marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

Samsung za ure Galaxy Watch uveljavlja univerzalne geste


18.12.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung si je vedno prizadeval za dosledno izkušnjo za vse uporabnike telefonov Samsung Galaxy. V skladu s temi prizadevanji sedaj izpostavljajo univerzalne geste (Universal Gestures), inovativno funkcijo dostopnosti za uro Galaxy Watch. Funkcija, ki posameznikom omogoča izkušnjo brez dotika s preprostimi in intuitivnimi gibi, je bila uvedena kot del posodobitve ure Watch One UI 5.

Univerzalne geste uporabnikom ponujajo dragoceno alternativo za interakcije, ki so potrebne za upravljanje naprave, ne da bi pri tem dvignili prst ali pritisnili gumb. S štirimi različnimi gestami - stisni pest, dvakrat stisni pest, ščipni in dvakrat ščipni - lahko uporabniki upravljajo uro Galaxy Watch na način, ki jim najbolj ustreza.

Kako vklopiti univerzalne geste?
Če želite aktivirati univerzalne geste na uri Galaxy Watch , sledite naslednjim preprostim korakom.

Ko je funkcija univerzalnih gest omogočena, jo bo ura Galaxy Watch označila s prilagodljivim barvnim obrisom, kar vam bo omogočilo uporabo tega intuitivnega načina za prilagojeno in dostopno izkušnjo.

S pestjo odprite akcijski meni in izberite
Gesta stisni pest v okviru univerzalnih gest poenostavlja postopek izbiranja in odpiranja elementov na napravi Galaxy Watch.

Gesta dvakrat stisni pest razkrije akcijski meni, v katerem je vrsta priročnih možnosti, dostopnih kar z zapestja. Predstavljajte si ta meni kot orodjarno z osnovnimi orodji, kot so odpiranje menija aplikacij, prehod na prejšnji zaslon in prikaz zadnjih aplikacij, ki so takoj na voljo, kadar koli jih potrebujete. Akcijski meni je dinamičen in svojo vsebino prilagaja glede na zaslon, ki je trenutno odprt, ko uporabnik aktivira akcijski meni. Ko ste pripravljeni izbrati element, preprosto stisnite pest.

Gesta ščipanja za premikanje naprej in nazaj
Gesti ščipanja in dvojnega ščipanja na uri Galaxy Watch uporabnikom omogočata nove načine interakcije z uro Galaxy Watch brez dotika, kar je še posebej koristno za osebe z gibalnimi omejitvami. S tema gestama lahko krmarite z enega elementa na drugega ali se vrnete na prejšnji element.

Pomikanje po sporočilih, brskanje po koledarju ali pregledovanje albuma s fotografijami - vse to je mogoče z gesto ščipanja.

Pri dostopnosti gre za odpravljanje ovir in zagotavljanje brezhibnih izkušenj za vse. Zato funkcija univerzalne geste uporabnikom omogoča intuitiven nadzor nad uro Galaxy Watch. Uporabniki naprave Samsung Galaxy lahko na primer preprosto spremenijo katero koli dejanje teh štirih gest in tako še bolj prilagodijo svojo napravo, da bolje služi njihovim potrebam.

Še ena pomembna nadzorna funkcija ure Galaxy Watch
Univerzalne geste na uri Galaxy Watch, ki se nahajajo v naprednih funkcijah, so še ena izjemna funkcija, ki ponuja priročne bližnjice za dejanja. Sprejemanje klicev, odpravljanje opozoril ali hiter zagon aplikacij, vse to je mogoče doseči s preprostimi gibi rok in dlani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki