marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Samsung in ARM podpisala dolgoročno sodelovanje


08.06.2015
Objavil: Dare Gliha

Samsung je prejšnji teden podpisal dolgoročno pogodbo s podjetjem ARM in sicer za uporabo Mali GPU. Samsung arhitehturo Mali uporablja pri svojem čipovju Exynos že nekaj časa, zadnja različica je vgrajena v Exynos 7420, ki ga najdemo v Galaxyu S6.

ARM je predstavil že več zanimivih grafičnih enot, tako cenovno dostopne kot energijsko učinkovite. Imajo pa v liniji nekaj zmogljivih naprav, mednje spada Mali-T880, ki ga bomo verjetno našli v naslednjem vrhunskem Samsungovem mobilniku. T820 in T830, ki sta cenovno ugodnejša pa bi znala ugledati luč sveta v cenovno bolj dostopnih mobilnikih.

ARM je z arhitehturo Mali prositen tudi v čipovju MediaTek, uporablja pa njihove rešitve tudi Huawei v svojem čipovju HiSilicon. Z novo podpisano dolgoročno pogodbo si tako ARM lahko obeta dobre čase, upamo pa lahko, da bo ta dogovor prinesel kaj dobrega tudi uporabnikom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki