marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Samsung razkril prvi svetovni mobilnik WiBro


23.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Južnokorejski izdelovalec mobilnikov Samsung bo demonstrirtal WiBro (Wireless Broadband, korejska oznaka za Mobile WiMAX) mobilne telefone na razstavi 2005 APEC.

Naprave in aplikacije s področij komunikacij, domačih mrežij, video telefonije, VOD in navigacije bodo prestavljene na razstavi skupaj s Samsungovimi WiBro mobilniki.

Samsung bo razkril prva svetovna WiBro telefona. Medtem, ko se WiBro pripravlja na popolno vgradnjo in uporabo na trgu naslednje leto, bo Samsung postavil na ogled mobilnika H1000 in pa dlančniku podoben model M8000.

H1000 je preklopni mobilnik, ki pa se lahko odpre tako horizontalno kot vertikalno. Ima LCD zaslon 5,6 cm premera in pa Qwerty tipkovnico za boljši izkoristek e-poštnih in internet zmožnosti. H1000 ima tudi dve kameri (2 MP in VGA) in pa TV izhod.

M8000 pa je pametni mobilnik, opremljen s Qwerty tipkovnico za e-poštno uporabo. Samsung bo ponudil tudi WiBro PCMCIA kartico, ki se lahko uporablja v prenosnikih in t.i. tablet računalnikih.

Samsung bo predstavil živo demonstracijo storitev WiBro v vozilu za sodelovanje na APEC IT konferenci s korejskim telekomom (KT) in korejskim mobilnim operaterjem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki