marketing
več | arhivpoudarjeno.
slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

članki

Samsung za ure Galaxy Watch uveljavlja univerzalne geste


18.12.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung si je vedno prizadeval za dosledno izkušnjo za vse uporabnike telefonov Samsung Galaxy. V skladu s temi prizadevanji sedaj izpostavljajo univerzalne geste (Universal Gestures), inovativno funkcijo dostopnosti za uro Galaxy Watch. Funkcija, ki posameznikom omogoča izkušnjo brez dotika s preprostimi in intuitivnimi gibi, je bila uvedena kot del posodobitve ure Watch One UI 5.

Univerzalne geste uporabnikom ponujajo dragoceno alternativo za interakcije, ki so potrebne za upravljanje naprave, ne da bi pri tem dvignili prst ali pritisnili gumb. S štirimi različnimi gestami - stisni pest, dvakrat stisni pest, ščipni in dvakrat ščipni - lahko uporabniki upravljajo uro Galaxy Watch na način, ki jim najbolj ustreza.

Kako vklopiti univerzalne geste?
Če želite aktivirati univerzalne geste na uri Galaxy Watch , sledite naslednjim preprostim korakom.

Ko je funkcija univerzalnih gest omogočena, jo bo ura Galaxy Watch označila s prilagodljivim barvnim obrisom, kar vam bo omogočilo uporabo tega intuitivnega načina za prilagojeno in dostopno izkušnjo.

S pestjo odprite akcijski meni in izberite
Gesta stisni pest v okviru univerzalnih gest poenostavlja postopek izbiranja in odpiranja elementov na napravi Galaxy Watch.

Gesta dvakrat stisni pest razkrije akcijski meni, v katerem je vrsta priročnih možnosti, dostopnih kar z zapestja. Predstavljajte si ta meni kot orodjarno z osnovnimi orodji, kot so odpiranje menija aplikacij, prehod na prejšnji zaslon in prikaz zadnjih aplikacij, ki so takoj na voljo, kadar koli jih potrebujete. Akcijski meni je dinamičen in svojo vsebino prilagaja glede na zaslon, ki je trenutno odprt, ko uporabnik aktivira akcijski meni. Ko ste pripravljeni izbrati element, preprosto stisnite pest.

Gesta ščipanja za premikanje naprej in nazaj
Gesti ščipanja in dvojnega ščipanja na uri Galaxy Watch uporabnikom omogočata nove načine interakcije z uro Galaxy Watch brez dotika, kar je še posebej koristno za osebe z gibalnimi omejitvami. S tema gestama lahko krmarite z enega elementa na drugega ali se vrnete na prejšnji element.

Pomikanje po sporočilih, brskanje po koledarju ali pregledovanje albuma s fotografijami - vse to je mogoče z gesto ščipanja.

Pri dostopnosti gre za odpravljanje ovir in zagotavljanje brezhibnih izkušenj za vse. Zato funkcija univerzalne geste uporabnikom omogoča intuitiven nadzor nad uro Galaxy Watch. Uporabniki naprave Samsung Galaxy lahko na primer preprosto spremenijo katero koli dejanje teh štirih gest in tako še bolj prilagodijo svojo napravo, da bolje služi njihovim potrebam.

Še ena pomembna nadzorna funkcija ure Galaxy Watch
Univerzalne geste na uri Galaxy Watch, ki se nahajajo v naprednih funkcijah, so še ena izjemna funkcija, ki ponuja priročne bližnjice za dejanja. Sprejemanje klicev, odpravljanje opozoril ali hiter zagon aplikacij, vse to je mogoče doseči s preprostimi gibi rok in dlani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki