marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

slikaApple na WWDC predstavil novosti v iOS 14
24.06.2020

Apple je na konferenci WWDC, ki letos poteka preko spleta, predstavil novosti za prihajajočo različico operacijskega sistema iOS 14. Sedaj bodo tudi jabolčni uporabniki dobili nekaj funkcij, ki so že znane uporabnikom androidnih naprav.

članki

Samsung in Motorola vodilna


22.09.2008
Objavil: Mitja Zupančič

Zadnji podatki družbe ABI Research so pokazali, da so mobilniki z zasloni občutljivimi na dotik vse bolj popularni. Mobilniki s takim tipom zaslonov pa se bodo v naslednjih letih še bolj razširili.

Pri ABI verjamejo, da bodo prihodki naprav z zasloni občutljivimi na dotik v letu 2009 višji od 5 milijard ameriških dolarjev. Samsung je trenutno vodilna družba med proizvajalci takih tipov zaslonov in so si odrezali bogatih 33% globalnega trga. Motorola je na drugem mestu s 30%, Sony Ericsson pa na 3. mestu z 24% trga, 13% pa se razdeli me ostale proizvajalce mobilnikov, kot so Apple.

Azijski trg je največji kontributor pri teh številkah, predvsem ker je vpisovanje določenih črk Azijskih jezikov možno samo z mobilnimi napravami z omenjenim tipom zaslona.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki