marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Samsung s »TouchPadom«


09.10.2007
Objavil: Dušan Kodila

Seznam pametnih mobilnikov, ki jih je predstavil Samsung, je že precej dolg, vendar je le redko kateri bil ponujen tudi evropskemu tržišču. Najverjetneje bo enaka usoda doletela tudi novi pametni mobilnik korejskega proizvajalca z oznako SGH-i780.

Samsung SGH-i780 je BlackBerryju podoben pametni mobilnik z Windows Mobile 6 operacijskim sistemom in QWERTZ tipkovnico, katera pa se lahko upravlja tudi preko zaslona občutljivega za dotik. Tak način upravljanja nam je že poznan, vendar nam SGH-i780 ponuja tudi nov način izbiranja in pomikanja po menijih, namreč z neke vrste majhnim TouchPadom, katerega oblika spominja na običajno smerno tipko.

Zaslon je pridobil na velikosti in meri 2,55 palca in tako prikaže 320 x 320 točk. Kot se spodobi za pametne mobilnike tudi ta ne skopari s funkcijami in uporabnimi pripomočki. Na zadnji strani le 13,3 milimetra tankega ohišja tako najdemo lečo kamere, katera zna zajeti slike v ločljivosti treh milijonov točk s samodejnim ostrenjem, na sprednji strani pa so namestili nekoliko manj zmogljivo foto celico z VGA resolucijo, ki pa služi sami video telefoniji.

Elektronska sporočila ter ostale vsebine, ki jih je mogoče najti na spletu, bo lahko uporabnik sprejemal na svoj mobilnik preko hitrega HSDPA prenosa ali pa preko WLAN-a če bo v bližini kaka dostopna točka. Vse tiste, ki radi potujejo bo razveselil vgrajen GPS sprejemnik, karte pa bo mogoče naložiti na pomnilniško kartico tipa microSD. Cena še zaenkrat ni znana.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki