marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Samsung s »TouchPadom«


09.10.2007
Objavil: Dušan Kodila

Seznam pametnih mobilnikov, ki jih je predstavil Samsung, je že precej dolg, vendar je le redko kateri bil ponujen tudi evropskemu tržišču. Najverjetneje bo enaka usoda doletela tudi novi pametni mobilnik korejskega proizvajalca z oznako SGH-i780.

Samsung SGH-i780 je BlackBerryju podoben pametni mobilnik z Windows Mobile 6 operacijskim sistemom in QWERTZ tipkovnico, katera pa se lahko upravlja tudi preko zaslona občutljivega za dotik. Tak način upravljanja nam je že poznan, vendar nam SGH-i780 ponuja tudi nov način izbiranja in pomikanja po menijih, namreč z neke vrste majhnim TouchPadom, katerega oblika spominja na običajno smerno tipko.

Zaslon je pridobil na velikosti in meri 2,55 palca in tako prikaže 320 x 320 točk. Kot se spodobi za pametne mobilnike tudi ta ne skopari s funkcijami in uporabnimi pripomočki. Na zadnji strani le 13,3 milimetra tankega ohišja tako najdemo lečo kamere, katera zna zajeti slike v ločljivosti treh milijonov točk s samodejnim ostrenjem, na sprednji strani pa so namestili nekoliko manj zmogljivo foto celico z VGA resolucijo, ki pa služi sami video telefoniji.

Elektronska sporočila ter ostale vsebine, ki jih je mogoče najti na spletu, bo lahko uporabnik sprejemal na svoj mobilnik preko hitrega HSDPA prenosa ali pa preko WLAN-a če bo v bližini kaka dostopna točka. Vse tiste, ki radi potujejo bo razveselil vgrajen GPS sprejemnik, karte pa bo mogoče naložiti na pomnilniško kartico tipa microSD. Cena še zaenkrat ni znana.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki