marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

Samsung je najavil ISOCELL 2.0 z izboljšanimi svetlobnimi karakteristikami


10.03.2021
Objavil: Dare Gliha

Samsung je leta 2013 predstavil linijo slikovnih senzorjev ISOCELL, ki je vseboval pregrade, ki obdajajo posamezne slikovne pike, da bi zmanjšali barvno preslikavanje. Prvotni dizajn pa je za te pregrade uporabil kovino, ki je absorbirala nekaj prihajajoče svetlobe.

To težavo je delno rešil ISOCELL Plus s prehodom na nov material, ki pa je vseeno vseboval nekaj kovine, zato ni povsem odpravil težave. Sedaj je Samsung predstavil naslednjo fazo tehnologije slikovnih senzorjev ISOCELL 2.0, kjer so zamenjali spodnji del sten z bolj odsevnim materialom (za boljše razumevanje si oglejte si spodnji video). Različica 2.0 prav tako izboljša občutljivost na svetlobo in dodatno zmanjša optične izgube za vsak piksel v primerjavi s prejšnjimi generacijami.

Pri ISOCELL 2.0 bodo slikovni senzorji lahko zapisali več slikovnih pik na isti površini, vendar bodo kljub temu lahko zajeli več svetlobe. Samsung je že januarja pokazal 200 MP senzor, sedaj pa si pri podjetju prizadevajo izdelati 600 MP senzorje, kar bi koristilo izboljšanemu delovanju majhnih slikovnih pik.

Predstavitev nove tehnologije pa ni bila podkrepljena s kakšnimi novimi senzorji, ki bi omenjeno tehnologijo že uporabljali. Očitno bodo to pri Samsungu storili kasneje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki