marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Samsung in YouTube krepita ponudbo vsebin v HDR


23.12.2016
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Samsung Electronics naznanja podporo spletnemu servisu YouTube, ki bo uporabnikom po svetu omogočil dostop do ponovnega predvajanja vsebin v tehnologiji HDR. To bo mogoče prek nadgrajene aplikacije YouTube, ki je že nameščena na SUHD televizorjih Samsung s tehnologijo Quantum dot letnika 2016. Aplikacija bo po celem svetu na voljo že tekom decembra.

Z avtomatsko posodobitvijo programske opreme bo spletni servis YouTube omogočal predvajanje posnetkov in ponujal širok nabor vsebin v HDR, do katerih bodo lahko uporabniki UHD televizorjev Samsung in televizorjev s tehnologijo Quantum dot dostopali direktno – že s klikom na kategorijo HDR v aplikaciji YouTube, ki se nahaja na kanalu YouTube's 4K, bodo lahko izbirali in uživali v vsebinah vrhunske kakovosti.

“YouTube bo omogočil predvajanje vsebin v tehnologiji HDR in pri Samsungu smo navdušeni, da lahko podpremo in omogočimo najboljšo možno izkušnjo gledanja vsebin v HDR in hkrati zagotovimo dostop do širokega nabora vsebin v HDR, v katerih bodo lahko uživali gledalci,« je dejal Seline Han, podpredsednik zaslonskega oddelka Samsung Electronics. “Prepričani smo, da bodo naši televizorji Samsung omogočili resnično izjemno izkušnjo gledanja v HDR – ta bo gledalcem na voljo kar v udobju njihovega lastnega doma.”

Ob zagonu nove aplikacije bo aplikacija YouTube predvajala nove video vsebine v HDR popularnih YouTube ustvarjalcev, kot so MysteryGuitarMan in Jacob + Katie Schwarz. Pričakuje se, da bo vse večjem številu ponudnikov in tudi ustvarjalcev vsebin za predvajanje v HDR podpora YouTuba še dodatno spodbudila razvoj novih žanrov in hkrati zadostila povpraševanju uporabnikov po realistični izkušnji gledanja vsebin, v kakršnih najbolj uživajo.

HDR, ki je v zadnjih letih postala ena izmed najbolj zaželenih zaslonskih tehnologij, je tehnologija za reprodukcijo podobe, ki analizira kontrastno razmerje video posnetka in tako omogoči, da do izraza pridejo še najbolj subtilne razlike v barvah in barvnih odtenkih. Slika, ki jo predvajajo Samsung televizorji s tehnologijo Quantum Dot, je zato bogatejša in bližja resničnosti kot kadar koli prej, saj zmožni prikazovati največjo svetlost 1000 niti, kar gledalcem zagotavlja idealno izkušnjo gledanja vsebin v HDR.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki