marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

članki

Samsung KNOX za varnejšo rabo mobilnih naprav


26.02.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics predstavil Samsung KNOX, celovito varnostno rešitev za platfomo Android. Rešitev, ki prepleta različne varnostne elemente na strojnem in programskih nivojih, ponuja izjemno visoko varnost podatkov na mobilnih napravah.

KNOX vsebuje rešitev Security Enhanced (SE) za Android. Gre za vrsto varnostnih storitev in rešitev, ki še nadgrajujejo varnostne elemente, vgrajene v samo strojno opremo ter platformo Android. Tako zna KNOX na nivoju aplikacij ločiti poslovno in zasebno rabo mobilne naprave. Rešitev SE Android, ki uporablja enkripcijo podatkov na nivoju datotečnega sistema, ponuja učinkovito zaščito poslovnih podatkov in aplikacij pred izgubo podatkov, virusi ter napadi škodljivih kod. Oddelki IT, ki iščejo učinkovito varnostno rešitev na področju rabe mobilnih naprav, bodo z implementacijo rešitve KNOX enostavno odgovorili na trend BYOD (ang. Bring Your Own Device). Rešitev KNOX je namreč združljiva s poslovno strategijo povišane mobilnosti poslovanja in je združljiva s trenutno najbolj razširjenimi infrastrukturnimi rešitvami, kot so MDM, VPN ter raba aktivnih imenikov.

Zaščita KNOX je enostavno dosegljiva prek ikone na domačem zaslonu mobilne naprave in uporabniku nudi zaščito vrste poslovnih aplikacij (vključno z e-poštnih odjemalcem, brskalnikom, kontakti, koledarjem, aplikacijami za izmenjavo datotek, programi za sodelovanje, rešitvami CRM ter BI) in njihovo poganjanje v varnem okolju. KNOX obstoječim ekosistemom naprav z operacijskim sistemom Android prinaša visok nivo varnosti po vzoru varnostnih IT-rešitev in to brez posega v izvorno kodo sistema. Rešitev premore vrsto naprednih varnostnih funkcij, kot so FIPS združljive VPN-povezave ter enkripcija podatkov na napravi, zaščita pred uhajanjem podatkov, enostavna prijava v imenik podjetja, avtentikacija s pametnimi karticami ali večnivojska avtentikacija, itd. Na ta način KNOX tudi razbremeni razvijalce aplikacij, saj bi sicer ti morali sami razviti vrsto varnostnih rešitev za svoje poslovne aplikacije.

“Varnost in zasebnost podatkov sta bili največji oviri pri uveljavljanju trenda BYOD v poslovnih okoljih. Uporabniki si želijo najnovejše pametne telefone in tablice uporabljati tudi na delovnem mestu, zato to tudi zahtevajo od IT-oddelkov v podjetjih. Rešitev je jasna – združiti moramo poslovno in zasebno rabo v eni sami napravi. Samsung KNOX dosega to sožitje, saj podjetjem omogoča ustrezen nadzor nad podatki na napravi, zaposlenim pa nudi zadovoljstvo ob uporabi, saj vedo, da je njihova naprava dobro zaščitena. Prednost zmogljive zaščite je tudi v tem, da ne moti same uporabniške izkušnje,” je povedal JK Shin, predsednik in vodja oddelka IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics.

KNOX sodi v nabor Samsungovih poslovnih rešitev iz programa Samsung For Enterprise (SAFE), ki si prizadeva narediti mobilne rešitve kar najprimernejše za rabo v poslovnih okoljih. Več informacij o programu SAFE je na voljo tukaj.

KNOX bo na voljo z izbranimi napravami Samsung GALAXY v drugi polovici letošnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki