marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaElon Musk začasno ustavil nakup Twitterja
16.05.2022

Napoved Elona Muska o nakupu Twitterja je na družabnem omrežju precej odmevala, kresala so se mnenja, ali je to dobra, ali slaba novica. S strani Musk pa sedaj prihaja zanimiv obrat, saj je sporočil, da je posel "začasno ustavljen".

slikaHuawei vstopa v poslovno okolje
14.05.2022

Izvršni direktor podjetja Huawei Richard Yu je napovedal podporo rešitvam za pisarniška okolja, ki brezhibno delujejo s širokim naborom pametnih naprav, vključno s prenosnimi, namiznimi in tabličnimi računalniki, monitorji in nosljivimi napravami. Obravnavale bodo ključna področja, kot so javna uprava, izobraževanje, proizvodnja, promet, finance in energija.

slikaWhatsApp pričel uvajati reakcije na sporočila
13.05.2022

Funkcija odzivov na sporočila, ki jo je WhatsApp napovedal prejšnji mesec, je zdaj na voljo uporabnikom. Deluje podobno kot Facebookove reakcije - dolgo pritisnete sporočilo WhatsApp in izberete emotikon, s katerim želite reagirati.

slikaSnapdragon 8 Gen 1+ je prestavljen na drugo polovico leta 2022
11.05.2022

Qualcomm naj bi ta mesec predstavil čipovje Snapdragon 8 Gen 1+, vendar iz Kitajske prihajajo novice, da bomo platformo najverjetneje videli šele v drugi polovici leta. Po navedbah Digital Chat Station, ki je pri takšnih govoricah običajno točen, je razlog trenutna epidemična situacija na Kitajskem.

slikaApple ustavil proizvodnjo zaslonov OLED družbe BOE za iPhone 13
09.05.2022

Novo poročilo trdi, da je proizvodnja zaslona OLED za iPhone 13 v podjetju BOE od februarja ustavljena. Po navedbah korejskega časopisa The Elec je bila zasnova širine vezja spremenjena brez predhodnega dovoljenja, zato je Apple svojemu partnerju naročil, naj ustavi proizvodnjo.

članki

Samsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov


21.01.2022
Objavil: Dare Gliha

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

Od vseh 300 milijonov proizvedenih enot je Samsung sam izdelal nekaj manj kot 240 milijonov, za proizvodnjo preostalih pa so poskrbeli partnerji, kot sta Wintech in Huaqin. Od tega je bilo približno 25 milijonov mobilnikov iz serije Galaxy S21. To je približno enaka številka kot je bilo proizvedenih mobilmnikov serije Galaxy S20, vendar je potrebno omeniti, da se S21 ni srečeval s konkurenco serije Note, ravno tako je bilo leto 2020 precej težje za prodajo dragih mobilnikov.

Seveda ne moremo niti mimo drugih dejavnikov, ki so prispevali k nedoseganju ciljev, kot sta kriza COVID-19 v Vietnamu, kjer ima Samsung dobršen del svojih proizvodnih zmogljivosti in seveda globalno pomanjkanje čipov.

Večji del Samsungove prodaje izhaja iz serij Galaxy A in M, torej iz srednjega razreda, zanimivo pa je, da poročilo ne navaja ničesar o serijah Fold in Flip, ki po drugih analizah v svojem segmentu dosegata odlične rezultate.

Samsung načrtuje, da bo letos dosegel 334 milijonov pošiljk, pri čemer bo 285 milijonov enot izdelal v lastni proizvodnji, preostanek pa bo zaupan tovarnam partnerjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki