marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Samsung Internet 15.0 Beta zagotavlja še več zasebnosti


21.07.2021
Objavil: Dare Gliha

Samsung je izdal beta različico Samsung Internet 15.0, ki predstavlja nove funkcije za olajšanje življenja uporabnikov in nadaljnjo zaščito uporabniških podatkov z izboljšanimi funkcijami zasebnosti.

»Samsung si nenehno prizadeva ponuditi najboljšo mobilno izkušnjo, hkrati pa z naprednimi funkcijami zasebnosti zagotavlja načine za ohranjanje zasebnosti osebnih podatkov,« je povedal podpredsednik in vodja skupine za spletne raziskave in razvoj ter mobilno komunikacijo pri podjetju Samsung Electronics Du Kim. Dodal je, da »Samsung Internet 15.0 beta zagotavlja najboljše iz obeh svetov s preprostimi orodji, ki uporabnikom pomagajo pri hitrejšem brskanju, pri čemer ohranjajo nadzor nad svojmi osebnimi podatki.«

Pametna zaščita uporabnikov pred sledenjem na spletnih straneh
Samsung Internet 15.0 beta uporabnike varuje pred zajemanjem prstnih odtisov (»fingerprinting«) – tehniko, ki spremlja uporabo omrežja za povezovanje podatkov o uporabnikih. Samsung Internet 15.0 beta z izboljšano tehnologijo proti sledenju zdaj pomaga zagotoviti, da podatki o uporabnikih ostanejo zasebni.

Samsung Internet 15.0 beta uporabnikom omogoča odstranjevanje podatkov, ki so shranjeni v njihovih napravah, in zagotavlja večji vpogled v to, kaj bo odstranjeno. Ko uporabnik vklopi skrivni način (»Secret mode«), brskalnik privzeto še naprej deluje v skrivnem načinu, s čimer se odpravijo dodatni koraki vsakokratnega vklopa načina.

Hitro iskanje in krmarjenje
Samsung Internet 15.0 beta ponuja nov intuitiven pripomoček za iskanje, s katerim je iskanje informacij z začetnega zaslona lažje kot kadar koli prej. Poteka hitro in preprosto. Uporabniki morajo le vnesti ali izgovoriti iskalno poizvedbo za iskanje v spletu.

Za še bolj brezhibno izkušnjo brskanja Samsung Internet 15.0 beta začasno shrani prejšnje spletne strani, tako da jih uporabniki lahko hitro znova pridobijo, ne da bi se morale prej naložiti, kar zmanjša porabo podatkov, ko uporabniki prehajajo med stranmi.

Po obdobju preizkušanja različice beta bo Samsung Internet 15.0 uradno zagnan konec poletja. Če že uporabljate Samsung Internet, pa boste o tem, da je na voljo končna različica, prejeli tudi obvestilo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki