marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

Samsung predstavil uporabniški vmesnik One UI 5


09.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Pametni telefoni so postali nepogrešljiv del našega vsakdana. Čeprav so majhni, lahko v sebi skrivajo ves naš svet. Samsung je razvil uporabniški vmesnik One UI, s katerim želi bolje povezati inovativno strojno opremo z intuitivno in za uporabo preprosto programsko opremo ter na ta način ljudem omogočiti boljši nadzor nad mobilnimi napravami.

V prihodnjih tednih bo Samsung milijonom uporabnikov Galaxy naprav po vsem svetu z veseljem predstavil najnovejšo ponudbo One UI - One UI 5, z novimi funkcijami, ki omogočajo svobodno izbiro lastne mobilne izkušnje.

Uporabljajte telefon kakor želite
One UI 5 ponuja najbolj prilagojeno mobilno izkušnjo podjetja Samsung doslej. Zasnovana je tako, da uporabnikom daje več možnosti za prilagoditev njihovih naprav.

Nova funkcija Bixby Text Call uporabnikom omogoča, da komunicirajo na način, ki jim najbolj ustreza. S funkcijo Bixby Text Call lahko na telefonske klice odgovorite tako, da preprosto vtipkate sporočilo. Inteligentna platforma Samsung Bixby pretvori besedilo v zvok in ga v vašem imenu deli neposredno s klicateljem na liniji ter vam s pretvorbo njegovega glasu v besedilo pokaže, kaj klicatelj govori. Ta funkcija je kot nalašč za trenutke, ko morate komunicirati, vendar vas ni nujno slišati, na primer na prometnem vlaku ali na hrupnem koncertu. S to funkcijo lahko sprejemate klice v vsakem okolju, ne da bi bili moteči ali da bi zamudili kakšen trenutek.

Prilagodite telefon svojemu življenjskemu slogu
Čez dan od svoje naprave pričakujete različne stvari. Funkcije, ki jih uporabljate za jutranjo rutino, da se zbudite in ste aktivni, morda ne bodo enake funkcijam, ki vas ohranjajo osredotočene med delovnim dnem. Z rutinami lahko v napravi sprožite zaporedje dejanj glede na svoje dejavnosti, z načini One UI 5 pa lahko ustvarite prilagojene nastavitve za različne dele svojega življenja, od spanja in sproščanja do vadbe in vožnje.

Na primer, med vadbo je lahko vaša prednostna naloga utišanje obvestil, da ostanete v območju in predvajate glasbo. Ko je čas za spanje, pa vam lahko izklop zvokov in vklop temnega načina pomagata pri umirjanju.

One UI 5 ponuja tudi svež, nov videz in občutek, zaradi česar je uporabniška izkušnja bolj prijazna in brezhibna. Od krepkejših in preprostejših ikon aplikacij do poenostavljene barvne sheme - Samsung je za bolj privlačno mobilno izkušnjo pozornost posvetil zapletenim podrobnostim.

Podjetje je izboljšalo tudi obvestila v uporabniškem vmesniku One UI 5, da so ta bolj intuitivna, jih ni težko prebrati že ob bežnem pogledu. Poleg tega pa ponujajo bolj definirane gumbe za sprejem in zavrnitev klica, ko prejmete klic prek prenovljenega pop-up zaslona za klic.

Poleg splošnih oblikovnih vidikov sta ključni del mobilne izkušnje vsakega posameznika tudi personalizacija in možnost izražanja. Da bi to prenesli na višjo raven, One UI 5 zdaj podpira enostavno in raznoliko prilagajanje neposredno na zaklenjenem zaslonu. Z le nekaj dotiki lahko obrežete videoposnetek in tako svoje najbolj nepozabne trenutke spremenite v ganljiv poklon na telefonu. Ta zaklenjeni zaslon lahko še dodatno prilagodite tako, da spremenite ozadje, slog ure in pojavna okna z obvestili - vse z enega zaslona.

Mobilna izkušnja, ustvarjena okoli vas
Poleg tega, da vam ponuja možnosti za oblikovanje prilagojenega videza naprave, One UI 5 ponuja tudi nove funkcije, ki vam pomagajo pri učinkovitejšem opravljanju nalog. Na primer, gradniki v One UI 5 so opremljeni z novimi zanimivimi možnostmi in možnostjo, da z novimi gradniki, zloženimi na kup, ohranite domači zaslon urejen in pregleden. Ta nova funkcija vam omogoča, da gradnike povlečete in spustite enega na drugega ter s potegom v levo ali desno hitro in preprosto pomikate po vsakem od njih ter tako sprostite prostor na začetnem zaslonu in ga učinkoviteje uporabljate.

Da bi mobilna opravila in dejavnosti naredil še bolj učinkovite, je One UI 5 opremljen tudi z novimi pametnimi predlogi za gradnike. Pametni predlogi na podlagi vaših vzorcev uporabe in konteksta vaše mobilne dejavnosti samodejno predlagajo aplikacije in dejanja, s katerimi je mobilna izkušnja še bolj prilagojena.

Besedilo lahko preprosto izločite iz slik in ga prilepite v opombo. Ne glede na to, ali gre za hiter zajem podrobnosti o dogodku s plakata, ki ga želite poslati prijatelju, ali za enostavno shranjevanje telefonske številke z vizitke, One UI 5 s pametnim pridobivanjem besedila omogoča večjo produktivnost kot kdaj koli prej.

Poleg tega lahko vse naprave, povezane s pametnim telefonom, upravljate tudi v novem meniju Povezane naprave, kjer boste lahko dostopali do vseh funkcij, ki delujejo z drugimi napravami, kot so Quick Share, Smart View in Samsung DeX. Zdaj imate tudi enostaven dostop do menija Samodejni preklop slušalk Buds, ki vam omogoča samodejni preklop slušalk Buds z ene naprave na drugo za bolj nemoteno delovanje med napravami.

Priročna varnost in mirna vest
Samsung se zaveda, da zasebnosti ni brez varnosti, zato sta v One UI 5 ti dve nastavitvi združeni v eno pregledno in enostavno nadzorno ploščo, s čimer lahko brez težav svojo napravo zaščitite in svoje občutljive podatke ohranite zasebne.

Ta nova nadzorna plošča za varnost in zasebnost je bila zasnovana tako, da je čim bolj preprosta in omogoča hitro in enostavno razumevanje stanja vaše naprave. Z enim samim hitrim pogledom lahko dobite hiter pregled varnosti svoje naprave ter poiščete predloge in opozorila glede na stanje.

Da bi vaši zasebni podatki ostali zasebni, ima One UI 5 tudi novo obvestilo na plošči za skupno rabo , ki vas opozori, če nameravate nehote deliti fotografijo, ki vsebuje občutljive podatke, na primer sliko vaše kreditne ali debetne kartice, vozniškega dovoljenja, kartice socialne varnosti ali potnega lista.

Ustvarjeno za uporabnike Galaxy s strani uporabnikov Galaxy
Samsung je v zadnjih nekaj mesecih trdo delal, da bi zagotovil, da One UI 5 zagotavlja najboljšo mobilno izkušnjo doslej, in da bi se prepričal, da te spremembe odmevajo pri resničnih uporabnikih, je prejel povratne informacije od več tisoč uporabnikov Galaxy, ki so sodelovali v programu One UI Beta.

S pomočjo programa One UI Beta Samsung zagotavlja mobilne izkušnje, ki resnično ustrezajo potrebam uporabnikov Galaxy. S tem programom lahko udeleženci dobijo zgodnji dostop do vmesnika, delijo povratne informacije in tako pripomorejo k ustvarjanju najboljše možne izkušnje. Letos je Samsung odprl program Open Beta za One UI 5 še prej kot sicer, da bi vsem zagotovil čim hitrejši dostop do vznemirljivega novega uporabniškega vmesnika.

Povratne informacije, prejete med tem postopkom, so oblikovale prihajajočo izkušnjo One UI 5 na več načinov. Od majhnih podrobnosti, kot so bolj gladke geste za izpopolnjen videz in občutek, do celotnih funkcij, so uporabniki prispevali k razvoju. Uporabniki so ugotovili, da je varnostna nadzorna plošča zelo cenjena funkcija, ki postavlja temelje za dodatne posodobitve, ki ljudem omogočajo večji nadzor nad njihovo zasebnostjo, povratne informacije pa so pokazale tudi, da je bila nova funkcija Bixby Text Call ocenjena kot izjemno uporabna za sprejemanje klicev v zahtevnih okoljih. Zato bo ta funkcija v začetku prihodnjega leta podpirala angleščino.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki