marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaInfinix predstavil 260W žično in 110W brezžično polnilno tehnologijo
20.03.2023

Infinix je predstavil nov korak v svojem prizadevanju za izjemno hitro polnjenje - 260W žično in 110W brezžično tehnologijo All-Round FastCharge. Nova rešitev lahko baterijo napolni od 0 do 25 % v eni minuti po žici in doseže 100 % v manj kot 8 minutah. Brezžično lahko 0 do 100 % doseže v 16 minutah.

slikaSamsung naj bi še letos predstavil nov Galaxy SmartTag
17.03.2023

Samsung je prvo naporavo Galaxy SmartTag predstavil v začetku leta 2021 skupaj s serijo Galaxy S21, vendar od takrat ni bilo nadaljnjega izdelka. Morda zaradi dejstva, da so pte naprave precej preproste naprave, ki ne potrebujejo pogostih posodobitev, saj preprosto delujejo.

slikaApple spreminja cenovni sistem trgovine App Store
15.03.2023

Apple je objavil dokumentacijo za razvijalce, ki razkriva nov sistem cen v trgovini App Store. Podjetje bo zdaj desetkrat povečalo število cenovnih točk, razvijalci pa bodo lahko izbirali med 900 možnostmi.

slikaPametne nosljive naprave Huawei na MWC prejele 16 nagrad
13.03.2023

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC 2023 sta pozornost obiskovalcev pritegnili inovativni nosljivi napravi Huawei Watch Buds in Watch GT Cyber. Prejeli sta kar 16 medijskih nagrad, ki odražajo priznanje strokovnemu znanju in zavezanosti podjetja Huawei k izrednim inovacijam.

članki

Samsung Message Guard zaustavlja napade brez klika v obliki slike


10.03.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung se že dolgo osredotoča na varnost svojih pametnih telefonov. Platforma Samsung Knox je vgrajena v pametne telefone Galaxy in vas že ščiti pred tako imenovanimi izkoriščevalskimi napadi brez klika, katerih cilj je pridobiti vaše podatke.

Zloraba brez klika se prikaže v obliki priponke in se takoj loti dela, da bi pridobila nadzor nad vašo napravo ali občutljivimi podatki. Samsung Knox v ozadju že ščiti pred takimi priponkami v obliki zvoka in videa. Zdaj bodo uporabniki Galaxyjev zaščiteni tudi pred podvigi v slikovni obliki.

Samsung Message Guard je nekakšen peskovnik, ki v karanteni preveri vsako slikovno datoteko, ki prispe v telefon in preveri, ali je varna. Funkcija bo najprej delovala v Samsungovih in Googlovih aplikacijah za sporočila, kasneje v tem letu pa jo bo Samsung razširil tudi na aplikacije za sporočila tretjih oseb. Izkoriščanje tovrstne ranljivosti je zelo nevarno, saj lahko vaš telefon ugrabijo in ukradejo podatke brez vaše interakcije.

Funkcija Samsung Message Guard je bila premierno predstavljena v seriji Galaxy S23, kasneje letos pa bo na voljo tudi v drugih napravah Galaxy.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki