marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiOS 15 na začetku ni sprejet tako dobro kot iOS 14
15.10.2021

Najnovejši operacijski sistem iOS 15 je v prvih 14 dneh na svoj iPhone naložilo manj uporabnikov, kot jih je to storilo ob predstavitvi iOS 14. Možen razlog je tudi več odkritih napak s strani prvih testnih preizkuševalcev.

slikaSamsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022
13.10.2021

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

slikaEvropska komisija preučuje Apple Pay
11.10.2021

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

slikaSamsungov prihajajoči Galaxy S22 naj bi predstavljal več kot polovico proizvodnje
08.10.2021

Samsungova linija Galaxy S22 naj bi bila predstavljena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Časnik The Elec sedaj navaja, da Samsung cilja, da bi standardni model Galaxy S22 s 6,1-palčnim zaslonom predstavljal 50 do 60 odstotkov celotne prodaje nove serije S. 6,6-palčni model naj bi predstavljal 20 %, S22 Ultra pa 20 do 30 % prodaje.

slikaZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
06.10.2021

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

članki

Samsung in upday predstavljata novo aplikacijo za eSports novice


07.07.2021
Objavil: Dare Gliha

Samsung in upday sta združila moči in izdala Jaxon, povsem novo aplikacijo z eSports novicami. Aplikacija ljubiteljem eSportsa prinaša najnovejše eSports novice pa tudi novosti o naslovih iger, kot so League of Legends, Dota 2, Fortnite, CS: GO in Valorant. Jaxon je na voljo za prenos v Galaxy Store in Google Play Store.

Področje eSportsa se hitro širi in privablja predvsem vse več mladih oboževalcev. Leta 2021 se je občinstvo eSportsa povečalo za 8,7 % na 474 milijonov, kar je 19 % več kot v letu 2019. To občinstvo bo še naprej raslo s sestavljeno letno stopnjo rasti (CAGR) 7,7 % na 577,2 milijona do leta 2024.

Ker je eSports danes globalni fenomen, želijo oboževalci spremljati najnovejše novice in trende. Hkrati s povečanim apetitom po relevantni vsebini narašča tudi želja po vse širši in bolj raznoliki vsebini. Poleg spletnih prenosov turnirjev oziroma ligaških tekmovanj v eSportsu na Twitchu in na YouTubu si mnogi oboževalci želijo platformo, ki združuje in razvršča najbolj razburljive dogodke v svetu eSportsa. Zato je Samsung je v sodelovanju z aplikacijo upday razvil posodobljeno platformo za novice, ki oboževalcem ponuja najnovejše eSports novice in vsebine. Z aplikacijo Jaxon uporabniki ne dobijo samo pregleda nad vsemi relevantnimi novicami, temveč tudi skrbno izbrano vsebino, nad katero bdi izkušena uredniška ekipa.

Na aplikaciji Jaxon si oboževalci lahko ogledajo najnovejše vsebine, kot so komentarji, vznemirljive zgodbe o tekmah in ekskluzivni intervjuji iz iger, ki so jim všeč, kot so League of Legends, Fortnite, CS: GO, Dota 2 in Valorant.

Da bi uporabnike aplikacije Jaxon čim bolj približali dogajanju, Samsung in upday načrtujeta partnerstva z različnimi založniki iger in igralci iz eSports sveta. Tako bodo izbrani vplivneži, kot so Medic (League of Legends), AndersOnFire (CS: GO) in MitchMan (Valorant), na mesec izdelali vsak po dva ekskluzivna videa.

Uporabniki lahko prilagodijo način prikaza in vrsto novice tako, da sledijo kanalom svojih najljubših iger. Podobno velja za aktualni spletni prenos, ki zbira najpomembnejše eSports novice v celozaslonskem načinu in se osredotoča na videovsebino, ki si jo lahko ogledajo hitro, preprosto in fleksibilno. Prav tako lahko uporabniki izjemno preprosto, z eno samo kretnjo preklopijo na kanal svoje najljubše igre, kjer imajo dostop do ustreznih vsebin v razvrščenem in namenskem viru novic. Integrirana koledarska funkcija omogoča oboževalcem, da preverijo, kdaj se začne naslednji turnir ali kdaj igra priljubljena eSports zvezda.

Še ena posebnost aplikacije je istoimenski lik Jaxon. Namen vesoljskega lika je, da novice o videoigrah prikaže v novi luči. Jaxon bo v središču aplikacije in znamke kot oblikovni element, vplivnež za družbena omrežja, avtor, svetovalec in »offline« osebnost. Jaxon bo zmeraj delil svoje mnenje o aktualnih v eSports temah na zabaven in informativen način.

»eSports je strast za veliko naših uporabnikov,« pravi Benjamin Braun, direktor trženja pri Samsung Europe. »Z aplikacijo Jaxon smo ustvarili eno mesto, kjer lahko ljubitelji eSportsa spremljajo najnovejše novice in vsebine o videoigrah, kar jim omogoča, da nikoli ne zamudijo trenutkov s turnirjev ali najljubših igralcev. Ker vsi, ki igramo Fortnite ali League of Legends, poznamo to veselje, ki ga prinesejo igra in njeni turnirji.«

»Prvič imamo aplikacijo, Jaxon, ki združuje vse najnovejše eSports novice in vsebine v eno dovršeno aplikacijo, kar pomeni, da oboževalci nikdar ne bodo zamudili novic o svojih najljubših eSports igrah, turnirjih in igralcih,« pa poudarja Peter Würtenberger, izvršni direktor updaya.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki