marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Samsung KNOX vodilni v novi evoluciji varnostnih rešitev za poslovna okolja


13.05.2016
Objavil: Dare Gliha

Konec meseca aprila je bila varnostna rešitev Samsung KNOX deležna izjemne nadgradnje, zaradi katere na posodobljeni verziji Samsung KNOX po novem temeljijo tudi vse rešitve in storitve, ki jih Samsung ponuja poslovnim uporabnikom na področju zdravstva, avtomobilizma, finance in drugod.

Razširitev platforme, ki zagotavlja interoperabilnost

Da bi zagotovil karseda interoperabilno delovanje storitev in rešitev, bo Samsung KNOX, ki je do sedaj podpiral le Samsung Android naprave, podpiral tudi operacijski sistem Tizen in ščitil tudi nosljive naprave, kot je npr. pametna ura Samsung Gear S2. Tako bo še več uporabnikov naprav Samsung deležnih vrhunske zaščite, ki jo zagotavlja večkrat nagrajena varnostna platforma KNOX.

Posodobljeni KNOX bo podpiral tudi delovanje rešitev Interneta stvari, več kot 120 rešitev za upravljanje mobilnih naprav (EMM) od ponudnikov iz celega sveta ter popularne rešitve za enotno prijavo (SSO) in navidezno zasebno omrežje (VPN). Podpora širokega nabora storitev in rešitev za poslovne uporabnike tako zagotavlja prihranek in ohranjanje vrednosti vlaganj v tehnološko opremo v poslovnem okolju.

Več kot zaščita – Samsung KNOX ocenjen z najvišjo oceno zanesljivosti

Samsung KNOX, ki je od predstavitve leta 2013 hitro postal najbolj zaupanja vredna in vzdržljiva varnostna platforma, zagotavlja večplastno zaščito strojne in programske opreme naprave ter aplikacij. To se je vnovič potrdilo konec marca 2016, ko je analitska hiša Gartner varnostni platformi Samsung KNOX 2.6, ki jo Samsung vgrajuje v svoje najnovejše mobilne naprave, podelila najvišjo oceno zanesljivosti „Strong“. Ocene varnostnih platform so bile v začetku aprila objavljene v poročilu z naslovom Varnost mobilnih naprav: primerjava platform, v katerem je bil KNOX 2.6 ocenjen bolje kot katerakoli druga varnostna platforma za mobilne naprave.

Kot piše v poročilu: „Strokovnjaki, ki so zadolženi za zaščito in varnost naprav, morajo pri izbiri programske opreme ali aplikacij za zaščito naprav sprejemati odločitve zgolj na podlagi razpoložljivih informacij. Na podlagi teh morajo presoditi, ali se lahko zanesejo na varnostne nastavitve na različnih napravah, zato smo se pri naših ocenah osredotočili na ključne varnostne zahteve pri mobilnih napravah in na podlagi teh primerjali in ocenili popularne varnostne platforme.“

„Samsung je ponosen na širok nabor vrhunskih rešitev, ki so v celoti zaščitene,“ je povedal Injong Rhee, izvršni podpredsednik in vodja raziskav in razvoja na oddelku za mobilne komunikacije podjetja Samsung Electronics, in dodal: „V današnjem mobilnem okolju, ki se zelo hitro razvija, sta zaščita in varnost podatkov ključni komponenti vseh mobilnih aplikacij in storitev. KNOX je varnostna platforma, ki je že tovarniško vgrajena v strojno opremo najnovejših mobilnih naprav in osnova, na kateri lahko delujejo številne mobilne aplikacije z dobro zaščito in varnostjo zasebnosti podatkov. Analitska hiša Gartner, ki je KNOX-u podelila najvišjo oceno zanesljivosti, je ocenjevala več vidikov zaščite, zato smo na to oceno še toliko bolj ponosni.“

Samsung KNOX je namreč prejel najvišjo oceno zanesljivosti „Strong“ za varnostne platforme v kategoriji Varnost orodij za upravljanje podjetja in je tudi edina platforma, ki je prejela najboljšo oceno zanesljivosti za vsako nastavitev v tej kategoriji.

Samsung KNOX je sicer tovarniško vgrajen v strojno opremo naprav in omogoča zaščito od prvega zagona naprave dalje.

Več informacij o varnostnem sistemu Samsung KNOX se nahaja na povezavi www.samsungknox.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki