marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Samsung s tiskanjem oglasnega plakata prikazal zmogljivosti tipala ISCOCELL HP1


08.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Samsung je septembra lani predstavil svoje 200-milijonsko tipalo ISCOCELL HP1, vendar še vedno nismo videli naprave, ki bi to tipalo uporabljalo. To se bo morda spremenilo julija s prihajajočim Motorolinim telefonom, Samsung pa je sedaj objavil videoposnetek s podrobnostmi o zmogljivostih senzorja.

Cilj videoposnetka je prikazati količino podrobnosti, ki jih lahko tipalo HP1 ohrani. Čeprav za predstavitev novega tipala ni bil uporabljen noben telefon, smo ga videli priključenega na napravo Frankenstein s testno ploščo, zunanjim zaslonom in dodatnim objektivom, ki je skupini Samsungovih inženirjev omogočila zajemanje podrobnih fotografij mačk.

Končna fotografija z 200 MP je bila nato natisnjena na industrijskem tiskalniku, rezultat pa je platno velikosti 28 x 22 metrov, sestavljeno iz dvanajstih ločenih 2,3 metra dolgih delov, ki so jih sešili skupaj in obesili na stavbo. Dejansko fotografijo so seveda optimizirali in prilagodili fotografi v ozadju, glavna ugotovitev ob tem pa je, da lahko slike povečate in obrežete, ne da bi pri tem izgubili podrobnosti.

Samsungovo tipalo HP1 prinaša povsem novo tehnologijo združevanja slikovnih pik, imenovano ChamelonCell, ki lahko združi do šestnajst slikovnih pik v različne ločljivosti, ki segajo od 12,5 MP posnetkov z razmikom slikovnih pik 2,56 μm do 50 MP posnetkov (1,28 μm slikovnih pik) ali nativno 200 MP (0,64 μm slikovnih pik), odvisno od vaših potreb.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki