marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Samsung Galaxy zložljivi telefoni za trajnostno prihodnost in vsestransko mobilno izkušnjo


26.08.2022
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Samsung Electronics sporoča, da je naredilo nov korak k doseganju trajnostnih ciljev za leto 2025. Ključne pobude vključujejo razvoj in vključevanje recikliranih materialov v izdelke, oblikovanje bolj ekološke embalaže in oživitev starejših naprav Samsung Galaxy za zmanjšanje elektronskih odpadkov (e-odpadkov).

Odkar je Samsung na dogodku Unpacked avgusta 2021 objavil svojo ekološko vizijo Galaxy For The Planet si vztrajno prizadeva ustvariti nove načine za recikliranje in ponovno uporabo virov, ki bi sicer postali škodljivi odpadki. V podjetju zmanjšujejo okoljski odtis in navdihujejo inovacije, ki pomagajo ohranjati planet. Danes Samsung ponovno predstavlja dosedanji napredek na začrtani trajnostni poti.

»Samsung izvaja dosledne in učinkovite ukrepe, ki pomagajo zaščititi ljudi in planet. V vsem, kar počnemo, združujemo trajnost in inovativnost. Ponosen sem na naš dosedanji napredek. Hkrati je bila to skromna izkušnja, ki nam omogoča, da nadaljujemo našo pot k doseganju trajnostne vizije s še večjo prepričljivostjo in osredotočenostjo kot prej,« je dejal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri Samsung Electronics.

Razširitev uporabe recikliranih materialov na pametna telefona Galaxy Z Fold4 in Galaxy Z Flip4

Razvoj novih, recikliranih materialov predstavlja ključno področje za pobudo »Galaxy for the Planet«. Več kot Samsung reciklira, več virov ohrani. Kljub temu, da predstavlja ponovna uporaba materialov v napravah Galaxy številne izzive, je zaradi koristi za planet vanjo vredno vložiti veliko truda.

Samsung je novo Galaxy Z serijo pametnih telefonov in slušalk Galaxy Buds2 Pro zasnoval z zavrženimi ribiškimi mrežami ali tako imenovanimi mrežami duhov, ki bi drugače lahko končale v oceanu.

Prvič so bile integrirane v Galaxy S22 serijo februarja 2022, danes pa obstaja že enajst naprav Galaxy, ki v proizvodnji uporablja zavržene ribiške mreže, vključno z Galaxy Book2 Pro in Galaxy Tab S8 serijama. S predelavo zavrženih ribiških mrež v visoko zmogljiv material za tehnologijo Galaxy, Samsung pomaga zmanjševati učinke onesnaževanja s plastiko. Vsako leto je zavrženih kar 640.000 ton ribiških mrež, ki onesnažujejo svetovne oceane.

Ponovna uporaba zavrženih ribiških mrež je le en primer napredka pri podjetju Samsung za povečanje uporabe recikliranih materialov v izdelkih.

Samsung je v 90 % naprav Galaxy, ki so bile predstavljene v zadnjem letu , vgradil ekološko prijazne materiale, vključno s ponovno uporabljenimi ribiškimi mrežami, materiali po uporabi (PCM) ali bio-osnovano smolo. Več kot 90 % slušalk Galaxy Buds2 Pro je narejenih iz recikliranih materialov.

Ta proces zahteva napredno inženirsko in tehnično znanje za zagotovitev splošne kakovosti, varnosti in zanesljivosti vseh novih materialov za Samsung inovativne tehnologije. Samsung namerava še naprej vlagati v raziskave in razvoj, da bi pridobil in preoblikoval druge in nove materiale za uporabo v izdelkih Galaxy in povečal prisotnost recikliranih materialov v vsaki napravi.

Spremembe načina pakiranja izdelkov Galaxy

Samsung si je zadal cilj, da bo do leta 2025 odstranil vso plastiko za enkratno uporabo v embalaži mobilnih izdelkov. Podjetje je sicer že zmanjšalo precejšnjo količino plastike za enkratno uporabo v svoji trenutni embalaži za pametne telefone Galaxy, vključno z novimi zložljivimi pametnimi telefoni Galaxy. Raziskali bodo še več načinov za odpravo plastike za enkratno uporabo v embalaži s preučevanjem vseh vidikov zasnove oblikovanja svoje embalaže, do najmanjših podrobnosti.

S predstavitvijo Galaxy S22 serije, Samsung sedaj uporablja 100-odstotno recikliran papir za embalažo vodilnih izdelkov.

Samsung bo z Galaxy S22 serijo in z novo Galaxy Z serijo samo letos ohranil približno 51.000 dreves.

Zmanjšali so količino embalaže za pametna telefona Galaxy Z Flip4 za 52,8 % in za Galaxy Z Fold4 za 58,2 % v primerjavi s prvo generacijo zložljivih telefonov Galaxy. Z zmanjšanjem prostornine vsakega paketa naprave Samsung se na koncu zmanjša vpliv na okolje pri transportu teh izdelkov s tovornjaki, letali in ladjami. Podjetje ocenjuje, da je to zmanjšanje količine embalaže enako zmanjšanju emisij ogljika zaradi prevoza za približno 10.000 ton do konca leta 2022 . Poleg nenehnega razvoja embalaže za vodilne pametne telefone bo Samsung razširil ekološko ozaveščeno embalažo tudi na druge kategorije izdelkov.

Dodatne rešitve, ki zmanjšujejo e-odpadke

Bolj kot kdajkoli prej je zmanjšanje e-odpadkov ključnega pomena za napredek krožnega gospodarstva, ki ohranja in ponovno uporablja omejene vire planeta. Po podatkih Svetovnega Gospodarskega Foruma je leta 2021 nastalo 57 milijonov ton e-odpadkov, po pričakovanjih pa naj bi se njihovo število povečalo na 2 milijona ton na leto.

Da bi rešil to težavo, je Samsung razširil program »Galaxy Upcycling«, ki daje novo življenje starejšim modelom pametnih telefonov Galaxy. S pomočjo Galaxy Upcycling at Home spreminja namen pametnih telefonov s preprosto posodobitvijo programske opreme. Ta jih spremeni v naprave pametnega doma, ki podpirajo vsakodnevne potrebe, kot sta varstvo otrok in hišnih ljubljenčkov.

Pomemben del Galaxy Upcycling je zagotavljanje, da trajnostne prakse podpirajo okolje in izboljšujejo življenja ljudi. Podjetje prav tako predeluje rabljene naprave Galaxy v opremo za medicinsko diagnostiko EYELIKE™ fundus cameras, ki zagotavlja potrebne storitve oskrbe oči v slabše priskrbljenih državah in pomanjkljivim dostopom do storitev. V okviru tega programa je bilo recikliranih že več sto naprav Galaxy in zagotovljena osnovna očesna oskrba za več kot 13.000 bolnikov v Vietnamu, Maroku, Indiji in Papui Novi Gvineji.

Pot naprej

Samsung si je postavil jasne trajnostne cilje z razširitvijo rešitev v svoje poslovanje. Ne glede na to, ali gre za preoblikovanje zavrženih ribiških mrež za naprave Galaxy, prizadevanje za embalažo brez plastike ali napredek pri doseganju nič odpadkov na odlagališčih in ničelne moči polnilnikov pametnih telefonov v stanju pripravljenosti, Samsung uresničuje svojo vizijo »Galaxy For The Planet« korak za korakom.

Na poti še čakajo novi izzivi, vendar bo Samsung prevzel odgovornost in še naprej poročal o napredku pri svojem poslanstvu za doseganje pozitivnih sprememb in navdihoval druge, da zaščitijo planet za naslednje generacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki