marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Samsung razvija mobilne telefone namenjene igranju igric?


02.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Samsung lahko naredi glavni premik v igranju iger na mobilnih telefonih, če sta nedavno zavarovana patenta na patentnem uradu ZDA resnega značaja.

Patentirali so igralno usmerjeni mobilni napravi, pri katerih imajo igralne kontrolne tipke prednost pred mobilno tipkovnico. Pri obeh oblikah je numerična tipkovnica skrita. Pri prvem patentu pod navzgor in navzdol drsnim zaslonom, pri drugem pa je preklopljena pod igralno-kontrolno ploščo.

Opis v patentih Samsungovih telefonov opisuje napravi kot »prenosni komunikacijski terminal za igre s preklopno tipkovnico« in »prenosni komunikacijski terminal za igre«.

Igranje iger je glavna lastnost obeh naprav, čeprav so navedene tudi druge zmožnosti naprav, kot je mobilno komuniciranje, predvajalnik multimedijskih vsebin in podobno.

Patentiranje izdelka ne pomeni nujno, da bo izdelek doživel proizvodnjo, je pa zanimivo videti, da pri Samsungu verjetno resno razmišljajo o naprednih mobilnih telefonih, primarno namenjenih igranju iger.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki