marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

slikaRast prodaje slikovnih senzorjev za mobilni trg
12.10.2020

Čeprav zaradi še vedno trajajoče korona krize skorajda celoten trg beleži padce prodaje, pa je trg slikovnih senzorjev vseeno v vzponu. V prvem polletju 2020 je tako zabeležena kar 15 odstotna rast glede na enako obdobje lani, skupen prihodek v tem času pa znaša 6,3 milijarde dolarja.

članki

Samsung na MWC predstavil nov razvoj v združevanju nosilcev


28.02.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd., je na svetovnem kongresu mobilne telefonije v Barceloni predstavil svoje najnovejše dosežke na področju združevanja nosilcev (ang. Carrier Aggregation ali CA), ki je del razvoja omrežij LTE-Advanced.

Omrežja, ki jih bo napajala Samsungova napredna tehnologija CA, bodo zabeležila veliko večje hitrosti prenosa podatkov, izboljšano delovanje obrobja celic, veliko pokritost z večjo zmogljivostjo prenašanja podatkov med omrežji in boljše usklajevanje med heterogenimi omrežji.

Samsung je v prvi fazi predstavil '3Band CA', ki združuje trojne nosilce, vsakega s frekvenco 20 MHz. Prikazana je bila skupna količina pretoka podatkov nosilca 3Band CA z zgornjim pretokom 450 Mbps, kar je trikrat hitreje od enojnega nosilca s frekvenco 20 MHz. Samsung bo v sodelovanju z vodilnimi korejskimi operaterji predstavil tudi omrežje, pripravljeno za prodajo, ki podpira maksimalen pretok podatkov 300 Mbps, saj združuje dva nosilca s po 20 MHz pasovnega frekvenčnega območja. Samsung verjame, da bo ta tehnologija uporabnikom prinesla boljšo uporabniško izkušnjo in neprekosljive hitrosti prenosa podatkov.

Načrtovana je tudi predstavitev diferencirane rešitve za združevanje nosilcev 'Smart CA'. Začetne komercialne izkušnje s korejskega trga kažejo znatno neusklajenost med primarnimi in sekundarnimi frekvencami, zato celoten potencial CA ni docela izkoriščen. Samsung je rešil problem s Smart CA in dvofazno tehnologijo, ki izboljša izkoristek na obrobju celic ter pošteno obravnavo uporabnika znotraj omrežja. Prva faza te tehnologije je 'Primary Cell Switching' (menjava v primarni celici), druga pa 'Best Cell Aggregation' (najboljše združevanje celic). Ko ima primarna celica šibek signal, tehnologija Primary Cell Switching avtomatično preklopi s frekvence, na katero se povezuje uporabnik, na drugo frekvenco, ki ima boljši status. Tehnologija Best Cell Aggregation je še za stopnjo bolj izpopolnjena. Ta omogoči optimalno povezanost v omrežje z združevanjem najboljših frekvenčnih pasov iz več prekrivajočih se celic. S tem uporabniku omogoči hitrejši prenos podatkov in boljšo izkušnjo.

Poleg omenjenih rešitev bo Samsung predlagal inovativne načine uporabe CA, ki dopuščajo omrežju, da izkoristi široko pokritost in zmogljiv prenos podatkov. Z rabo visokofrekvenčnih pasov za prenos podatkov in nizkih frekvenc za vzdrževanje osnovne povezanosti med uporabnikom in omrežjem lahko mobilni operaterji na najbolj učinkovit način izkoristijo svoja omrežja.

Samsung je obenem prikazal združevanje nosilcev med makro celico in majhno celico. Na tej predstavitvi je makro celica ohranjala osnovno omrežno pokritost, majhne celice pa bodo poskrbele za prenos podatkov. Na tej osnovi Samsung omogoča uporabnikom nemoteno povezavo brez predajanja znotraj makro celice.

»Združevanje nosilcev je postalo ena najpomembnejših in najpriljubljenejših rešitev za omrežja LTE, pri katerih izkorišča različne frekvenčne pasove,« je pojasnil Sam Baker, vodja marketinške skupine v Networks Business pri družbi Samsung Electronics. »Samsung je v vodilnem položaju, kar se tiče razvoja te tehnologije. Posledično smo junija 2013 v sodelovanju z vodilnimi korejskimi mobilnimi operaterji uspešno predstavili prvi komercialni primer združevanja nosilcev, prav tako pa sodelujemo s svetovnimi operaterji pri nadaljnjem razvoju te tehnologije. Prepričani smo, da bodo naše začetne izkušnje in znanje na področju CA pomagali mobilnim operaterjem, da uporabnikom zagotovijo najsodobnejša in najučinkovitejša LTA omrežja.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki