marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

slikaSlika prvega enopalčnega nubiinega telefona s 35-milimetrsko kamero
15.09.2023

ZTE je edinstven zaradi uporabe 35-milimetrskega objektiva na glavnih kamerah nekaterih svojih paradnih konjev, kot sta nubia Z50S Pro in pred njim Axon 40 Ultra. In zdi se, da namerava podjetje narediti naslednji korak in ponuditi 35-milimetrski fotoaparat s tipalom velikosti enega palca.

članki

Samsung Message Guard zaustavlja napade brez klika v obliki slike


10.03.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung se že dolgo osredotoča na varnost svojih pametnih telefonov. Platforma Samsung Knox je vgrajena v pametne telefone Galaxy in vas že ščiti pred tako imenovanimi izkoriščevalskimi napadi brez klika, katerih cilj je pridobiti vaše podatke.

Zloraba brez klika se prikaže v obliki priponke in se takoj loti dela, da bi pridobila nadzor nad vašo napravo ali občutljivimi podatki. Samsung Knox v ozadju že ščiti pred takimi priponkami v obliki zvoka in videa. Zdaj bodo uporabniki Galaxyjev zaščiteni tudi pred podvigi v slikovni obliki.

Samsung Message Guard je nekakšen peskovnik, ki v karanteni preveri vsako slikovno datoteko, ki prispe v telefon in preveri, ali je varna. Funkcija bo najprej delovala v Samsungovih in Googlovih aplikacijah za sporočila, kasneje v tem letu pa jo bo Samsung razširil tudi na aplikacije za sporočila tretjih oseb. Izkoriščanje tovrstne ranljivosti je zelo nevarno, saj lahko vaš telefon ugrabijo in ukradejo podatke brez vaše interakcije.

Funkcija Samsung Message Guard je bila premierno predstavljena v seriji Galaxy S23, kasneje letos pa bo na voljo tudi v drugih napravah Galaxy.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki