marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiOS 15 na začetku ni sprejet tako dobro kot iOS 14
15.10.2021

Najnovejši operacijski sistem iOS 15 je v prvih 14 dneh na svoj iPhone naložilo manj uporabnikov, kot jih je to storilo ob predstavitvi iOS 14. Možen razlog je tudi več odkritih napak s strani prvih testnih preizkuševalcev.

slikaSamsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022
13.10.2021

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

slikaEvropska komisija preučuje Apple Pay
11.10.2021

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

slikaSamsungov prihajajoči Galaxy S22 naj bi predstavljal več kot polovico proizvodnje
08.10.2021

Samsungova linija Galaxy S22 naj bi bila predstavljena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Časnik The Elec sedaj navaja, da Samsung cilja, da bi standardni model Galaxy S22 s 6,1-palčnim zaslonom predstavljal 50 do 60 odstotkov celotne prodaje nove serije S. 6,6-palčni model naj bi predstavljal 20 %, S22 Ultra pa 20 do 30 % prodaje.

slikaZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
06.10.2021

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

članki

Samsung in Oculus predstavila prvo različico Gear VR za širši trg


28.09.2015
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je predstavil svojo prvo napravo Gear VR, namenjeno potrošnikom in tako povečal vodstvo v kategoriji prenosljivih elektronskih naprav. Zadnja izdaja Gear VR je kompatibilna z še več pametnimi telefoni, med njimi tudi z Galaxy S6 edge+, S6 in S6 edge. S pomočjo njihovega zaslona Super AMOLED omogoča barvo, ostrino in učinkovitost, potrebno za izjemen občutek navidezne resničnosti.

JK Shin, izvršni direktor in vodja oddelka za IT & Mobile pri Samsung Electronics, je povedal: “Samsung je na čelu omogočanja mobilne izkušnje, Gear VR, izdaja Innovator, pa ni izjema. Navidezna resničnost je za nas naslednja stopnja računalništva. Sodelovanja z Oculus pri projektu Gear VR smo zelo veseli, saj smo postavili standard za mobilno navidezno resničnost, ta revolucionarni izdelek pa bomo omogočili tudi širokemu trgu.”

Samsungov Gear VR je za 22% lažji od prejšnje izdaje Gear VR Innovator, vgrajeno pa ima blaženje s peno. Tako je naprava bolj prijetna za nošnjo. Izboljšana je tudi sledilna ploščica, zato je med gledanjem filmov, igranjem iger in gledanjem videoposnetkov s 360-stopinjskim zornim kotom, ki so na voljo za Gear VR, nadzor boljši.

Brendan Iribe, predsednik podjetja Oculus: “S Samsungom smo ponovno definirali navidezno resničnost in omogočili najboljšo mobilno izkušnjo navidezne resničnosti v tem trenutku. Na Gear VR uporabniki igrajo igre v navidezni resničnosti s prijatelji, si delijo posnetke s 360 stopinjskim zornim kotom, in skačejo po vsem svetu s fotografijami in videoposnetki. To pa je šele začetek tega, kar je z mobilno navidezno resničnostjo mogoče.”

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki