samsung na svojem evropskem forumu 2014 predstavlja svoje novosti za evropski trg


29.01.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, je dokazal svojo predanost evropskemu tržišču, ko je po sejmu CES 2014 svoje novosti na področju televizorjev, gospodinjskih naprav, tiskalnikov in mobilnih naprav predstavil tudi na svojem evropskem forumu v Malagi v Španiji.

»Samsung pooseblja najsodobnejše vrhunske inovacije v Evropi,« je izjavil Boo-Keun Yoon, eden od generalnih direktorjev družbe Samsung Electronics. »Ker združujemo izsledke poglobljenih raziskav potrošniških želja na lokalnih ravneh, inovacije v programski opremi in čudovite dizajne smo postali vodilno podjetje na svetu na področju zabavne in poslovne tehnologije.«

Pojasnil je še, da obstajajo štirje ogromni trendi, ki oblikujejo tehnološke zahteve potrošnikov v današnji družbi: povezljivost, urbanizacija, staranje prebivalstva ter nova okoljska in družbena tveganja.

»Leta 2050 bo skorajda četrtina evropskega prebivalstva starejša od 65 let, delovna sila pa postaja vse bolj mobilna,« dodaja Yoon. »Samsung ima najboljše izhodišče, da ponudi rešitve za te izzive in poveže vse digitalne točke v življenju uporabnikov s pomočjo svoje široke palete izdelkov, integriranih razvoja in proizvodnje ter razvejane mreže lokalnih partnerjev.«

Med glavnimi izdelki, ki jih bo Samsung predstavil na svojem evropskem forumu, so:

• Samsungovi tablični računalniki Galaxy NotePRO in TabPRO, ki so prvi na svetu z 12,2-palčnim (31 cm) zaslonom WQXGA. Z ločljivostjo 2560 x 1600 pik so idealni za zabavo kot tudi resnejše delo. Serijo TabPro dopolnjujejo tablični računalniki z 10,1-palčnim (25,6 cm) in 8,4-palčnim (21,3 cm) zaslonom. Vsi delujejo na najnovejši različici Androida, 4.4 Kit Kat.
• Fotoaparat Galaxy Camera 2 z Androidno platformo pa se ponaša s tipalom BSI CMOS s 16,3 megapikami, 21-kratno optično povečavo in štirijedrnim procesorjem frekvence 1,6 GHz.

Še več zabave in produktivnosti s tabličnimi računalniki Galaxy NotePRO in TabPRO

12,2-palčni (31 cm) model Galaxy TabPRO in Galaxy NotePRO ima največji zaslon med tabličnimi računalniki na svetu. Velikemu zaslonu WQXGA s 4 megapikami in skoraj bahavo kristalno jasno ločljivostjo 2560 x 1600 pik delata družbo funkcija Multi Window, ki razdeli zaslon na do štiri okna, in izboljšana zaslonska tipkovnica. Uporabniki naprav Galaxy PRO se lahko brez težav oddaljeno povežejo s svojim domačim ali službenim računalnikom s pomočjo funkcije Remote PC, tu pa je še Samsungovo orodje e-Meeting, ki omogoča lažje sodelovanje in deljenje vsebin med sestanki brez potrebe, da bi se povezali s strežnikom. Kupci imajo še vedno velik izbor različnih velikosti tablic, saj je v seriji TabPRO poleg 12,2,-palčnega na izbiro tudi 8,4-palčni in 10,1-palčni model.

Galaxy NotePRO in TabPRO bosta tovarniško opremljena z bogatim darilnim paketom brezplačnih vrhunskih storitev, vsebin in aplikacij svetovno priznanih podjetij na področju spletnih vsebin in storitev.

Android za fotoaparat

Fotoaparat Galaxy Camera 2 združuje kakovost dragega fotoaparata s sposobnostjo preprostega deljenja fotografij. Nova generacija fotoaparatov Galaxy ima slikovno tipalo s 16 MP, 21-kratno optično povečavo in vse prednosti Androidnega OS, ki ga nadgrajuje 28 funkcij Smart Mode.

Samsung je začel partnersko sodelovanje s podjetjem Getty Images, vodilnega podjetja za prodajo digitalnega slikovnega materiala, s katerim bodo ljudje po vsem svetu dobili možnost, da povedo svojo zgodbo s pomočjo fotografije. S skupnimi izkušnjami in edinstveno strokovnostjo na svojem področju bosta Samsung in Getty Images naredila korak naprej v deljenju fotografij za uporabnike z vsega sveta.

Pametni WLAN za nemoteno mobilno povezanost

Samsung je na svojem evropskem forumu predstavil tudi rešitev Smart WLAN, ki je optimizirana za pametne naprave, kot so pametni telefoni in tablični računalniki.

Z njo lahko uporabniki uživajo v neprekinjenih klicih, prenosih posnetkov in igranju iger, saj se med dostopnimi točkami spletne povezave pretok poveča. Obenem Samsungova tehnologija Traffic Schedule omogoča najbolj optimizirano storitev brezžične povezave Wi-Fi, saj dodeli enak dostopni čas več napravam.

Samsung je to rešitev leta 2013 preizkusil v svojem središču za ponudbo in povpraševanje v Južni Koreji, kjer se je izkazala z izjemnim izboljšanjem izrabe omrežja in varnosti. Zato Samsung z rešitvijo Smart WLAN načrtuje povečanje svoje prisotnosti na trgu poslovnih uporabnikov, s čimer bo začel še letos.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki