marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Samsung je predstavil novo serijo tablic ter inovativni fotoaparat


22.11.2012
Objavil: Dare Gliha

Skupaj s predstavitvijo Microsoftovega operacijskega sistema Windows 8 in Windows Phone 8 Samsung predstavlja “ATIV”, novo blagovno znamko za naprave, ki temeljijo na sistemih Windows.

Kratica ATIV, ki se od nazaj bere kot VITA, latinska beseda za življenje, označuje izdelke, s katerimi želi Samsung narediti življenje vsakega uporabnika izjemno in polno navdušenja. V družini izdelkov ATIV najdemo računalnike ATIV SMART PC, ATIV Smart PC Pro, tablico ATIV Tab, mobilni telefon ATIV S in druge naprave. Samsung je eno redkih podjetij, ki na platformah Windows 8 in Windows 8 Phone ponuja tako različne naprave ter uporabnikom omogoča bogato izbiro.

Bernard Purkart, vodja prodaje v Samsung Slovenija, je predstavitev naprav Samsung ATIV pričel z novim pametnim mobilnim telefon Samsung ATIV S, ki je namenjen tako delu kot zabavi. Ponuja pristno Windows Phone 8 izkušnjo na telefonu. ATIV S odlikujejo čudovit dizajn, visoke zmogljivosti ter vrsta možnosti glede upravljanja in deljenja vsebin. Vgrajen ima dvojedrni procesor takta 1,5 GHz, povezovati pa se zna v mobilna omrežja HSPA+42 in tako hitro prenašati podatke. Odzivnost aplikacij in spletnih vsebin sta tako zagotovljeni. Uporabniki bodo nad novo Windows Phone 8 izkušnjo navdušeni tudi po zaslugi izjemnega 4,8-palčnega HD Super AMOLED zaslona.

Nova tablica Samsung ATIV Tab prinaša Windows 8 izkušnjo v svet tabličnih računalnikov. Tablica, opremljena z 10,1-palčnim zaslonom, je debela 8,9 mm in tehta vsega 570 gramov, zato ponuja izvrstno mobilno uporabniško izkušnjo. Novi operacijski sistem omogoča izjemno hiter zagon tablice, ki ima že nameščeno programsko opremo Office Home in Student 2013 RT. Ta ponuja nove verzije programov Word, PowerPoint in One Note za pomoč pri preobrazbi načina kako ljudje opravljajo delo doma, v šoli in v službi. Uporabnikom omogoča popolno prilagodljivost med delom in zasebnimi opravili, saj lahko uporabniki na njen odprejo in urejajo katerikoli dokument ter ga delijo z drugimi uporabniki – prav tako kot na osebnem računalniku. Baterija s kapaciteto 8200 mAh omogoča dolgotrajno delo na projektih ali pa večurno zabavo. Tablica Samsung ATIV Tab je združljiva z vrsto naprav in dodatkov s sistemi Windows, vključno s tiskalniki, tipkovnicami, projektorji, monitorji in drugimi napravami, ki se nanjo lahko povežejo preko vmesnikov USB ali uHDMI, brez zahtev po namestitvi dodatne programske opreme.

Ena najbolj inovativnih naprav letošnjega leta pa je brez dvoma Samsung GALAXY Camera, ki postavlja nov standard v svetu naprav za vizualno komunikacijo. Z združitvijo mobilnih tehnologij in inovacij na področju digitalnih fotoaparatov je Samsung izdelal novo kategorijo mobilnih naprav, s katerimi želi spremeniti način, kako uporabniki komunicirajo v vse bolj vizualno obarvanem svetu. Napreden fotoaparat GALAXY Camera združuje najboljše iz sveta fotoaparatov in pametnih mobilnih telefonov v novi napravi. Kot fotoaparat GALAXY Camera premore 21-kratno optično povečavo, ki jo uporabnik nadzira prek namenskega gumba ali na dotik občutljivega zaslona. Tehnologija stabilizacije slike OIS pa zagotavlja, da slike ostanejo lepe in jasne ter brez meglic.

V fotoaparat vgrajen 1/2.3” BSI CMOS senzor z ločljivostjo 16 megapik zajema slike v izjemni ločljivosti in z bogato barvno paleto. Iz sveta pametnih telefonov je GALAXY Camera prevzel povezljivost v omrežja 3G/4G ter Wi-Fi ter popolno izkušnjo brskanja po spletu ter uporabe aplikacij. Poganja ga namreč najnovejši operacijski sistem Android™ 4.1 Jelly Bean, uporabnikom pa je preko storitev Google Play in Samsung App Store dostopnih več kot 600.000 aplikacij. GALAXY Camera se lahko pohvali z velikim in živobarvnim zaslonom diagonale 4,8 palca (12 cm). Zaslon HD Super Clear LCD zajete posnetke prikaže v visoki ločljivosti in z veliko natančnostjo. Iz pametnih telefonov je v fotoaparat preseljena tudi funkcija glasovnega upravljanja, zato lahko uporabnik fotoaparatu ukazuje kar z govorom. Podprte so predvsem pogosto uporabljane funkcije, kot so upravljanje povečave, pritiskanje sprožilca in druge. Vsa napredna tehnologija je zapakirana v ergonomsko oblikovano ohišje minimalističnega dizajna.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki