Samsung GALAXY S III, zadnja naprava v nizu inovacij na področju pametnih telefonov, Samsungov olimpijski telefon v času iger v Londonu 2012." />
marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Samsung in Visa predstavljata mobilno plačevanje na olimpijskih in paraolimpijskih igrah


11.05.2012
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Samsung Electronics in Visa sta oznanili, da bo Samsung GALAXY S III, zadnja naprava v nizu inovacij na področju pametnih telefonov, Samsungov olimpijski telefon v času iger v Londonu 2012.

Omejena serija naprav, ki bo omogočala uporabo Visine aplikacije za mobilno plačevanje Visa payWave, bo na voljo športnikom, ki jih sponzorirata Samsung ali Visa, kar bo omogočalo z napravo na tisočih maloprodajnih mestih po Londonu.

Samsungov olimpijski telefon za v Londonu omogoča uporabo tehnologije plačevanja NFC (komunikacija na bližino, near field communication) in tako predstavlja naslednji korak v partnerstvu med dvema globalnima sponzorjema olimpijade, katerih sodelovanje širi razpoložljivost komercialnega mobilnega plačevanja po svetu.

»Storitve mobilnega plačevanja, ki jih omogoča tehnologija NFC, so vse bolj razširjene in priljubljene po vsem svetu. Samsung GALAXY S III je bil izdelan z mislijo na naše človeške potrebe in zmožnosti, zato je idealna naprava za prikaz preprostosti in priročnosti Visine aplikacije za mobilno plačevanje na londonskih olimpijskih igrah leta 2012,« je pojasnil DJ Lee, izvršni član upravnega odbora, odgovoren za prodajo in marketing Samsungovega poslovnega področja mobilnih komunikacij.

Do začetka olimpijskih iger bo po Veliki Britaniji nameščenih že več kot 140.000 brezstičnih terminalov. Od trenutka, ko obiskovalci pristanejo na letališču Heathrow, bodo obdani z doživetjem brezstičnega plačevanja, na ta način pa bodo lahko plačevali različne storitve od prevozov s taksiji, v maloprodajnih trgovinah do samega olimpijskega parka.

Sandra Alzetta, članica upravnega odbora za mobilno plačevanje pri Visa Europe, komentira: »Mobilna tehnologija je že nekaj časa revolucionarna sila v naših življenjih in aparati, ki omogočajo uporabo tehnologije NFC, kot je Galaxy S III, bodo korenito spremenili način plačevanja. Prihodnost je mobilna in uporaba gotovine bo še naprej v zatonu, saj bodo ljudje za upravljanje svojega denarja, nakupovanje in plačevanje vse bolj uporabljali svoje mobilne naprave. To poletje bo naše partnerstvo s Samsungom predstavilo vse prednosti, ki jih prinaša prihodnost plačevanja; med njimi so v ospredju varnost, priročnost, hitrost ter fleksibilnost.«

»GALAXY S III s tehnologijo NFC je del evolucije, ki bo v celoti spremenila način, na katerega ljudje nakupujejo, plačujejo ali prejemajo plačilo po vsem svetu,« meni Bill Gajda, globalni vodja oddelka za mobilne proizvode pri podjetju Visa Inc. »To poletje bomo v Londonu prikazali prihodnost plačevanja – prihodnost, v kateri se bo večina potrošnikov pri upravljanju svojih vsakodnevnih financ zanašala na mobilne naprave, tablične računalnike in osebne računalnike. Naše sodelovanje s Samsungom nas dodatno približuje tej viziji preko osupljive nove naprave, ki bo gotovo privabila veliko pozornosti med londonskimi olimpijskimi igrami 2012.«

Aparat v Veliki Britaniji podpira in omogoča partner olimpijskih iger v Londonu 2012 Lloyds TSB. Mike Regnier, direktor oddelka za osebne račune in kreditne kartice pri Lloyds TSB, pravi: »Mobilno plačevanje bo preoblikovalo proces plačevanja po vsem svetu in pred londonskimi olimpijskimi igrami 2012, med njimi in po njih prineslo revolucijo glede načina, na katerega ljudje plačujejo. Navdušeni smo nad sodelovanjem z Viso, saj lahko tako predstavimo fleksibilnost in priročnost te nove tehnologije v času največjega športnega dogodka na svetu; prav tako nas vseli, da imamo priložnost videti Samsungov Galaxy S III na delu.«

Visa payWave za mobilne naprave omogoča uporabnikom, da preprosto izberejo Visino ikono na svojih mobilnih napravah ter za plačilo držijo telefon ob terminalu za brezstično plačevanje. Za nakupe nad 20 funtov je zahtevano geslo. Aplikacija torej omogoča strankam, da preverijo zgodovino svojih plačil oz. transakcij ter spremljajo stanje na svojem računu.

Kako NFC preoblikuje mobilni telefon v plačilno napravo

Tehnologijo NFC so že sprejela plačilna omrežja, banke, trgovci, proizvajalci mobilnih naprav ter mobilni operaterji; tako že velja za globalni standard v mobilnem plačevanju. NFC tako postaja norma. Berg Insight poroča, da se je letni globalni znesek plačil preko aparatov, opremljenih s tehnologijo NFC, povečal desetkratno in v letu 2011 dosegel 30 milijonov aparatov; do leta 2016 naj bi število teh aparatov doseglo 700 milijonov. Poleg tega je pričakovati, da bo približno 20 držav zagnalo storitve NFC v naslednjih 18 mesecih, s čimer se bo po predvidevanjih Jupiter Research vsota transakcij po vsem svetu do leta 2014 približala 50 milijardam USD.

Samsung, globalni olimpijski partner za opremo za brezžične komunikacije ter Visa, globalni olimpijski partner ter ekskluzivni sponzor za storitve plačevanja, bosta v času olimpijskih in paraolimpijskih iger demonstrirala to inovacijo na področju plačilnega prometa na aparatu GALAXY S III v olimpijski vasi ter po vsem Londonu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki