Samsung GALAXY S III, zadnja naprava v nizu inovacij na področju pametnih telefonov, Samsungov olimpijski telefon v času iger v Londonu 2012." />
marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Samsung in Visa predstavljata mobilno plačevanje na olimpijskih in paraolimpijskih igrah


11.05.2012
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Samsung Electronics in Visa sta oznanili, da bo Samsung GALAXY S III, zadnja naprava v nizu inovacij na področju pametnih telefonov, Samsungov olimpijski telefon v času iger v Londonu 2012.

Omejena serija naprav, ki bo omogočala uporabo Visine aplikacije za mobilno plačevanje Visa payWave, bo na voljo športnikom, ki jih sponzorirata Samsung ali Visa, kar bo omogočalo z napravo na tisočih maloprodajnih mestih po Londonu.

Samsungov olimpijski telefon za v Londonu omogoča uporabo tehnologije plačevanja NFC (komunikacija na bližino, near field communication) in tako predstavlja naslednji korak v partnerstvu med dvema globalnima sponzorjema olimpijade, katerih sodelovanje širi razpoložljivost komercialnega mobilnega plačevanja po svetu.

»Storitve mobilnega plačevanja, ki jih omogoča tehnologija NFC, so vse bolj razširjene in priljubljene po vsem svetu. Samsung GALAXY S III je bil izdelan z mislijo na naše človeške potrebe in zmožnosti, zato je idealna naprava za prikaz preprostosti in priročnosti Visine aplikacije za mobilno plačevanje na londonskih olimpijskih igrah leta 2012,« je pojasnil DJ Lee, izvršni član upravnega odbora, odgovoren za prodajo in marketing Samsungovega poslovnega področja mobilnih komunikacij.

Do začetka olimpijskih iger bo po Veliki Britaniji nameščenih že več kot 140.000 brezstičnih terminalov. Od trenutka, ko obiskovalci pristanejo na letališču Heathrow, bodo obdani z doživetjem brezstičnega plačevanja, na ta način pa bodo lahko plačevali različne storitve od prevozov s taksiji, v maloprodajnih trgovinah do samega olimpijskega parka.

Sandra Alzetta, članica upravnega odbora za mobilno plačevanje pri Visa Europe, komentira: »Mobilna tehnologija je že nekaj časa revolucionarna sila v naših življenjih in aparati, ki omogočajo uporabo tehnologije NFC, kot je Galaxy S III, bodo korenito spremenili način plačevanja. Prihodnost je mobilna in uporaba gotovine bo še naprej v zatonu, saj bodo ljudje za upravljanje svojega denarja, nakupovanje in plačevanje vse bolj uporabljali svoje mobilne naprave. To poletje bo naše partnerstvo s Samsungom predstavilo vse prednosti, ki jih prinaša prihodnost plačevanja; med njimi so v ospredju varnost, priročnost, hitrost ter fleksibilnost.«

»GALAXY S III s tehnologijo NFC je del evolucije, ki bo v celoti spremenila način, na katerega ljudje nakupujejo, plačujejo ali prejemajo plačilo po vsem svetu,« meni Bill Gajda, globalni vodja oddelka za mobilne proizvode pri podjetju Visa Inc. »To poletje bomo v Londonu prikazali prihodnost plačevanja – prihodnost, v kateri se bo večina potrošnikov pri upravljanju svojih vsakodnevnih financ zanašala na mobilne naprave, tablične računalnike in osebne računalnike. Naše sodelovanje s Samsungom nas dodatno približuje tej viziji preko osupljive nove naprave, ki bo gotovo privabila veliko pozornosti med londonskimi olimpijskimi igrami 2012.«

Aparat v Veliki Britaniji podpira in omogoča partner olimpijskih iger v Londonu 2012 Lloyds TSB. Mike Regnier, direktor oddelka za osebne račune in kreditne kartice pri Lloyds TSB, pravi: »Mobilno plačevanje bo preoblikovalo proces plačevanja po vsem svetu in pred londonskimi olimpijskimi igrami 2012, med njimi in po njih prineslo revolucijo glede načina, na katerega ljudje plačujejo. Navdušeni smo nad sodelovanjem z Viso, saj lahko tako predstavimo fleksibilnost in priročnost te nove tehnologije v času največjega športnega dogodka na svetu; prav tako nas vseli, da imamo priložnost videti Samsungov Galaxy S III na delu.«

Visa payWave za mobilne naprave omogoča uporabnikom, da preprosto izberejo Visino ikono na svojih mobilnih napravah ter za plačilo držijo telefon ob terminalu za brezstično plačevanje. Za nakupe nad 20 funtov je zahtevano geslo. Aplikacija torej omogoča strankam, da preverijo zgodovino svojih plačil oz. transakcij ter spremljajo stanje na svojem računu.

Kako NFC preoblikuje mobilni telefon v plačilno napravo

Tehnologijo NFC so že sprejela plačilna omrežja, banke, trgovci, proizvajalci mobilnih naprav ter mobilni operaterji; tako že velja za globalni standard v mobilnem plačevanju. NFC tako postaja norma. Berg Insight poroča, da se je letni globalni znesek plačil preko aparatov, opremljenih s tehnologijo NFC, povečal desetkratno in v letu 2011 dosegel 30 milijonov aparatov; do leta 2016 naj bi število teh aparatov doseglo 700 milijonov. Poleg tega je pričakovati, da bo približno 20 držav zagnalo storitve NFC v naslednjih 18 mesecih, s čimer se bo po predvidevanjih Jupiter Research vsota transakcij po vsem svetu do leta 2014 približala 50 milijardam USD.

Samsung, globalni olimpijski partner za opremo za brezžične komunikacije ter Visa, globalni olimpijski partner ter ekskluzivni sponzor za storitve plačevanja, bosta v času olimpijskih in paraolimpijskih iger demonstrirala to inovacijo na področju plačilnega prometa na aparatu GALAXY S III v olimpijski vasi ter po vsem Londonu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki