marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Samsung izdal Galaxy Camera 2


06.01.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je napovedal izid fotoaparata Galaxy Camera 2 z Androidno platformo in nadgrajenim štirijedrnim procesorjem, ki združuje kakovost naprave višjega cenovnega razreda s sposobnostjo deljenja vsebin in preprostim retro dizajnom, s čimer bo pariral najsodobnejšim pametnim telefonom.

»Galaxy Camera 2 je zmogljivejša prenosna naprava z družbenimi funkcijami pametnih telefonov, ki ustvarja vrhunske posnetke. Pri Samsungu smo predani temu, da ljudem olajšamo pot do odličnih rezultatov, z mnogoštevilnimi ustvarjalnimi funkcijami fotoaparata Galaxy Camera 2 pa lahko vsak naredi fotografije, ob katerih bo ljudem zastal dih,« je povedal Myoung Sup Han, vodja Imaging Business Team pri Samsung Electronics.

Hitri in vrhunski rezultati

Uporabniki fotoaparata Galaxy Camera 2 lahko izkoristijo vse prednosti Androidne platforme. Navigacija po funkcijah na napravi je bolj intuitivna, preprostejša in hitrejša kot prej, zato se lahko uporabniki osredotočijo samo na slikanje, ne da bi morali brskati po zapletenih nastavitvah. Zmogljivejša baterija (2000 mAh) omogoča strastnim fotografom, da imajo več časa za popolni posnetek ali da naredijo še več lepih slik.

Fotoaparat Galaxy Camera 2 je visoko zmogljiv in ustvarja posnetke vrhunske kakovosti, kot jih zaenkrat ne zmore noben pametni telefon. Slikovni senzor BSI CMOS s 16 megapikami dela slike polnih barv in izjemne ostrine. Z objektivom z ogromno 21-kratno optično povečavo se lahko približamo predmetom bolj kot kadarkoli prej. Nadgrajeni štirijedrni procesor frekvence 1,6 GHz s podporo ogromnih 2 GB delovnega pomnilnika (RAM) je razlog, da Galaxy Camera 2 deluje superhitro, zato lahko pride do izraza ves spekter njegovih izjemnih funkcij. Na fotoaparatu je naložena ekskluzivna aplikacija Dropbox, s katero uporabniki za obdobje dveh let dobijo 50 GB brezplačnega oblačnega pomnilnika. Strastni fotografi tako ne bodo nikoli ostali brez prostora za shranjevanje svojih dragocenih posnetkov.

Enostavna uporaba in preprosto deljenje

Deljenje fotografij je še preprostejše z naprednimi sposobnostmi brezžičnih povezav Wi-Fi in NFC. Popolnoma nova funkcija Tag & Go omogoča takojšnjo povezavo fotoaparata s pametnimi telefoni in drugimi napravami, ki podpirajo NFC. Dovolj je tapniti na obe napravi in ti se bosta avtomatično povezali, posnetke pa lahko prenesemo s pomočjo cele vrste domiselnih funkcij: Photo Beam, Mobile Link, Remote Viewfinder idr.

Zaslon HD Super Clear Touch LCD z diagonalo 121,2 mm (4,8 palcev) je čudovito platno za ogledovanje in obdelovanje posnetkov. Ti se kažejo v izrazitih barvah in podrobnostih, zaradi velikosti zaslona pa je lažje tudi delo z različnimi aplikacijami, ki so nameščene na telefonu.

Ustvarjalni zanos

Smart Mode omogoča uporabnikom izbiro med 28 različnimi že nastavljenimi načini snemanja, ki posnetkom dajo profesionalen pridih ali dodatno merico osebnega dotika. Če niste prepričani, katera nastavitev je primerna, potem vam funkcija Smart Mode Suggest pomaga izbrati idealni način snemanja. Funkcija analizira trenutni prizor, svetlobo, pokrajino in predmete, ter takoj predlaga optimalno nastavitev iz plejade načinov v Smart Mode. Nova funkcija v Smart Mode je Selfie Alarm za avtoportrete, ki naredi pet zaporednih posnetkov visoke ločljivosti, nato pa uporabnik izbere najprimernejši kot posnetka in sliko takoj deli na svojem najpriljubljenejšem družabnem omrežju.

Tudi videom lahko damo svojstven pečat s funkcijami, kot je Multi Motion Video, s katero nastavimo hitrost snemanja in ustvarimo do osemkrat hitrejše ali do osemkrat počasnejše posnetke. Galaxy Camera 2 ustvarjalcem olajša uporabo priljubljenih funkcij, kot sta Paper Artist in Xtremera, s katerima oblikujejo svoje posnetke neposredno na napravi in prihranijo dragoceni čas, preden jih delijo z drugimi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki