marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Samsung na sejmu CES 2014 predstavlja novosti


07.01.2014
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics Co., Ltd, bo utrdila svojo vodilno vlogo na področju mobilnih naprav s predstavitvijo cele plejade revolucionarnih izdelkov na mednarodnem sejmu CES 2014 v Las Vegasu, ki bodo postavili nove mejnike v svojih kategorijah.

»Samsung pooseblja najsodobnejšo vrhunsko inovacijo,« je ponosno povedal Boo-Keun Yoon, eden od generalnih direktorjev družbe Samsung Electronics. »S svojim pristopom združevanja odličnega poznavanja potrošniških želja, vrhunskega inženiringa, inovacij v programski opremi in čudovitega dizajna smo vodilno podjetje na svetu na področju zabavne tehnologije.« Pojasnil je še, da obstajajo štirje ogromni trendi, ki oblikujejo tehnološke zahteve potrošnikov v današnji družbi: povezljivost, urbanizacija, staranje prebivalstva ter nova okoljska in družbena tveganja. »Dom prihodnosti mora biti varen, prilagodljiv in odziven,« je še dodal Yoon. »Njegova tehnologija mora povezati vse digitalne točke v življenju posameznika.«

Samsungovi tablični računalniki Galaxy NotePRO in TabPRO, ki so prvi na svetu z 12,2-palčnim (31 cm) zaslonom WQXGA. Z ločljivostjo 2560x1600 pik so idealni za zabavo kot tudi resnejše delo. Funkcija Quad View omogoča, da v duhu resnične večopravilnosti hkrati uporabljamo štiri programe. Serijo Pro dopolnjujejo tablični računalniki z 8,4-palčnim (21,3 cm) in 10,1-palčnim (25,6 cm) zaslonom. Vsi delujejo na najnovejši različici Androida, 4.4 Kit Kat, baterija pa zdrži več kot 10 ur uporabe.

Novi profesionalni standardi s tabličnimi računalniki PRO

Produktivnost, zmogljivost in prenosljivost so razlogi, zakaj je nova linija tabličnih računalnikov Galaxy dobila zapono »PRO«. 12,2-palčni (31 cm) model Galaxy TabPRO in Galaxy NotePRO ima največji zaslon med tabličnimi računalniki na svetu. Velikemu zaslonu delata družbo funkcija Quad view, ki razdeli zaslon na do štiri okna, in izboljšana zaslonska tipkovnica – vse to potrjuje dejstvo, da sta Galaxy TabPRO in Galaxy NotePRO bila razvita za resno večopravilnost.

Samsung postavlja nove standarde v kakovosti vizualnega prikaza, saj imajo vsi računalniki zaslon WQXGA s 4 megapikami in skoraj bahavo kristalno jasno ločljivostjo 2560x1600 pik. Uporabniki imajo še vedno velik izbor različnih velikosti tablic, saj je poleg 12,2,-palčnega na izbiro tudi 8,4-palčni in 10,1-palčni zaslon WQXGA. Vsi modeli NotePRO so opremljeni s pisalom in funkcijo S-Pen za večjo učinkovitost in odzivnost. Uporabniki naprav Galaxy PRO se lahko brez težav oddaljeno povežejo s svojim domačim ali službenim računalnikom s pomočjo funkcije Remote PC, tu pa je še Samsungovo orodje e-Meeting, ki omogoča lažje sodelovanje in deljenje vsebin.

Fotoaparat Galaxy Camera 2 združuje kakovost dragega fotoaparata s sposobnostjo preprostega deljenja fotografij. Nova generacija fotoaparatov Galaxy ima slikovno tipalo s 16 MP, 21-kratno optično povečavo in vse prednosti Androidnega OS, ki ga nadgrajuje 28 funkcij Smart Mode.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki